I, Clunsius

Dat ik niet een van de handigste ben, is in de loop van de tijd in de columns wel duidelijk geworden.

Zo brak ik een vinger met snoeien, had ik een ontplofte kwarkkeuken, wapperde ik een heel wasrek van het traphek en schaafde ik onlangs nog een stuk van mijn duim met de kaasschaaf.

Kijk, dat je klungelig bent, daar kun je niets aan doen. Dat is genetisch bepaald. Het kluns-gen. Je kunt hier op verschillende manieren mee omgaan. Je kunt het ontkennen of je kunt het omarmen. Ontkennen is lastig wanneer je in een klungelige situatie terechtkomt. Stel, de krik glijdt onder je auto vandaan en het wiel rolt pijnlijk op je voet. Dan kun je er een gezicht bij trekken dat dit je bedoeling was en stoer met je armen over elkaar staan. Maar op een gegeven moment gaat de band op je voet goed pijn doen en moet je wel capituleren.

Of je vergeet dat je de badkraan open hebt gezet en het bad  stroomt over. Dan kun je wel met een stalen gezicht net doen alsof je altijd al een binnen regenbui had willen hebben, alleen denk ik toch dat de visite, die net gearriveerd is en de reden is dat je het badwater vergat, hier niet intrapt.

Hoewel mijn gezicht nu vele vormen kent van “Net doen of mijn neus bloedt” heb ik besloten de klungeligheid te omarmen. Ik ben een kluns! Ja, ik doe twee verschillende kleuren sokken aan, laat een gebruikt koffiefilter halverwege de prullenbak vallen en kneus mijn teen tegen een terrasstoel die ik er kort ervoor zelf neerzette, maar toch… ik ben er trots op!

Toen ik een oproep deed op de sociale media wat de grootste flater wereldwijd was, Trump en Poetin niet meegerekend, leerde ik al snel dat er meer flaters begaan worden dan je denkt. Blunders als ingestorte parkeergarages, dividendbelasting, een dansende Britse premier, biddende mensen tegen een Halloweenfeest Scream. Volgens iemand op de sociale media sprong er echter een schijnbaar mondiale flater met kop en schouders bovenuit: Ik!

Bedankt, mam.

Bron afbeelding: Frankwatching.com

Reacties

  1. Bericht
   Auteur
 1. Cassandra

  Hahahaha, ja zo kan je het ook zien. Ik kan ook soms klunzerig zijn, nu weet ik dat t door mn kluns-gen komt, dank u. Vooral die tenen he, al 2x een zwarte teen gehad door t stoten…….ouch en juist als je teen al zo zeer doet, blijf je m stoten…..
  Ennieweej, je hebt weer een leuk stukkie gemaakt, erg van genoten.

  1. Bericht
   Auteur
 2. Sonja Grinwis

  Als je king Klungel bent kun je dat maar het beste omarmen. Ertegen verzetten helpt niet weet ik uit ervaring, dat levert alleen maar meer blunders op. Er smakelijk over blijven schrijven zodat je enorme schare fans ervan mee kunnen genieten.

  1. Bericht
   Auteur
 3. Trees

  Goed dat je jezelf de kans geeft om kluns te zijn! Je hebt het prachtig en hilarisch verwoord Michiel.
  Je wilt niet weten wat ik soms uitspook… en nee, ik schaam me niet hoor, kan er toch niks aan doen? 😉

  1. Bericht
   Auteur

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.