Eurootje!

Er gaat geen dag voorbij of ik hoor hem op de radio voorbijkomen. Ik denk toch wel de stem die iedereen is gaan haten. Ons indoctrinerend met zijn heilige missie. Ik heb het natuurlijk over meneer Eurootje! Voor een supermarkt die kennelijk verlegen zat om klanten. Alles wat deze man vertelt, probeert hij lekker te maken met zijn zwoele accentvolle stem. Man, wat irritant!

Broccoli is opeens geen broccoli meer, neeeee, het is een supergroente, gemaakt voor schippers op een binnenvaartschip. Dochtertje zit al kwijlend klaar en roept enthousiast ‘Broccoli!’. Wanneer ik thuis deze epische groente maak, hoor ik nooit enthousiaste stemmetjes. Het is een grote strijd om een millimeter groene stronk in hun strotten geduwd te krijgen. Je hebt er jaren El Quaida training voor nodig om die kids dusdanig onder druk te zetten, zodat ze het gaan leren eten. Afijn. Het groene goedje is bereid door het vrouwtje. Geduldig wacht zij wat de schipper van deze heldengroente vindt. Hij vindt het gewoon lekker. Man wat mooi!

Of witlof. Meneer Eurootje probeert ons als een noeste Jehova te overtuigen dat witlof lekker is! Maar dan bedoel ik ook écht lekker. Goddelijk! In de winter en de zomer. Even wat hatseflatsen en voilà, de heerlijkste witlofsalade ooit! Natuurlijk kent iedereen die een beetje moeder of oma heeft gehad deze gerechten allang, meneer Eurootje verkondigd ze echter alsof ze nieuw in de bijbel bijgeschreven zijn.

Het mooiste moet nog komen. Niet de irritante voice-over wekt verbazing, maar een puber die ’s nachts thuiskomt en even de bak witlofsalade leeglepelt. Dat kan niet. Een puber kruipt of waggelt met een dronken kop naar de dichtstbijzijnde shoarmatent en vreet daar een kingsize kebab met drie emmers knoflooksaus daaroverheen gekotst. Ik heb in mijn uitgaanstijd nog nooit iemand horen roepen:

‘Hé, jongens, wat doen we? Even een lekker witlofsaladetje wegtikken bij mijn moeder?’

En dan alle vrienden met een vork in hun gestrekte arm.

‘Gast, nassen!’

Precies! Zo realistisch als Geert Wilders lijsttrekker van de PvdA zou worden. Man, wat absurd!

Het vervelendste is dat ik onbewust onbedoeld geïnfecteerd ben door die reclame. Ik luister veel radio en dan pak je hem toch mee. Geen ontsnappen aan de stem van meneer Eurootje. Wanneer ik nu door een supermarkt loop en ik zie iets van een euro, dan hoor ik die stem.

Eurootje!

Dan draai ik me verschrikt om. Dat indoctrinerende accent ook hier al?

Zie ik een zak nieuwe aardappelen liggen.

Man, wat lekker!

Wederom kijk ik in paniek om me heen.

Bij de laatste gang, waar de zuivel staat…

Wat gezond!

…voel ik me als een soldaat uit de loopgravenoorlog. Volledig gedesoriënteerd en waanbeelden. Iedereen die in een schortje of bloesje loopt van de supermarkt is verdacht.

Ik zie een pot pindakaas staan. G’woon lekker.

Goed eten. Daar houden we van!

De pot scheert rakelings langs een vakkenvuller. Ik roep de vliegende pot nog na.

‘Eurootje!’

Ik vlucht de winkel uit.

Goed eten zal nooit meer hetzelfde zijn. Ik ruil de witlofsalade maar van nood in voor de shoarma… Man, wat lekker!

 

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Follow my blog with Bloglovin

Reacties

  1. Bericht
   Auteur
  1. Bericht
   Auteur
  1. Bericht
   Auteur
  1. Bericht
   Auteur
 1. Annette

  Ja die radio-reclames die zijn me wat, ik praat ze net zo makkelijk mee als ik de hits van Sky Radio mee zing hahaha en ja die witlofsalade of broccoli (er zitten ‘stronkjes’ aan) komen er bij mijn kids ook niet in. Tsja of met sate-saus of zo dan lusten ze het ineens wel….Dan is het van: Heb je er geen saus bij? ik: nee zij: zoekend in de kast ja hoor, en dan hup wordt er een sate-saus of ander sausje wat in de kast te vinden is overheen gegooid.

  1. Bericht
   Auteur
   Michiel Geurtse

   Hahahahaha… dan heb je nog geluk… hier lusten ze ook geen satésaus!!…Wat zijn dat toch van een aliens hier! hihi

  1. Bericht
   Auteur
 2. Morgaine

  Makkelijk, ik ken dit niet, gezien ik dus amper radio luister en zo wel, dan in de drukte van vanmiddag weer met een hoop verstandelijk beperkten om mij heen, en bovenal ook in en uitloop naar de tuin met zijn allen, whahaha

  Leuk weer, en gefeliciteerd met dotcom domein!

  Je snapt wel, dat terug antwoorden nu minder zal gebeuren omdat ik die meldingen nu niet meer krijg via wordpress…. dus de gesprekjes zijn voorbij….

  X

  1. Bericht
   Auteur
   Michiel Geurtse

   Die man van de reclame kan vanmiddag zo met je mee. 😉

   Whaaaa…Neeee!! Dat kan niet niet Morgaine!! Met wie moet ik dan lekker zeuren? 🙂 Maar je als je aboneert, dan krijg je toch een melding? En via Bloglovin komt ie nog voorbij… 😀
   XX

  1. Bericht
   Auteur
 3. Anne

  Lang geleden dat ik je heb gelezen – en schrik me bij terugkeer mooi meteen ’t leplazarus. Ik kijk haast nooit tv en opeens zit die stem dan toch luid en duidelijk in mijn hoofd. Niet meteen onaangenaam inderdaad, maar toch zeker ‘unsettling’. Ik meen inderdaad een brave puber witlof te hebben zien eten – ergens tijdens mijn zeldzame uurtjes tv. Ik weet nu dat het dus geen wereldnieuws was, maar een vreselijk pakkend reclamespotje..

  1. Bericht
   Auteur
 4. Roos

  Hahahaha, hilarisch! Witlof krijg je er bij mij niet in hoor, die 3 liter knoflooksaus met shoarma wel! 😛 Nu moet ik zeggen dat de meeste reclames wel naar zijn, al is die van Old Spice wel heel droog en leuk (de 1e paar x dan, daarna wordt het ronduit irritant, zoals elke reclame). 😛

  1. Bericht
   Auteur
   Michiel Geurtse

   Hahaha, ja dat is waar… wat dat betreft zou ik elke week wel een column kunnen schrijven, hihi… maar zo af en toe een lekkere ergenis er uit over de reclame… heerlijk!! 😀

 5. Trees

  Haha, ik moet er altijd heel erg om lachen… maar ik snap wel dat het behoorlijk irritant kan worden. En zoals jij alles stuk voor stuk aanhaalt, prachtig.. ik moet weer eens uitgedeukt worden hoor 😉

  1. Bericht
   Auteur

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.