19

Rages en trekzakken

Post Image

Eerst de Nerfs, nu de Fidgetspinners en als ik me niet vergis komt het goed beproefde recept Slime ook weer oprukken. Rages. Soms slim commercieel opgehypet en soms uit het niets ontstaan. Zoals die Fidgets.

Ik kan me nog herinneren dat ik mijn zakgeld tot op de bodem van mijn knip opmaakte voor nutteloze, glazen bollen. Ook wel knikkers genoemd. Bonken, kattenogen, dubbele bonken, porseleintjes, glimmerdeglammers of weet ik hoe ze allemaal heetten. Als een indiaan die Amerika verkocht voor spiegeltjes en kraaltjes, zo verkocht ik mijn speelgoed voor knikkers. Ik kreeg dan ook regelmatig op mijn knikker van m’n pa als ik weer een speelgoed auto voor een zak Space Bonkiebonkers had geruild.

De jojo. Ook weer zo’n hype die opeens opdoemde. Wat was ik goed! Ik zwieperde dat ding horizontaal, verticaal, met salto’s en backwards. Zelfs met de ogen dicht. Een vaas, twee koppen koffie, een bordje, een klok en een rood aanlopende moeder was de totaal schade. Maar dan had je ook wat. Jojo-koning van de school! Heel wat anders dan de jojo-effecten van menig afvaller. Die kunnen het alleen maar met de ogen en mond dicht.

Flippo’s had je ook nog. Een bewust door een chipsfabrikant gehypet schijfje. Ik had zoveel flippo’s, ik kon geen chips meer zien! Destijds had je nog niet de zogeheten schooierjongetjes bij een supermarkt. Bedelend voor plaatjes, smurfen of andere pruttel. Had ik het geweten, had ik het zo gedaan! Gewoon hup! Naast de schaamteloze trekzakimmigrant gaan staan bij de ingang van een supermarkt en bedelen maar! Met het verschil dat ik met mijn BMX naar huis zou gaan en die trekzakgast met een dure Mercedes. Op zich ook een hype. Zo zie je ze het hele jaar niet. Eerste zonnestraaltje komt en hop, daar zitten ze weer. Ter uwer lust ende oorverkrachting. Waar zouden ze de rest van het jaar zitten, vraag ik mij af. Zitten ze met z’n allen ergens te trekzakken bij een indoor supermarkt? Of zijn ze hun Panini plaatjesboek aan het volplakken?

Afijn, ik dwaal af. Rages. Ze zijn van alle tijden. Ik vind het fenomeen geweldig! Zo is er niets en zo gooien we elkaar een emmer ijswater over de kop en liggen we ergens als een debiele plank in een hondenuitlaatgebied.

Een andere rage viel mij ook op, of beter, ik werd er op gewezen. Sinds de heren in Den Haag bezig zijn met aanklooien met de formatie, gaat de economie er met de dag op vooruit! Is er minder werkloosheid, ook onder jongeren, en stijgt de koopkracht. Ik wil er geen hype van maken, maar ik zou zeggen: heren in Den Haag, doet u maar rustig aan! Ik kan nog wel een trekzakje voor u regelen!

lava

Bron afbeelding: HowToBeADad.com


19 reacties

 • Rob Alberts

  21 juni 2017

  Leuk!

  Vrolijke groet,

  Reply
 • Victoria Hanmer

  21 juni 2017

  Flippo’s ken ik ook nog! Knikkers waren bij ons op de speelplaats retro en dus opnieuw in de mode :p

  Reply
  • MichielZiet

   21 juni 2017

   Tegenwoordig zouden we ze hipster knikkers kunnen noemen. Haha.

   Reply
 • Ann Ages Gracefully

  21 juni 2017

  ah vergeet de kubus niet man, man kon hem wel door het raam mieteren kwam nooit verder dan twee vlakken….. die flippo’s pffff inderdaad zoveel chips gegeten niet normaal.

  Reply
  • MichielZiet

   21 juni 2017

   Hahaha herkenbaar! Ik plakte gewoon de stickertjes van de kubus om haha.

   Reply
 • Thuis bij mij

  21 juni 2017

  Oh wat ben jij nog heerlijk jong! Ik ken flippo’s ook hoor, maar dan omdat mijn kinderen ermee speelden. Rages in mijn tijd waren ‘klik-Klaas’, elastieken en pijltjes schieten met pvc buizen 😁

  Reply
  • MichielZiet

   21 juni 2017

   Hihi volgens mijn vriendin ben ik geestelijk nog 18 😂😂, de pijltjes ken ik ook! Tegenwoordig vervangen door de Nerfs. 😊😄

   Reply
   • Thuis bij mij

    21 juni 2017

    Niks mis met geestelijk nog 18 zijn hoor. Jong van geest en jong van hart moet je zo lang mogelijk blijven vind ik. Wat is ook alweer een nerf? 😬

    Reply
    • MichielZiet

     21 juni 2017

     Hihi…eens. hahaha, een nerf is zo’n soft kogel schiet ding. Zoiets. 😅

     Reply
     • Thuis bij mij

      22 juni 2017

      Oh ja, ik weet t al.
      In mijn tijd hadden we klapperpistooltjes, daar kreeg je moeder het dan weer van aan haar ‘nerfs’ 😂

     • MichielZiet

      22 juni 2017

      Whahaha… ik geloof dat mijn moeder nog steeds een bubbelplastic fobie heeft..hihi…

 • natasjaslifestyle

  21 juni 2017

  Met andere woorden, we hebben geen regering nodig !! Daaaaag den haag👋🏻👋🏻👋🏻👋🏻

  Reply
 • Regenboogvlinder

  21 juni 2017

  Nou zeg… je hebt er heel wat opgenoemd!
  Heerlijke humor weer erin verweven, genieten dit! XXX

  Reply
 • Morgaine

  22 juni 2017

  De Flippo’s sparen voor mijn dochter zogenaamd die daar echt nog te jong voor was om te begrijpen, dus vulde ik de twee albums maar, en dat was ook de absolute reden dat ik ineens 138.5 kilo woog :O hahahaha te erg voor woorden, gelukkig ben ik nu een stuk slimmer 😉

  Ik mis de hoepels nog, maar ja.. jij jongen zijn, dus het hoepelen en elastieke twisten was voor meisjes zeker 😛

  X

  Reply
 • Kakel

  22 juni 2017

  Knikkers! Ik was een rasverzamelaar. En er vooral niet mee knikkeren want ik verloor altijd (-:

  Reply
  • MichielZiet

   23 juni 2017

   Hahahaha.. ik was te verslaafd, dus kwam ik ‘s avonds met een lege knikkerzak thuis. Hihi.

   Reply

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.