Heel Holland Vergaat

23 september 2017 vergaat de wereld, zet het maar vast in je agenda. Volgens de christelijke numeroloog David Meade zal dan de Apocalyps plaatsvinden. De wereld zal deels verwoest worden op deze dag, zo meent hij.

Al die keren dat we met z’n allen naar de Filistijnen zouden gaan. Alle voorspellingen dat de toorn Gods op ons neer zou dalen. We aan de drietand van de Duivel geregen zouden worden. De blauwe bol draait nog steeds.

Nu dus 23 september. Maar beste David, hadden ze op Sint Maarten dan een andere tijdsindeling? En al die andere eilanden en landen getroffen door Irma? Zwijg ik nog maar even over alle andere ellende.

Waar ik echter flink van baal is dat het op zaterdag is. En niet op zondag om laten we zeggen rond 10 uur in de avond? Dan had ik tenminste Heel Holland Bakt nog kunnen zien. Wat een ellende.

Van alle programma’s die er zijn, is Heel Holland Bakt wel dé show. Een stel huis-tuin-en keuken bakkers die in een tent taarten bakken. Van uitslovers die van die veel te mooie kunststukken maken tot koekenbakkers waarvan wekelijks de taart treurig vlak voor het einde in elkaar zakt. Mijn favorieten.

Neem nu Corrie, die er afgelopen zondag uitvloog. Een vrouw van twee meter lang, met een bos warrig haar, en als je niet beter zou weten, zou je zweren dat ze de Grote Vriendelijke Reus was.

Corrie had de meest bijzondere misbaksels en methodes om te bakken. Toch kwam ze nog drie rondes ver. Hoe? Ze lachte gewoon haar klungeligheid weg. Cakebodems die niet droog werden. Taarten die scheef stonden of zelfs in het zicht van de haven tergend langzaam inzakten. De GVR lachte het gewoon weg. Heldin! Daarom alleen al vind ik dat zij moet blijven, al was het alleen maar als tegengewicht voor de té perfecte bakkers. De types die heel verrast doen wanneer ze hoog scoren, maar waar op hun gezicht te lezen valt dat ze dit allang wisten. Alles net té. Te mooie taart, te zelfverzekerd en te arrogant.

Afgelopen zondag was er een heuse rel. Een te perfecte bakker maakte een watermeloentaart. Een taart die van buiten op een watermeloen lijkt, maar stiekem een taart is die ook naar watermeloen smaakt. Nou, briljant. Wanneer die naar ananas gesmaakt had, had ik het genialer gevonden. Maar afijn, ik kan nog niet eens een oliebol bakken, dus wie ben ik.

De taart had hij vernoemd naar Joep Meloen. De ouderen onder ons zullen het typetje van Van Duin nog wel kennen. Wat bleek? Het was plagiaat! Niets originele taart spontaan bedacht door meneer facial, maar een rip-off van de Britse versie The Great British Bake Off. Twitter explodeerde! Schande! Hoe durfde hij. Gegapt! Nepbakker! Toen hij ook nog bakker van de week werd, was het slagroomsoezenhek helemaal van de dam. Kranten en nieuwssites waren er als de kippen bij en berichtten naar hartenlust over deze watermeloengate.

Sint Maarten zat voor even met de gebakken perencake. De meloen. Dat moest eerst opgelost worden. Heel Holland rept en roert. Misschien nog wel hilarischer dan al de opgeklopte slagroom erotiek bij elkaar.

Nu hoop ik dat David Meade er een dag naast zit en het zondag tijdens Heel Holland Bakt dusdanig uit de hand loopt met suggestieve uitspraken dat bij de eerste opdracht Kim Yong Oen dusdanig aanstoot heeft op de op hem lijkende Bossche Bol dat hij in razernij ontsteekt en wild met Heel Noord Korea Gooit Bommen de aarde in lichterlaaie zet. Kijk dan, meneer Meade, dan hebben we de Apocalyps waar u een opgeklopte zak van krijgt.

Bron afbeelding: Heel Holland Bakt

Bewaren

Bewaren

Reacties

  1. Bericht
   Auteur
    1. Bericht
     Auteur
  1. Bericht
   Auteur
  1. Bericht
   Auteur
 1. Thuisbijmij

  23 september, de geboortedag van mijn dochter. Dat ze maar de skijt krijgen met vergaan enzo, eerst even nog een feestje hoor. Met taart. Zelfgebakken, maar niet heel-Holland-bakt-waardig.
  Xx

  1. Bericht
   Auteur
  1. Bericht
   Auteur
   Michiel Geurtse

   Dat vind ik een hele wijze opmerking… in principe is koken plagiaat. 🙂 Maar een exact dezelfde watermeloentaart maken en dan beweren dat je dat vroeger voor je pa maakte..das weer andere koek. 🙂

  1. Bericht
   Auteur
  1. Bericht
   Auteur
 2. elsjeschrijft

  Met de op handen zijnde Acopolyps snel een bedankje aan Michiel. Zo ben ik voor ik ten onder ga geheel op de hoogte van het taart en koekenbakkersgeweld. Nu ik in België verblijf ben ik verstoken van alle HHB verwikkelingen.
  Een geruststellend idee nietwaar

  1. Bericht
   Auteur
  1. Bericht
   Auteur
  1. Bericht
   Auteur
  1. Bericht
   Auteur
   Michiel Geurtse

   Hey Kakel!! You are back!! 🙂
   Jaaa, Corrie was fantastisch… ze zou eigenlijk verder moeten gaan op YouTube. 😀
   Zoals Roos hier al zei, de wereld is in snooze…hihi

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.