Grensoverschrijdend gedrag: Corona

Vandaag wil ik het met jullie hebben over grensoverschrijdend gedrag. Oftewel het coronavirus. Dit kleine deugnietje laat zich niet stoppen door grenzen. Waar Syrische vluchtelingen van het kastje naar de muur worden gestuurd tussen Turkije en Griekenland, stak het virus in een mum van tijd alle grenzen over. Vluchtelingen die al maanden, zo niet jaren, in quarantaine zaten voordat er überhaupt een virus was. Voortschrijdend inzicht van Europa? Wishful thinking.

In China konden ze nog wel heel lang Oeigoeren verstopt voor de rest van de wereld in concentratiekampen houden, maar dat vermaledijde coronaatje liet zich niet vangen in Wuhan. Nog sneller dan Aliexpress zette het virus voet in andere landen. Opeens stegen Chinezen van niets naar nummer 1 op de discriminatie top 10.

Ook weren we Italië… Niet alleen wij. Zelfs Italië weert Italië.

Behalve dan een groep maffe studenten uit Groningen die wel eens vaker het nieuws halen. Ook vaak met grensoverschrijdend gedrag, maar dan anders. Kennelijk dachten deze bollebozen, zo’n corona hoeft toch niet van één kant te komen? We gaan gewoon met 900 man naar en ontgroenen dat virus! Dat zal hem leren! Laat dat feutenvirus maar eens kotsend op een wc zitten. En dat zit dan op een universiteit. De feut heeft de toekomst.

Afijn, ook in Nederland is het aantal gevallen coronavirus niet meer op een hand te tellen, volgens mij zijn alleen de Waddeneilanden nog coronavrij, hebben we elke dag een corona update en treurig genoeg zijn er mensen aan overleden. Maar toch… zelfs al heeft de meerderheid geen corona, de media steekt ons er allemaal mee aan. Al het overige nieuws lijkt niet meer te bestaan. Dat het Turkse leger in Syrië nog gauw even 21 mensen neermaait vlak voor een wapenstilstand, ach wat maakt het uit? Het is veel erger dat het toiletpapier uitverkocht is! En de ontsmettingsdoekjes gaan ook al hard! Dat is pas erg!

De enige die niet onderdoet voor het coronavirus, is Gökman. Die man lacht en spuugt erop los in de rechtszaal. Levensgevaarlijk met dat virus. Net als deze man zelf. Hij heeft voor bijna net zoveel doden in Nederland gezorgd als het coronavirus. Toch mag deze man nog steeds in een openbare ruimte zitten en spugen en minachten. Waar het virus in quarantaine moet, heeft deze aandoening nog teveel aandacht. Ik pleit ook voor eenzelfde behandeling als het coronavirus. In quarantaine met deze levensgevaarlijke aandoening en nooit meer loslaten.

 

Reacties

    1. Bericht
      Auteur

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.