Piet Kreel

Recensie:

Piet Kreel is nog wel!
Een boek van Michiel Geurtse dat ik zeker iedereen zou aanraden.

Het gaat over een oude, brommerige man van 92 jaar, Piet Kreel. Hij is nogal mijmerig en leeft vaak met zijn gedachten in het verleden. Hij heeft nogal wat meegemaakt en dat doorleeft hij keer op keer.
Maar hij is toch tevreden in zijn huisje en heeft genoeg aan zijn muziek en af en toe een bezoekje van zijn kinderen en kleinkinderen. Tot zijn 2 buurvrouwen zich met hem gaan bemoeien. Ze willen hem met van alles helpen, maar Piet vindt het in de eerste instantie niks. Hij denkt vaak, wat moet ik ermee. De een is een oudere dame, lief en zorgzaam. De andere een jonge 30-er, wat dwingerig en opdringerig, hoewel hij snapt dat ze het allemaal goed bedoelt. De warmte van deze 2 vrouwen die regelmatig aanbellen en om hem heen draaien verwarren de oude Piet. Hij wil het liefst alleen zijn, maar door hun toedoen komt hij toch weer onder de mensen en terecht in een wereld waar hij allang afscheid van genomen had.
Een prachtig, met gevoel geschreven boek dat de lezers meeneemt in de wereld van een ouder persoon en waarin goed wordt omschreven hoe de huidige tijd bezit neemt van ouderen. Doorspekt met de nodige humor, want ondanks zijn mopperige gedrag is Piet soms ook heel ondeugend. Ik ben van die Piet gaan houden… kan niet wachten op een vervolg!

De lezers zeiden:

* Mooi debuut vol vaart en humor

* Piet Kreel is de opa die ieder van ons zou willen omarmen. Deze oude mopperkont neemt ons met zijn verhaal mee naar het leven van vandaag

*Het debuut van Michiel Geurtse heeft mij vanaf het allereerste moment gegrepen. 

*Het boek verdiend minstens zoveel aandacht als Hendrik Groen, zo niet meer

* Het is een boek dat je niet meer weg legt

*Emotioneel boek. Twee keer gelezen en nog steeds greep het me

kreel

 

Piet Kreel is nog steeds, boek 2: Tom Kreel (werktitel)

 

Op alle teksten en verhalen op deze website rust copyright. Alle rechten voorbehouden. De teksten en verhalen op deze website mogen niet zonder (schriftelijke) toestemming worden gebruikt of worden vermenigvuldigd voor andere doeleinden. Voor meer informatie neem contact met me op.

Copyright © 2014 – 2019 · All Rights Reserved · MichielZiet

Reacties

 1. Taallent

  Al eerder had ik wat stukjes gelezen, snippers uit een mooi verhaal.
  Gisteren en vandaag heb ik alle hoofdstukken tot nu toe (7) gelezen. Mooi geschreven Michiel. Een mooi inkijkje in uw leven ‘meneer Piet’.

  Ik kijk uit naar deel 8,9,10…..

  1. Bericht
   Auteur
   MichielZiet

   Zeer veel dank! 😀 Ondertussen ben ik 21 hoofdstukken onderweg. Piet gaat nog over nog wat pieken en dalen, maar het einde van het boek komt in zicht… Piet gaat zijn derde leven in, dat kan ik al verklappen. 🙂

    1. Bericht
     Auteur
 2. Pingback: Piet Kreel | Taallent

 3. Pingback: Interview #7 Michiel – Creabealounge

  1. Bericht
   Auteur
    1. Bericht
     Auteur
     MichielZiet

     Ik heb geloof ik vooral middags iedereen gevraagd of ik niet per ongeluk nog sliep of aan de drugs zat… ik kon het bericht niet geloven… s avond heb ik geloof ik inderdaad lang met een grijns wakker gelegen. 😀

     1. Bericht
      Auteur

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.