Klotebakjes!

Waarom zit gezond eten  altijd zo fout verpakt? Ik ben geen wereldverbeteraar, maar kom aan! Wat een nare  plastic bakjes. Zo fout!

Het begint al in de supermarkt. Daar liggen ze keurig naast elkaar. De druiven zonder pit en de aardbeien van Gijs. Hollandse aardbeien, kunstmatig gekweekt in een kas en niet op het veld. Ja, Gijs weet zijn producten heel chauvinistisch gezond te verkopen. Maar goed, daar gaat het hier niet om.

Mezelf wijsmakend dat ik gezond bezig was, pakte ik een doosje aardbeien en een doosje druiven. Tegelijk. Deze overmoed werd al snel bestraft. Mijn wappervingers wisten nog ternauwernood het krakende plastic dekseltje van de aardbeien tegen te houden van openwippen, maar voor mijn druiven was het te laat. Een takje zonder pit floepte plasticloos mijn wagentje in. Grom. Ik raapte het druiventrosje op en deed hem terug in de verpakking. Je raadt het al. Dat lukte ammenooitniet!

Al prutsend midden in een drukke supermarkt probeerde ik die krengen zonder pit terug te krijgen. De verpakking leek zich echter getransformeerd te hebben in een soort terroristische barbapapa. Het plastic  doosje bobbelde vakkundig alle kanten op, behalve de goede. Tot tien tellend deed ik nog één poging. Met iets te veel geweld duwde ik de tros terug. Ze zaten erin! Nou ja, ze zaten er bijna allemaal in. Om mij heen lagen een aantal druiven die voorheen nog vastzaten aan het takje.

Vlug kijkend of niemand mij zag, bukte ik met een rode kop naar de grond en raapte snel de druiven op. Duwde deze in het inmiddels omgedoopte klotebakje,  loerde nog een keer om me heen en verving snel het klotebakje voor een nieuwe.

Een dag later, ik was het hele incident reeds vergeten, wilde ik mezelf lekker trakteren op een gezonde ontbijt met kwark, aardbei en druif. De eerste aardbeien lagen al bij de koelkast op de grond.

Wie in godsnaam verzint zulke plofbakjes? Mag het niets kosten? Net als die kunstmatige aardbeien van Gijs die erin zitten? Het kreng floepte open bij de koelkast op het moment dat ik mijn armen volgestapeld had met kwark, druiven en melk. Multitasker als ik ben, kon ik niks! Ja, al balancerend de aardbeien het aanrecht op krijgen. Plop! Daar ging het druivenbakje.

‘Gelukkig Nieuwjaar,’ riep ik er sarcastisch achteraan!

De infantiel  vervloekend die deze pruttel aan de leveranciers had aangesmeerd. Rijk geworden met milleuvervuilende, plop plastieken klotebakjes!

Ik pleurde alles op het aanrecht en volgde het spoor van aardbeien terug naar de koelkast. Wanneer alles mis gaat, dan gaat echt álles mis. Enkele zomerkoninkjes waren dusdanig overrijp dat ze als jam op de grond lagen en net toen ik dit aan het opruimen was, begon de melk over te koken. Samen met mij.

Na veel geklungel had ik uiteindelijk toch een kommetje met daarin druiven en in plakjes gesneden aardbeien. Zonder pleisters. De klotebakjes nu zonder deksel, omdat ik hierop vakkundig was losgegaan, maar met plastic cellofaantje wat zo mogelijk nog grotere horror is.

Tevreden legde ik de prop, voorheen rol, cellofaan terug in de lade en concentreerde mij op de kwark. Mijn geduld kwam langzaam terug. Magere Franse kwark. Plastic dekseltje eraf. Nu nog de aluminiumfolie die erop geplakt zat. Ik trok en het leek alsof ik aan iets heel anders trok. De witte kwarkspetters landden vrolijk op mijn gezicht. Kutfransozen! Mijn vingers half in de kwark geland en een facial alsof ik in een foute film meespeelde.

Ik heb netjes tot tien geteld en mijn kommetje volgeschept. Daarna mijn gezicht afgeveegd en zitten eten. Oh ja, wil je weten waar ik woon? Je kunt mijn huis herkennen aan een grote witte vlek op het raam met daaraan bungelend een klotebakje!

Bron afbeelding: Wikipedia

Reacties

 1. Enigma

  Met de glimlach gelezen . Heel herkenbaar !!
  Ooit al eens een meloen achternagezeten op een parking ? (Die liggen er altijd licht hellend bij, zo blijkt.) Die stopt gegarandeerd met rollen onder een terreinwagen. In het midden. Zodat jij op je buik gestrekt mag proberen om hem er vanonder te krijgen.

  1. Bericht
   Auteur
   Michiel Geurtse

   Proest!!! Ik heb beeld..hahahaha…zo blij dat ik niet de enige ben.
   Ik heb wel eens een winkelwagentje achterna geraced en twee centimeter voor een andere auto kunnen stoppen…toen voelde ik me wel even een superheld..ahaha

    1. Bericht
     Auteur
 2. Joke

  Een mens maakt toch wat mee. ik heb met je te doen hoor. 🙂
  Mijn oma zei het al -pakweg vijfentwintig jaar geleden-: “Het is wat gedaan in de wereld” en dan schudde ze haar grijze, wijze hoofd. (Maar zij kreeg haar aardbeiden en druiven nog gewoon afgewogen in een bruine papieren zak).

   1. Bericht
    Auteur
  1. Bericht
   Auteur
  1. Bericht
   Auteur
  1. Bericht
   Auteur
 3. Annette

  hahaha inderdaad, mijn dochter vroeg om een bakje blauwe bessen pffff die lag gisteren in de supermarket al op de grond (kon ik gelukkig nog een nieuwe pakken en de medew van de appie aan het vegen zetten) 🙂 Gebak bij de supermarket zit ook vaak in van die K-bakjes overigens….

  1. Bericht
   Auteur
  1. Bericht
   Auteur
 4. Roos

  Jouw beeldspraak blijft geweldig, ik ga echt stuk, hahaha. Vriendlief vraagt ineens wat er is… Tja, Roos hier las een stuk van Michiel. XD
  Heb zelf overigens ook altijd ruzie met bakjes en folietjes. Bij mij scheurt bijvoorbeeld zo’n kwarkbakfoliedingetje langs de randen weg op zo’n manier dat je daarna uren prutst om het folietje eraf te krijgen – totdat je uit pure frustratie een schaar of mes erdoorheen drukt en hardhandig alles wegpeutert. Tja, dan zit je ook onder de witte smurrie… Sexy, hahahaha.

  1. Bericht
   Auteur
   Michiel Geurtse

   Lol!! Ik heb beeld Roos!! Dank voor dat…weekend weer erotisch goed! Megalol!
   Maar ik herken het… Kwark is soms net een blik verf… dan ben ik ook altijd in no time wit. 😛

  1. Bericht
   Auteur
 5. theo jegerings

  Wat een losers allemaal! Er zijn nog genoeg groenteboeren, bakkers en slagers, waar je gewoon je eten los kunt kopen en in een papieren zak kunt laten doen. Maar voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten en het gemak van one-stop shopping willen maar niet de lasten van zelfbediening willen accepteren. Ik snap het ongemak van een plastic bakje met folie maar als je dan niet bereid bent voor een omweg of een centje meer dan moet je niet zeiken!

  1. Bericht
   Auteur
 6. theo jegerings

  Wie ziter in de mopperstand??? 🙂 “Waarom zit gezond eten altijd zo fout verpakt? Ik ben geen wereldverbeteraar, maar kom aan! Wat een nare plastic bakjes. Zo fout!”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.