Alweer vrijdag

Soms heb je van die momenten dat er niets gebeurt. Niets! Mijn wappervingers doen opeens motorisch goed mee. De was verkleurt niet. De hele dag loopt goed.

En daar zit je dan als schrijver van het dagelijks leven op een vrijdag. Want hoe schrijf je een column als er niets om je heen gebeurt? Ja, je kunt de wereld inkijken. Wanneer ik nu via een willekeurige nieuwspagina de aarde rondstruin, lees ik dingen als: Ketamine groeit langzaam in populariteit, Vrouw omgebracht in yogastudio Scheveningen, Trumps ‘shithole’ is racistisch, Vrouwen in Saudi-Arabië nu ook welkom bij het voetbal en Zeespiegel bij Nederlandse kust vorig jaar hoger dan ooit.

Dan denk ik, het is toch wat. Dat allemaal op een vrijdag. Het water staat ons kennelijk aan de lippen. Alweer. En nu mogen er kennelijk ook vrouwen mee naar voetbal. Het is ook wel meer een vrouwensport geworden, dus het is wel logisch dat ze dit doen in Saudi-Arabië. Trump zal voetballen wel voor mietjes vinden. Maar dat moet je dan niet tegen de Saudiërs zeggen. Dat ligt nog al fijngevoelig in die ‘shithole’. Voor je het weet, lazeren je van het hoogste punt van een half afgebouwd voetbalstadion af. Onverzekerd. Want dat doen ze niet met slaven…eh… gastarbeiders.

Groeit ketamine ook nog eens aan populariteit. Ik maar denken dat dit een vage Rus is, die onder de vlag van de CAS een potje wil mee schaatsen op de Olympische Spelen. Blijkt het gewoon een drug te zijn. Nou ja, zat ik er niet heel ver vanaf met mijn Rus.

Ketamine is dus een drug die een soort van schizofrene psychose veroorzaakt. Zou dat ook bij die vrouw gebeurd zijn die in stukken gevonden is bij een yogastudio. Nota bene een plek om één te worden met je lichaam. Niet los van mekaar. Ze hebben een verdachte aangehouden. Zou die ook in een psychose hebben gezeten? Een waandenkbeeld dat yoga je lichaam loskopellen van de ziel is. Dat hij dit wat te letterlijk heeft opgevat? Zou dat het zijn? De vrouw kwam daar voor haar rust, maar niet die ze nu gevonden heeft.

Ik lees het allemaal. Ongelofelijk, denk ik. Ik sluit mijn ogen. Het is alweer vrijdag en er gebeurt niets!

 

Bron afbeelding: https://www.flickr.com

Reacties

  1. Bericht
   Auteur
   Michiel Geurtse

   Dank je… wat een eer. 🙂 Soms ontstaat het ook gewoon… zo’n kronkel in je hoofd dat zich opeens ontwikkeld in een column. 🙂

  1. Bericht
   Auteur
  1. Bericht
   Auteur

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.