#Mentoo

Het is het gesprek van al enkele dagen. Seksuele intimidatie. Vooral vrouwen zijn het slachtoffer in welke vorm dan ook. In de gedrukte en digitale media verschijnt het ene na het andere verhaal of beklag. Het hek is van de dam, zeggen ze dan.

In Den Haag roepen ze al over een groot maatschappelijk probleem en om vooral ook mannen er bij te betrekken. Er moet bewustwording komen. Dit juich ik dan ook best wel toe, maar om andere reden dan vanuit de Kamer.

Ik besef  zeer goed dat vooral vrouwen te maken hebben met onzedelijkheid, maar wat ik me afvraag is hoeveel mannen hier last van hebben? Waar zijn hun #metoo’s? Nu kun je hier lacherig over doen of denken, heb je weer zo’n kerel die ook iets meent te moeten zeggen, maar dit is ook een maatschappelijk probleem dat volgens mij de schijnwerpers niet echt haalt.

Ik heb mijn best gedaan hier iets over te vinden. Uiteindelijk lukt dat ook wel, maar met moeite. Niets actueels eigenlijk. De wereld lijkt verdeeld in het vrouwelijke #Metoo en het mannelijke #Ihave. Schokkend genoeg in een land als het onze waar vrijheid blijheid de boventoon zou moeten voeren. Komen we mooi even bedrogen uit. Hier heerst de ongewenste cultuur net zo hard. Gelukkig durven vrouwen dit nu ook eindelijk te roepen. Een massale coming out is gaande. Dat is alleen maar goed. Ik zou dan ook vooral aan willen moedigen om dit ook bij de betreffende persoon te melden door wie je je  geïntimideerd  voelt.

Nog meer wil ik aanmoedigen dat ook mannen dit gaan doen. Ik ben hier absoluut niet de eerste in die dit roept, maar omdat dit net zo ernstig is, mag daar gerust een lans voor gebroken worden. Mannen die hier last van hebben, houd het niet stil maar kom ervoor uit. #Mentoo. Maak het openbaar en bespreekbaar. Sluit je aan bij de vrouwen van #Metoo. Laat je niet klein praten door mannen die denken dat je een watje bent. Dat ben je niet. Zij die dit roepen hebben een probleem. Jij, die #Mentoo durft te roepen, durft een probleem eindelijk bespreekbaar te maken. De tijd is er nu rijp voor. #Mentoo. Doen.

Bewaren

Reacties

  1. Bericht
   Auteur
 1. shivatje

  Hier pak je mooi mee uit. Want ook mannen kunnen slachtoffer zijn van seksueel geweld. Maar durven daar vaak niet voor uitkomen omdat ze denken uitgelachen te worden.
  Men zou verteld staan hoeveel mannen ermee geconfronteerd worden. Zelfs in het huwelijk.
  Ik beaam je roep om ook deze groep aan te spreken.

  Aum Shanthi

  1. Bericht
   Auteur
   Michiel Geurtse

   Dank je Shanti. Het is een onderbelicht probleem, misschien niet zo grootschalig maar minstens zo erg. Van mij mag het een flinke hashtag worden.

    1. Bericht
     Auteur
  1. Bericht
   Auteur
 2. Mickey Mol

  Ik ben een slachtoffer van aanranding en sexueel misbruik en wel driemaal.
  Het is mij twee keer over komen in de jaren tachtig in de tijd dat ik bij V&D werkte het waren beide leidinggevende die met mij te doen hadden omdat ik anders was dan anders (dat ben ik nog).
  Het resultaat was dat ik door beide aangerand ben en sexueel misbruikt.
  Daarnaast ben ik nog door iemand verkracht waarvan ik dacht dat het een vriend van me was,maar die dat achteraf niet bleek te zijn.
  In alle drie de gevallen werd er misbruik gemaakt van mijn zachte geaardheid en goedgelovigheid.
  Ik ben iemand die deels ongewenst op de wereld is gekomen en nooit echt veel warmte, liefde en genegenheid heb gekregen in het gezin.
  Ik ben eigenlijk nooit genomen zoals ik ben en was
  Dit gebeurd echter nu ik in het beschermdwonen woon echter eindelijk wel min of meer nog niet door iedereen om me heen.
  Door #metoo is alles weer in alle hevigheid naar boven gekomen.
  Waarmee maar blijkt dat je het nooit herlemaal een plek kan geven.

  1. Bericht
   Auteur
   Michiel Geurtse

   Dapper dat je dit durft te zeggen. En een hashtag haalt helaas niet het leed weg. In jou geval haalt het zelfs vervelende herinneringen op.
   Goed dat je dit doet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.