Ich bin ein billenman!

Ik ben een billenman. Tja, om mezelf meteen maar enigszins in te dekken, floep ik het er direct maar aan het begin van deze column uit. Wat je met deze informatie moet? Niet zoveel, of nee, toch wel.

Op het strand van Griekenland ontdekte ik een nieuwe trend. Topless is uit, billen zijn in. En hoe! Elke man, hoe zeer hij ook beweert van niet, kijkt op het strand stiekem wel eens naar vrouwen. Om te vergelijken met zijn eigen vrouw of gewoon omdat hij het een lekker ding vindt. De vrijgezelle man zal dit nu waarschijnlijk met een luidruchtige, enthousiaste ja beamen en de bezette man hooguit wanneer hij nu alleen is. Je eigen vrouw is immers toch altijd de mooiste? Toch, heren? (Knipoog).

De bips is in en mag getoond worden. In strings! Bij het betreden van het Kretaanse strand ontwaarde ik Braziliaanse taferelen. Strings links en rechts. In alle kleuren van de regenboog. Tenminste, wat je van het veterbroekje kon zien. Als billenman bevond ik me gevoelsmatig de eerste paar minuten in een walhalla, maar dat opwindende gevoel van een kind in een ballenbak trok even later toch weer weg.

Het is net als met een zoete aardappel. In het begin smaakt zo’n oranje knol best nog wel oké, lijkt een beetje op hutspot qua smaak. Eet je het echter elke dag weer, dan komt dat zoete ding aardig je strot uit. Zo is het dus ook met een string. Eerst zie je alleen nog de mooie billen in de strakke huidjes. Zwaar geromantiseerd door de registratie in je bovenkamer. Op den duur verdwijnen de door je brein geproduceerde instagramfilters en begin je de schokkende werkelijkheid te zien.

Puisten, putjes, striae, onderwallen, afgeplat, te veel lokaal kont en de meest erge van allemaal, de Kardashian bips. De nachtmerrie aller billen. Voor die paar mensen die niet weten wat dit is, het achterste is vernoemd naar een vage realityster uit Amerika die per ongeluk bewust beroemd is geworden door een sextape en getrouwd is met een nikszeggende rapper. Wat voor een rapper lastig is, want die moet juist wat roepen. Deze Kim, zo heet zij, heeft bij de NASA een kont ontwikkeld waar je minimaal drie pullen bier op kwijt kunt. Dat van de NASA overdrijf ik natuurlijk, hoewel je het bij die gekke, beroemde Amerikanen maar nooit weet. Er zit zeker een liter of tien botox in.

Dit type bil, ik noem hem de minibar-kont, is dusdanig een schoonheidsideaal geworden dat ik, eerlijk waar, veel jongedames met zo’n minibar rond heb zien lopen. Van 90% weet ik zeker dat dit bewust getraind is. De overige 10% heeft gewoon vooraan in de rij gestaan bij het uitdelen. Van dezelfde 10% dacht ik overigens ook dat zij een string aan hadden, maar dat bleek bij nadere bestudering een vergissing. De broekjes gaan gewoon niet groter. Helemaal niet erg. Heb ik met mijn voeten, Hierbij gaan de slippers ook niet verder dan maat 45, terwijl ik 47 heb. Ik ben, zeg maar, de natuurlijke Kardashian van de teenslippers. Ook met een touwtje ertussen.

Ik vroeg mij oprecht af waarom dit mode is? Want eerlijk? Het is aartslelijk. Zulke mooie, getrainde lijven, een genot om naar te kijken en dan je kont zo dik trainen. Waarom toch? Volgens mij krijg je er alleen maar spijt van wanneer je over twintig jaar in de spiegel kijkt. Zie je jouw eigen prachtige, goed geconserveerde lijf met hangbillen. De strijd der zwaartekracht met de tand des tijds verloren.

Stop eens met die ideaalbeelden! Ja, ho! En jij dan? Ik hoor het je al roepen. Jij klaagt al over putjes, puistjes en te dikke konten. Ja, klopt, deed ik. Ik kreeg er te veel van te zien en ben mans genoeg om eerlijk te zijn dat het dan even tegenstaat. En ik ben ook mans genoeg om te zeggen dat ik de ietwat getrainde, sportieve bil en de prachtige ronde bil het mooist vind. Net als een man een beetje zijn bierbuik moet onderhouden, mag een vrouw dat ook wel een beetje doen, maar schiet je er in door en creëer je een mighty ass van Frankenstein, ja, dan haak ik af.

Gisteravond zaten we op een terras koffie te drinken. Aan de overkant van de strand zagen we een sportieve vrouw in hardloopbroek folders uitdelen. Ze zag er goed uit! Zelfs mijn vriendin vond dat. Ze draaide zich om en de uitbolling puilde dusdanig uit dat ik het niet voor me kon houden. Luidkeels riep ik:

‘Ich bin ein billenman! Maar geen minibarkont-man!

Bewaren

Reacties

  1. Bericht
   Auteur
 1. Sonja Grinwis

  Wat een keurige nette column heb je toch geschreven Michiel. Bij jonge meiden kan ik het me voorstellen dat die zo’n string met verve kunnen dragen. Het is niet voor iedereen de beste keuze. Ooit zat ik in Italië in een zwembad waar ik ongevraagd met de harige hangbillen van een oudere man werd geconfronteerd. Die liep ook in een string zwembroekje. Het werd nog erger toen hij zich omdraaide en daar ook te veel buiten het broekje piepte. Blijkbaar kon hij met het scheermes niet bij de achterkant komen, want de voorkant… Laten we het er maar ophouden dat de kip was kaalgeplukt. Ik heb er nog nachtmerries van.

  1. Bericht
   Auteur
 2. Elsje

  Wie heeft het over trainen? Op de hoek van de straat hier kan je je billen laten fillen Brazilian Style. Formaat mini-barkont heb ik niet kunnen ontdekken op de gepeperde prijslijst. Dat is dan weer een dingetje. Heerlijke zomers column Michiel.

  1. Bericht
   Auteur
 3. Annette

  Ik denk dat mijn achterste ermee door kan, beetje kantoorbil van het vele zitten maar zeker geen Kim K kont zeg maar 🙂 Ik ga morgen op het strand ook eens even kijken of dit fenomeen zich ook op Kos bevindt. To be continued….

  1. Bericht
   Auteur
  1. Bericht
   Auteur
 4. Trees

  Jongen, je had dus echt de tijd van je leven daar op Kreta.. Dat het daar nou weer in is, die strings.
  Op het Can. eiland waar ik nog steeds regelmatig kom zijn die dingen niet meer zoveel te zien hoor. Mooie broekjes zijn veel leuker is daar de trend. Maar alles waar TE voor staat is al snel niet meer leuk of lekker.. Pfff.. wat een column, ik moet weer uitgedeukt worden hoor! 😉

  1. Bericht
   Auteur
 5. Pingback: Naakte waarheid – Thuisbijmij

  1. Bericht
   Auteur
  1. Bericht
   Auteur
 6. Morgaine

  Ik heb serieus een man ontmoet die juist gek is op putjes, dalen, striae enzovoorts…. zie je mijn gezicht die naar hem keek? whahahaha

  String is weer in dus… nou, not for me, zolang de fifties badpakken er zijn met rokje het liefst? Dan draag ik die wel 😉

  Krijg er nog steeds te gekke complimenten over, mijn lijn schijnt spontaan weg te vallen als ik die draag, lol.

  X

  1. Bericht
   Auteur
  1. Bericht
   Auteur
 7. Roos

  Hahahaha, wederom kostelijk! 😛 Minibar-kont… XD Snap die hype ook niet; waar de een probeert om ‘die dikke reet’ weg te werken, zie je een ander juist zo’n geval kweken. Echt hoor, vrouwmensen zijn rare wezens. 😛

  1. Bericht
   Auteur
   Michiel Geurtse

   Jij zegt het! 😀 Hahaha… geef mij maar de normale kont, met alle natuurlijke ongemakken van dien…honderd keer beter. 🙂 X

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.