Welkom op mijn blog

Welkom op mijn blog,

Veeg uw voeten, gaat lekker zitten en lees mijn verhalen van wel en wee. Oftewel: ik zou het te gek vinden als mensen de weg naar mijn blog weten te vinden en kunnen waarderen voor wat ik schrijf.

Dingen zien en er een verhaal inzien, dat is wat ik graag doe. Nu zag ik al heel vaak dingen, maar had er nooit bij stil gestaan om het te noteren, onthouden en/of op te schrijven.

Tot dat ik een documentaire zag over Martin Bril. Hij was een koning in waarnemen van zaken die anderen niet zagen of niet belangrijk vonden.

Wat Martin Bril kan, kan ik ook!… Not! Het is ook niet te bedoeling dat ik hem na ga doen of wil doen. Verre van dat. Maar het is wel iets wat ik graag doe: om me heen kijken en zien. Haanstra was er met zijn films ook al zo’n meester in. Het zien kan op verschillende manieren. Ene keer zie ik er iets voor onze klucht in (hierover zal ik vast eens wat schrijven), een andere keer iets voor een fantasy-verhaal (dito), maar heel vaak zie ik gewoon een leuk verhaal, of een ernstige… of gewoon een verhaal.

Dat wil ik proberen op deze blog neer te zetten: verhaaltjes uit het dagelijkse leven. Soms aangedikt, soms geen woord overdreven.

Veel plezier en hopelijk zie ik je hier.

Mijn stijl is te vergelijken met dat van een essayist, vertelde me onlangs iemand. Mooi, maar ik zie het zelf iets simpeler. Ik doe een poging tot cabaret op papier.

Nog wat dingen over mij:

* Schrijft graag: Fantasy, korte verhalen, toneel-stukken.

* Speelt graag: Toneel en gitaar.

* Uitgegeven: Ja. Piet Kreel is nog wel, een roman voor jong en oud!

* Uitgegeven 2: Ja. Wat korte verhalen, columns en twee toneelstukken.

schaduw

Bewaren

Reacties

 1. sonja

  Een hele mooi intro, Michiel!
  Ik heb nu een aantal van je verhalen gelezen en heb er van genoten, zo levensecht en mooi geschreven, heb je een cursus in creatief schrijven gedaan of ben je gewoon een natuurtalent?
  Ik blijf je zeker volgen!

  1. Bericht
   Auteur
   MichielZiet

   Wow, wat een mooi compliment en wat maak jij mijn dag zo vrolijk op deze manier. 🙂
   Ik heb nooit cursussen gevolgd, het zat er van kinds af al een beetje in. Omdat ik een beetje dyslexies ben, deed ik altijd extra mijn best met schrijven. Vele zweetdruppels later, met vallen en opstaan en vooral veel geduld, ben ik gekomen waar ik zijn wil. Maar ik ben er nog lang niet. 🙂

  1. Bericht
   Auteur
  1. Bericht
   Auteur
  1. Bericht
   Auteur
 2. D. Den Hollander

  Wat een scherpzinnige, doch humoristische, levensechte en makkelijk weg te lezen verhalen. Wat fijn dat je hier anderen deelgenoot van maakt. Keep up the good work en blijf genieten van en met je zoontje.

  1. Bericht
   Auteur
  1. Bericht
   Auteur

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.