Bij de konijnen af!

Konijnen. Het zijn klotebeesten! Ooit was ik heel erg Greenpeace in de tuin van mijn ouders. Zij wilden alle konijnen op hun mooie,  groene grasveld weghebben. Ze vraten alles op, zeiden ze. Het liefst lag pa met een jachtgeweer klaar om ze een wereldje verder te schieten. Maar dat mocht niet van ma. Zij was bang dat hij van de sla een gatenkaas zou maken. Ik wierp me op als VN-leger en probeerde vergeefs diplomatiek de konijnendiscussie op te lossen. Maar helaas was ik net zo goed als het echte VN-leger. Ik zag het probleem niet. Tot nu.

Zoveel jaar later. Mijn mooie tuintje van een paar vierkante meter. Stuk gras en wat plantjes. Groene vingers als ik heb, heb ik geen idee wat er in mijn tuin groeit, maar het staat mooi. En toen kwam er daar zo’n dik, zwart konijn mijn tuin in. Mij uitdagend aankijkend groef het zo vijf meter voor mijn neus een plant naar de Filistijnen! Ik dacht what the fuck! Ik sprintte op het beest af, wat als logisch gevolg daarvan wegrende. Mooi zo! Dagen lang had ik deze strijd elke ochtend. Ik heb zelfs nog voor een vermogen aan planten geplant waar konijnen een hekel aan hebben. Volgens de verkoper van het tuincentrum. Echt niet! Ik heb nu een hekel aan de verkoper.

Dat zwart stuk ongeluk stond  elke ochtend doodleuk mijn plantjes op te vreten! Het keek mij aan alsof het wilde zeggen:

Wat wil je nou, jongen? Je mag me toch niet aanraken. Ik ben zwart.

Ik dacht, beginnen die konijnen nu ook al met dat discriminerende gedoe? Straks mag ik mijn wortels ook al niet meer oranje noemen. Heb ik straks naast een zwart konijn ook nog Vlinderbomen actiegroepen.

Afijn, ik leek de strijd te winnen van mijn donkere flapoorvriend . Ik stond ’s ochtends al startklaar bij de achterdeur en zodra meneer de langtand ook maar zijn wiebelstaart liet zien, schoot ik als een debiel joelende boeman de achterdeur door, zo de tuin in. Ik waande me in mijn eigen tekenfilm! Maar het hielp wel! Nu begreep ik die stammen in Afrika met hun dansrituelen ook veel beter. Dat was gewoon om de konijnen te verjagen!

Uiteindelijk verscheen het beest niet meer. Ik had gewonnen. Joepie! Nu had ik alleen één ding vergeten. Er is een ding waar wij mannen veel over opscheppen, maar  dat konijnen wél echt hebben. Een hoog libido.

Op een ochtend kwam ik naar beneden en daar liepen ze. Het zwarte konijn had ik helemaal niet verjaagd. Het was een paar dagen met zwangerschapsverlof geweest. Op het grasveld huppelden vrolijk drie mini bonte koetjes. Want zo zagen ze eruit. Bleek dat zwarte onding met een ontsnapte albino gehokt te hebben. Het is ja goddorie bij de konijnen af! Nu waande ik mij in een aflevering van Teletubbies. Alleen kwamen er bij mij heel andere woorden uit mijn mond dan oh oooh.

Volgende week ga ik bij pa en ma op bezoek. Kijken of ze dat jachtgeweer nog hebben.

Bron afbeelding: pixabay

Reacties

 1. Gerda ten Wolde

  Ze zeggen ……. dat konijnen op de loop gaan voor katten.
  Maar mocht je nu een kat nemen en die konijnen blijven toch komen …… ik had het dus ook maar van horen zeggen, hè! 🐈🐇🐈🐇

  1. Bericht
   Auteur
   Michiel Geurtse

   Maar dan zit ik met een kat in mijn tuin…ja dan heb ik geen konijn meer, maar zo’n gevaarlijk loerend beest wat me elk moment kan bespringen… hihi

  1. Bericht
   Auteur
  1. Bericht
   Auteur
 2. Sonja Grinwis

  Eigenlijk wilde ik reageren op het opscheppen over een hoog libido 😼 maar het konijnenprobleem is te ernstig om te negeren. 😂😂😂. Ik heb geen last van konijnen, of ander tuin verwoestend wildlife. Ik heb een hond en die jaagt op alles wat beweegt in de tuin. Een Duitse rashond die haar afkomst niet verloochend. De ene na de andere kuil ontstaat in mijn tuin. Even een kwartiertje buitenspelen en mijn tuin ziet er uit alsof er oorlog is geweest. Omdat ze zo goed op konijnen kan jagen mag je haar deze zomer dus best een tijdje lenen 😂

  1. Bericht
   Auteur
  1. Bericht
   Auteur
 3. Annette

  🙂 bright eyes
  Ben deze week oppasmoeder voor de konijnen van mijn vriendin. Ik heb er niets mee met konijnen, mijn ouders scholden ook altijd als de afrikaantjes (<– ik voel hier een discussie opkomen) werden opgevreten door de konijnen.

  1. Bericht
   Auteur

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.