Vreten in de bios

Gisteren waren we in de bioscoop. Enschede,* voor de nieuwsgierige mensen. Infinity War, voor de heel nieuwsgierige mensen. Nee, ik geef hier niets weg van de film, maar er komt een deel twee en deze is zeker de moeite waard.

Marvel-nerds als we zijn, wilden we graag deze film zo snel mogelijk zien. Dat hebben we geweten. Nog nooit heb ik het zo druk meegemaakt in de bioscoop. In welke zaal draait Infinity War? Gewoon de andere nerds volgen en je komt 100% zeker in de juiste zaal. Nerds is trouwens geen bevooroordeeld, discriminerend iets. Voordat ik weer dat gevoelige groepje op mijn dak krijg dat “black pudding” al racistisch vindt. Nee, het is een geuzennaam. Ja, ik hoor  je denken, daar vindt het gevoelige groepje vast ook iets van. Wel, dan nodig ik ze uit de film te kijken. Zoveel kleurlingen bij elkaar. Ze zullen er een spontane epilepsieaanval van krijgen.

Afijn, genoeg over tere zieltjes. Terug naar de nerds en de bioscoop. Het licht ging uit, de film startte. Schitterende grafische beelden in 3D, schitterend geluid. Alsof je er middenin zat. En schitterend bijgeluid.

Echt overal om ons heen, maar dan ook écht overal, werd gegeten alsof het leven van de toeschouwer ervan  afhing. Niet een beetje. Nee, trays vol literflessen cola, bier, zakken chips, megabakken popcorn, magnums en candybars. Nu som ik alleen nog maar op wat mijn buurman van tien jaar oud at. Het erge is dat ik amper overdrijf!

Werkelijk waar, alleen al onze beide buurmannen aten meer dan ik voor een week aan boodschappen haal. Doe dit maal twee tot driehonderd man en je hebt ongeveer een beeld wat er gevroten werd. In 3D.

Toen het pauze werd en de lichten aangingen, zag je pas goed wat voor Infinity War het geweest was. De vloer bezaaid met etensresten en hier en daar wat gesneuvelde rietjes. Ik had niks aan eten meegenomen, maar werd al vol bij het zien van de hele E-nummer vuilstortplaats op de grond.

Nu zou je denken, nadat je voor een slordige 20 euro verorberd hebt, dat de gemiddelde nerd wel vol dan wel aangeschoten is. Mis. In de pauze bleven we een beetje bij de ingang van de zaal staan om te kijken wat er allemaal aan toeschouwer naar binnen sjokte. Mensjes kijken is immers het leukste wat dat er is. Beste lezer. Geloof me, bijna 90% van alle kijkers liep terug de zaal in met nog meer eten! Echt waar! Mijn mond viel zover open van verbijstering dat er met gemak een te duur betaalde Magnum Almond in een keer ingeschoven kon worden.

Voor de zekerheid heb ik nog even gekeken of er buiten de zaal een bordje hing. Iets met een tekst van: ‘Bourgondische zaal’ of ‘Deze film duurt 5 uur, denkt u aan uw eten?’. Maar niets. Filmbeleving is kennelijk vandaag de dag eten totdat je eerder dood neerdondert dan de gemiddelde vijand in de film.

De tweede helft van de film hebben we weer heerlijk 3D gekeken. Al krakend, kauwend, slurpend en allerlei geluiden meer die ik voor het bioscoopbezoek nooit met eten had geassocieerd. De film was top. Meer dan dat zelfs. De nerds waren failliet na afloop. Meer dan dat zelfs. De bioscoop? Die lacht zich de ballen uit de broek. In 3D.

Bron: Pixabay.com

Reacties

  1. Bericht
   Auteur
  1. Bericht
   Auteur
 1. Ka

  Om die reden wacht deze mede-nerd lekker nog enkele weken en gaat daarna de film van 10 uur pakken. Dan zit ze bijkans alleen en zonder al dat gevreet en geknisper, ZALIG!
  Ik kan het je aanraden 😉

  1. Bericht
   Auteur
   Michiel Geurtse

   Dat doet deze nerd normaal ook, maar we waren zo nerd dat we ditmaal niet konden wachten… leermomentje..hahaha.

 2. Annette

  Ik verbaas me er ook wel over, popcorn hoort bij een bioscoopje dat wel. Ik ga niet zo vaak meer dus de laatste keer dacht ik bestel een medium popcorn dat was ongeveer een bananendoos vol, niet normaal dus volgende keer de small maar nemen om over de prijzen van het bioscoop voer nog maar te zwijgen. Wel aso inderdaad dat als het licht weer aangaat dat het lijkt of er een bom is ontploft in de bios mensen kunnen schijnbaar hun mond niet vinden in het donker 🙂

  1. Bericht
   Auteur
   Michiel Geurtse

   Inderdaad… het is kennelijk een cultuur wat er in geslopen is. Alles moet groot en soppen hoort erbij.
   Ik ben een fervente bioscoopbezoeker, maar de volgende keer wacht ik wel weer een paar weken zodat we de zaal voor onszelf hebben.

 3. Trees

  Als ik van dat krakende spul eet, kan ik helemaal niks horen… heel erg lastig vind ik dat. Dus dan eet ik maar niks. Trouwens al heel lang geleden dat ik naar de bios ben geweest.. 😉

  1. Bericht
   Auteur
 4. Paul

  Dat is vaste prik in de bioscoop tegenwoordig. En opvallend is dat je wanneer je iets gezonds wilt vinden dat helemaal niet lukt. Ja, theewater. Dat is zo ongeveer het enige dat Kinepolis heeft dat minder calorieën bevat dan een avondmaaltijd.

  1. Bericht
   Auteur
   Michiel Geurtse

   Eens. Ik heb echt mijn best gedaan om iets ‘kleins’ en gezonds te vinden, maar dat is niet te doen bij Kinepolis. Alles is ‘Amerikaans’ big en zo slecht mogelijk. Vraag en aanbod voor de pubers vermoed ik.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.