Zorgeloos scheiden

Tegenwoordig  slaan ze je om de oren met scheidingsreclames. Scheiden is de nieuwe trend. Waar je vroeger zorgelijk trouwde,  kun je nu snel, goedkoop en gemakkelijk zorgeloos scheiden.

Ik hoorde een kind op de radio, die quasi intelligent meldde dat zijn vader en moeder een beetje ontwijkend gedrag vertoonden en dat hij zich enigszins zorgen maakte of het wel goed ging met zijn ouders. Het eerste wat ik dacht, goh, waar studeert deze bijzonder hoogbegaafde jongen? Dat hij al zulke wijsgerige teksten uitkraamt?

Vervolgens hoorde je de zachtaardige stem van een man die het kind geruststelde dat zijn ouders gingen scheiden, maar dat het allemaal wel meeviel,  want met een paar klikken op hun site was het allemaal zo geregeld. Iedereen zou blij uit elkaar gaan.

Mijn kunstgebit viel bijna uit mijn mond! Een scheiding werd in 30 seconden reclametijd gereduceerd tot een vrolijk uitstapje naar de Efteling. Alsof scheiden niet meer voorstelt dan het buitenzetten van het vuilnis. Alleen zet je dan je man of vrouw aan de straat.

Ik heb meer reclames gehoord van deze Zorgeloos Scheiden aanbieder. Heel slim spelen zij in op het sentiment van het kind. Een of andere louche, achterbakse reclamemaker had waarschijnlijk het briljante plan om het schilderij van het huilende zigeunerjongetje om te zetten in een hypocriete reclame. Alleen vergat deze reclamemaker dat jongetjes van 10 niet zulke slimme teksten uitblaten.

Tenenkrommend hoe deze sites over de rug van slachtoffers met pamperende uitspraken geld willen verdienen aan een scheiding.

‘Pa en ma gaan scheiden. Want pa is een lul! Dat zegt mam. Pap vindt mama een trut van de eerste orde. En ik? Ik vind het zwaar kut! Ga mooi bij ma wonen en laat pa maar die Playstation kopen.’

Zo zou een jongen van 10 het zeggen. Het komt in elk geval dichter in de buurt dan die onzin uit de reclames.

Ouders die in scheiding liggen, hebben inderdaad in de meeste gevallen zorgen over hun kroost maar helaas zijn er ook ouders die in hun narcistische houding blijven steken Laat ze de zorgen over hun kind daar neerleggen waar je zeker weet dat je hulp krijgt en niet op een of andere goedkope, achterbakse site met een paar klikken. Laat hen niet zorgeloos verdienen aan jouw lijden.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.