Hamsterhysteria in Twente!

Na een mooi weekend Waddeneiland, keerde ik begin deze week terug naar het oh zo nuchtere Twente.  Een regio waar mensen trots zijn op hun dialect, op hun borst kloppen dat ze in zo’n prachtige streek wonen en waar elke buitenlander automatisch een plak bakleverworst aangeboden krijgt. Buitenlander ben je al in Twente zodra je verder dan Almelo woont.

Naar deze prachtige streek keerde ik terug. Daar waar men zich de kop niet gek laten maken en waar Finkers met zijn scepter zwaait. Er ligt tussen Dinkel en Regge een land, ons schone en nijvere Twente.

Zo nuchter als ik zelf was, dacht ik bij aankomst in mijn mooie Twente nog wel rustig even wat boodschappen voor de avond te doen. Want ‘het coronavirus maakt ons de kop niet gek!’ had ik al veel om me heen gehoord. Of coroavirus zoals we hier in het oosten zeggen… we slikken nogal veel de n in namelijk.

Ik de supermarkt in, karretje mee, handscanapparaat mee, door het klaphekje en…

Alsof ik de apocalypse now instapte. Ik heb serieus waar een minuut lang vol verbijstering naar de lege schappen staan kijken. Ik moet blijkbaar zo hebben zitten staren dat een meisje me aankeek of alles wel goed ging? Dit is ook serieus waar. Die heeft waarschijnlijk gedacht dat ik onder invloed van Victor Mids was. Nou, een mindfuck was het wel!

Nog nooit heb ik zoveel lege schappen in een supermarkt gezien! Inclusief het toiletpapier waar heel Nederland over grapt! Het grapt niet alleen, maar graait het écht doodleuk de supermarkt uit. Overal waar ik kwam met mijn karretje waren er gapende gaten in de stellingen. Mijn tandarts zou er jeuk van in de vingers krijgen om ze te vullen. Zulke gaten!

Er bekroop een milde vorm van lichte teleurstelling over Tukkers over me heen. Ik heb nog even gecheckt op de app van het RIVM, maar dit was geen corona-verschijnsel. Of coroa zoals we hier zeggen.

Mensen en Twentenaren! Bij deze roep ik u op. Denk aan de medemens! Hamster niet alles voor andermans neus weg. Misschien zeg je nu dat jij dat ook niet doet. Alleen zegt iedereen dat. En toch zijn de schappen leeg. Rara. Koop in met beleid. Er zijn mensen die noodgedwongen thuis moeten zitten en niet eens meer online iets kunnen krijgen. Of mensen (zoals ik) die mantelzorger zijn en net een uurtje hebben om gauw iets te kopen voordat de zorg weer een roep op hun doet. Hoe vervelend zou je het zelf vinden wanneer je net in dat uurtje in een bijna lege supermarkt komt? Precies! Daarom deze oproep. Grijp weer terug naar uw nuchtere verstand. Het is ons schone en nijvere Twente… niet ons leeg gehamsterde Twente.

Wanneer ik me ooit eenzaam voel en iemand zou mij vragen hoe dat is? Dan zou ik reageren dat het als een totale leegte voelt… net als in de supermarkt supermarkt tentijde van coroa. Voor de buitenlanders: corona.

Reacties

  1. Evert Kleijer

    Tja ik wilde gisteren (di 17/3) voor mijn werkster een pak toiletpapier meenemen, maar zowel bij AH als bij de Lidll was er geen rol meer te vinden. Dus heb ik als een soort vroegtijdig kerstpakket haar maar 2 rollen meegegeven. Papieren zakdoekjes en tissues waren ook niet meer te vinden…. Keukenrollen waren er nog wel dus die heb ik maar meegenomen. Kom je ook een eind mee….

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.