24

Heel Holland Vergaat

23 september 2017 vergaat de wereld, zet het maar vast in je agenda. Volgens de christelijke numeroloog David Meade zal dan de Apocalyps plaatsvinden. De wereld zal deels verwoest worden op deze dag, zo meent hij.

Al die keren dat we met z’n allen naar de Filistijnen zouden gaan. Alle voorspellingen dat de toorn Gods op ons neer zou dalen. We aan de drietand van de Duivel geregen zouden worden. De blauwe bol draait nog steeds.

Nu dus 23 september. Maar beste David, hadden ze op Sint Maarten dan een andere tijdsindeling? En al die andere eilanden en landen getroffen door Irma? Zwijg ik nog maar even over alle andere ellende.

Waar ik echter flink van baal is dat het op zaterdag is. En niet op zondag om laten we zeggen rond 10 uur in de avond? Dan had ik tenminste Heel Holland Bakt nog kunnen zien. Wat een ellende.

Van alle programma’s die er zijn, is Heel Holland Bakt wel dé show. Een stel huis-tuin-en keuken bakkers die in een tent taarten bakken. Van uitslovers die van die veel te mooie kunststukken maken tot koekenbakkers waarvan wekelijks de taart treurig vlak voor het einde in elkaar zakt. Mijn favorieten.

Neem nu Corrie, die er afgelopen zondag uitvloog. Een vrouw van twee meter lang, met een bos warrig haar, en als je niet beter zou weten, zou je zweren dat ze de Grote Vriendelijke Reus was.

Corrie had de meest bijzondere misbaksels en methodes om te bakken. Toch kwam ze nog drie rondes ver. Hoe? Ze lachte gewoon haar klungeligheid weg. Cakebodems die niet droog werden. Taarten die scheef stonden of zelfs in het zicht van de haven tergend langzaam inzakten. De GVR lachte het gewoon weg. Heldin! Daarom alleen al vind ik dat zij moet blijven, al was het alleen maar als tegengewicht voor de té perfecte bakkers. De types die heel verrast doen wanneer ze hoog scoren, maar waar op hun gezicht te lezen valt dat ze dit allang wisten. Alles net té. Te mooie taart, te zelfverzekerd en te arrogant.

Afgelopen zondag was er een heuse rel. Een te perfecte bakker maakte een watermeloentaart. Een taart die van buiten op een watermeloen lijkt, maar stiekem een taart is die ook naar watermeloen smaakt. Nou, briljant. Wanneer die naar ananas gesmaakt had, had ik het genialer gevonden. Maar afijn, ik kan nog niet eens een oliebol bakken, dus wie ben ik.

De taart had hij vernoemd naar Joep Meloen. De ouderen onder ons zullen het typetje van Van Duin nog wel kennen. Wat bleek? Het was plagiaat! Niets originele taart spontaan bedacht door meneer facial, maar een rip-off van de Britse versie The Great British Bake Off. Twitter explodeerde! Schande! Hoe durfde hij. Gegapt! Nepbakker! Toen hij ook nog bakker van de week werd, was het slagroomsoezenhek helemaal van de dam. Kranten en nieuwssites waren er als de kippen bij en berichtten naar hartenlust over deze watermeloengate.

Sint Maarten zat voor even met de gebakken perencake. De meloen. Dat moest eerst opgelost worden. Heel Holland rept en roert. Misschien nog wel hilarischer dan al de opgeklopte slagroom erotiek bij elkaar.

Nu hoop ik dat David Meade er een dag naast zit en het zondag tijdens Heel Holland Bakt dusdanig uit de hand loopt met suggestieve uitspraken dat bij de eerste opdracht Kim Yong Oen dusdanig aanstoot heeft op de op hem lijkende Bossche Bol dat hij in razernij ontsteekt en wild met Heel Noord Korea Gooit Bommen de aarde in lichterlaaie zet. Kijk dan, meneer Meade, dan hebben we de Apocalyps waar u een opgeklopte zak van krijgt.

Bron afbeelding: Heel Holland Bakt

Bewaren

Bewaren


24 reacties

 • Ellie Schmitz

  20 september 2017

  Ik heb nog meer wensen dan kijken naar ‘Heel Holland Bakt’, heb het programma zelfs nog nooit gezien…hoe moet dat nou met alleen nog maar deze paar dagen voor de boeg 😉

  Reply
  • Michiel Geurtse

   20 september 2017

   Ojeeeee…. dat is wel jammer, want je mist is iets heel leuks. 🙂 X

   Reply
   • Ellie Schmitz

    21 september 2017

    Dan moet ik het toch maar eens proberen, maar voor nu hopen dat we het volgende programma op zondag nog kunnen kijken 😉

    Reply
    • Michiel Geurtse

     21 september 2017

     Fingers crossed..hihi

     Reply
 • Irene

  20 september 2017

  Leuk geschreven! Maarrr oliebollen bakken is echt niet heel moeilijk. De keuken daarna weer schoon krijgen is meer werk.

  Reply
  • Michiel Geurtse

   20 september 2017

   Eigenlijk bedoel ik dat ook. 😉 Hahahaha x

   Reply
 • Annette

  20 september 2017

  Ik heb nog nooit 1 aflevering gezien van heel Holland bakt, ik weet het, ik ben de enige Nederlander 🙂 maar ik zie het helemaal voor me.

  Reply
  • Michiel Geurtse

   21 september 2017

   Hahahha…dank dank. X
   Het is echt een aanrader. 🙂

   Reply
 • Thuisbijmij

  20 september 2017

  23 september, de geboortedag van mijn dochter. Dat ze maar de skijt krijgen met vergaan enzo, eerst even nog een feestje hoor. Met taart. Zelfgebakken, maar niet heel-Holland-bakt-waardig.
  Xx

  Reply
  • Michiel Geurtse

   21 september 2017

   Alvast proficiat. X
   Hihi..de taart zal zeker lekker smaken! XX

   Reply
 • Paul

  20 september 2017

  Iedereen de The Great British Bake Off volgt ziet continu plagiaat in Heel Holland Bakt. Daarbij is koken sowieso geen plagiaat?

  Reply
  • Michiel Geurtse

   21 september 2017

   Dat vind ik een hele wijze opmerking… in principe is koken plagiaat. 🙂 Maar een exact dezelfde watermeloentaart maken en dan beweren dat je dat vroeger voor je pa maakte..das weer andere koek. 🙂

   Reply
 • Taallent

  21 september 2017

  Raak maar weer! En is het toevallig dat jij juist een ‘Corrie’ in het spel wilt houden? Juist asking😜

  Reply
  • Michiel Geurtse

   21 september 2017

   Hahahahaha… ik ontken alles…angelface.

   Reply
 • Guusje

  21 september 2017

  Gedeeld op fb kom je nog verder 😘😘

  Reply
  • Michiel Geurtse

   21 september 2017

   Super dank!!! 🙂 XX

   Reply
 • elsjeschrijft

  21 september 2017

  Met de op handen zijnde Acopolyps snel een bedankje aan Michiel. Zo ben ik voor ik ten onder ga geheel op de hoogte van het taart en koekenbakkersgeweld. Nu ik in België verblijf ben ik verstoken van alle HHB verwikkelingen.
  Een geruststellend idee nietwaar

  Reply
  • Michiel Geurtse

   24 september 2017

   Hahaha… een graag verleende service. Hihi X

   Reply
 • Roos

  24 september 2017

  Volgens mij had de apocalyps er nog niet zoveel zin in. Snoozen is ook zo verleidelijk… 😛

  Reply
  • Michiel Geurtse

   24 september 2017

   TJa… klopt er alwéér een einde van de wereld voorspelling niet.. Hihi… Ze snoozed maar mooi even door. 😀 X

   Reply
 • Gwennie

  25 september 2017

  Ik kan er niets aan doen, maar ik vind het zo’n heerlijk programma! Komt misschien door het kneuterige gehalte, maar dat geeft me niets! 🙂

  Reply
  • Michiel Geurtse

   25 september 2017

   Eens, eens, eens.. 😀 Ik ben een echte HHB fan.. kan voor geen meter taartbakken, maar dit programma geeft mij hoop. Hihi

   Reply
 • Mirjam Kakelbont

  25 september 2017

  Ik heb zo zitten lachen om je verhaal over Corrie. De Grote Vriendelijke Vrouw. Geschaterd heb ik. Ze had inderdaad flair.
  Ik heb zitten wachten en wachten tot de wereld verging, maar nee hoor…
  Lieve groet

  Reply
  • Michiel Geurtse

   25 september 2017

   Hey Kakel!! You are back!! 🙂
   Jaaa, Corrie was fantastisch… ze zou eigenlijk verder moeten gaan op YouTube. 😀
   Zoals Roos hier al zei, de wereld is in snooze…hihi

   Reply

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.