30

Wasverkrachter

Huppelend loopt hij door het beeld. Het zachte, snoezige beertje.

In de fictieve wereld met een groot Teletubbie- en kinderdagopvanggehalte probeert men mij te overtuigen dat het Robijn is wat ik nodig heb om mijn handdoeken als springkussens te laten voelen. Dus ik heb zo’n fles wasverzachter gekocht. “Morgenfris” prijkt op de voorkant. Ik hoop dat het vandaag ook fris is, anders heb ik er niks aan.

De blauwe, chemische substantie zal mijn handdoeken fris en zacht maken. Om mij te overtuigen prijkt er nog een bloem op de voorgrond. Dat vind ik ook zoiets. Tegenwoordig staan er dingen op producten die er niet eens inzitten!

Zo heb ik thuis een fles doucheschuim  staan met heerlijke perzik. Echter wanneer ik achterop de ingrediënten bekijk, is er geen perzik te bekennen! Geen concentraat, niks. De parelmoerachtige pruttel ruikt wel naar perzik, maar ziet eruit als… parelmoerachtige pruttel. Vanillevla. De vanillestokjes prijken stoer op de verpakking, maar wederom zit er geen stokje in. Of de producten waar ze je overtuigen dat het echte bosvruchten bevat en dan lees je achterop dat dit maar liefst 0,5% van de totale inhoud is. Laatst had ik een doos “slagersgehaktballen Rund” in mijn handen. Het bestond ongeveer uit 30% kip, 65% varkensvlees en 5% rund! Waarom zijn wij zo makkelijk te bedotten? En waarom misleidt de fabrikant ons “domme” consumenten zo graag? Ga eens niet speels met de Voedsel- en Warenwet om, maar wees eens voor een keer eerlijk in plaats van schijnheilig,

Afijn, ik had me met die fles wasverzachter ook laten misleiden. Ik heb geen droger die mijn handdoeken zacht houdt, dus al mijn hoop was gevestigd op de heilige teddybeer met z’n nepbloemen.

Ik moet toegeven, bij het uit de wasmachine halen van de gedraaide was rook het inderdaad ochtendfris… voor iemand die elke ochtend naast een kerncentrale wakker zou worden. Het rook naar van alles, maar niet naar ochtend. Laat staan naar de bloem op de voorkant. Maar goed, het geurde ook niet onprettig en de hoogste prioriteit was natuurlijk de zachtheid. Dus gauw al mijn springkussens in spé aan de waslijn gehangen, wat ook al op verre van de reclame leek. Waar ze daar vrolijk in de zon wapperden, hingen die van mij er troosteloos druipend bij.

De boel was droog! Het grote moment brak aan. Eindelijk kon ik me na het douchen afdrogen met mijn Robijnbeer zachte handdoek.

Mijn rug heeft een herstelperiode van vier dagen nodig gehad. De handendoek schuurde nog erger dan mijn vlakschuurmachine! Als dit de zachtheid van de bloem moest voorstellen, dan wil ik nooit, maar dan ook nooit die bloemen in mijn tuin! Dat wil je geen bij aandoen. Alsof ik dagenlang door de Taliban met een zweep bewerkt was. Zo rood gloeide mijn rug op bij het droogschuren van mijn lichaam. Wasverzachter noemen ze dat. Ja, mijn reet! (Ook rood geschuurd). Wasverkrachter! Met zijn nepbloem.

Bron afbeelding: YouTube


30 reacties

 • Rob Alberts

  12 september 2018

  En er is niemand die jouw tere huidje met een baby olie wil insmeren …

  Zachte groet,

  Reply
  • Michiel Geurtse

   12 september 2018

   Ik zal m’n vriendin nog eens lief aankijken…

   Ochtendfrisse groet terug

   Reply
 • Sonja Grinwis

  12 september 2018

  De naam ‘Ochtendfris’ op zich is al misleidend. Hoe dat bij jou zit weet ik natuurlijk niet maar als ik ‘s morgens wakker word is fris niet het eerste wat bij me opkomt.

  Naast dat ik weer heerlijk heb moeten lachen om je column, geen beter vermaak dan leedvermaak, heb ik ook nog een tip voor je. In plaats van de chemische zooi van Robijn, Lenor of welk merk dan ook, gebruik een klein scheutje schoonmaakazijn in het bakje van de wasverzachter. Veel goedkoper, veel milieuvriendelijker, ontkalkt de wasmachine en verzacht echt. Je hoeft trouwens niet bang te zijn voor een zure lucht aan je kleding want die spoelt er gewoon uit.

  Reply
  • Michiel Geurtse

   12 september 2018

   En de handdoeken krijgen ook geen witte vlekken? Dan doe ik het meteen.

   Reply
   • Sonja Grinwis

    12 september 2018

    Niet van de schoonmaakazijn in elk geval 🤭

    Reply
 • Anneke van Dijken

  12 september 2018

  Die blauwe vind ik helemaal niet lekker ruiken. Die andere kleuren wel, vooral de Zwitsal geur ruikt lekker. Maar dat is voor iedereen persoonlijk. De was wordt er in ieder geval niet echt zachter van. Helaas is dit merk en Ariel het enige waar mijn man tegen kan, hij is allergisch voor andere wasmiddelen.

  Reply
  • Michiel Geurtse

   12 september 2018

   Oei, dan heb je helemaal een uitdaging. Misschien moest ik de Zwitsal eens proberen. 🙂

   Reply
 • Henk

  12 september 2018

  Auw ,pijnlijk dit …hier een wasdroger dus geen wasverzachter nodig die van alles belooft maar het niet waar maakt …
  Geen tips dus maar wel een gelachen om je verhaal ondanks jouw pijn ,sorry !! 😉

  Reply
  • Michiel Geurtse

   12 september 2018

   Hahahaha…je hebt geluk met de wasdroger.
   Dank je Henk. 🙂

   Reply
   • Henk

    12 september 2018

    Nou ja ,mijn vrouw doet de was dus eerder geluk met mijn vrouw die altijd de wasdroger gebruikt 🙂

    Reply
 • Quirina

  12 september 2018

  Ik gebruik eigenlijk azijn als wasverzachter en waspoeder voor mijn handdoeken.

  Reply
  • Michiel Geurtse

   12 september 2018

   Waspoeder? Als wasverzachter? Werkt dat beter?

   Reply
 • Saralien annex Mammalien

  12 september 2018

  Waah… niets zo erg als van die schuurpapierhandoeken. Ik ben dan ook zó blij met mijn droger! Zonder bloemige beer.

  Reply
  • Michiel Geurtse

   12 september 2018

   Jaloers!! Ik word nog elke dag gezandstraalt door mijn handdoek. 😉 🙂

   Reply
 • Mies Huibers

  12 september 2018

  Ik moet die wasverzachter voor die handdoeken ook niet. Ik sta ‘s morgens gewoon op te drogen. Toch eens nagaan wat we hier voor iets gebruiken. Het stukje was weer leuk hoewel ik vermoed dat ze er bij Robijn anders over denken.

  Reply
  • Michiel Geurtse

   13 september 2018

   Misschien is vanzelf drogen wel de best methode inderdaad.
   Dank je wel..en ach Robijn en al die andere wasverzachters… laat ze het maar lezen. 🙂

   Reply
 • Paul Bastiaansen

  12 september 2018

  We worden doorlopend besodemieterd waar we bij zijn: Disney’s Fastplay is niet de snelste weg naar de DVD hoofdfilm, Fit for Free is helemaal niet gratis en 100%NL draait in werkelijkheid maar 70% Nederlandse produkties…

  Reply
  • Michiel Geurtse

   13 september 2018

   Helemaal waar en we slikken het als zoete koek.

   Reply
 • Maaike

  12 september 2018

  Mooi stukje weer ,die glimlach tover je weer op het gezicht .
  Maar ook even een ieeeh momentje ,niet fijn die ruwe handdoeken .
  Je hebt trouwens de juiste tip al gekregen een paar keer ,echt (schoonmaak )azijn helpt ,nooit geen rode pijnlijke rug meer dan 😉

  Reply
  • Michiel Geurtse

   13 september 2018

   Dank je Maaike. 🙂
   En ik ga zeker weten de tip van de azijn gebruiken. Kan niet wachten tot de handdoeken smerig zijn hihi.

   Reply
   • Maaike

    13 september 2018

    👍

    Reply
 • Grote Teddybeer

  13 september 2018

  love this article. Funny and useful information. Please come and see our products on https://www.teddyway.nl/

  Reply
 • Annette

  14 september 2018

  Mijn favoriet de ochtenfris van Robijn, echt waar 🙂 maar moest toch erg lachen. Maar ja, als echte Gooische vrouw heb ik een droger natuurlijk 😉

  Reply
  • Michiel Geurtse

   14 september 2018

   Whahaha… mag ik dan een keer mijn handdoeken in jouw droger Gooi(sch)e? 😛

   Reply
 • Team CF

  19 september 2018

  Hij is weer als vanouds goed! Ben zelf gek op schuurpapier, scheelt weer in de scrub 😉

  Reply
  • Michiel Geurtse

   19 september 2018

   Whahaha… dus jij bent ook een glow in the dark? 😛

   Reply
   • Team CF

    19 september 2018

    Absoluut! 😉

    Reply
    • Michiel Geurtse

     19 september 2018

     lol! Bespaart nachtlampen.

     Reply
 • Ellie Schmitz

  25 september 2018

  ‘Ochtendfris’ is wel een gekke naam. Wat is dat? Ik voel het zeker niet bij het wakker worden ‘s ochtends. Ik sluit mij aan bij Sonja, geen wasverzachter, grote milieuvervuilers, maar gewoon natuur-of schoonmaakazijn, de wasmachine gaat zeker langer mee. Ook nog een leuke bijkomstigheid.
  Maar verder had ik bij het lezen van je stukje een glimlach op mijn gezicht 😀

  Reply
  • Michiel Geurtse

   25 september 2018

   Inmiddels ben ik op azijn over en kan voorzichtig melden dat de was inderdaad iets zachter is. 🙂

   Reply

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.