Koale poot’n!

Ik heb een ergernis. Alweer een? Ja, alweer een. Kijk ik begrijp best dat wanneer je verliefd op elkaar bent of van elkaar houdt, of een combi van beide. Dan begrijp ik best dat je iets voor elkaar over hebt. Helemaal als je nog in de prille liefde zit. Dan maakt alles blind. Vooral bij de man volgens mij.

Dan doet hij dingen die je hem normaal nooit ziet doen. Mee winkelen en tassen vasthouden op een voetbalzaterdag bijvoorbeeld. Of meegaan naar een Tupperware party om daar de meest afzichtelijke collectie opbergboxen te kopen voor zijn lief. Dat soort gekkigheid.

Nu heb ik het als romanticus helemaal moeilijk want dat schept ook een levenslange verwachting. Attent zijn, af en toe een cadeautje, dingen onthouden die belangrijk zijn, praten over die dingen en zo. De metroman. Of zoals mijn vriendin het wel eens noemt: Eig’nwiese postpeerd! Voor wie slecht in dialecten is, mooi zo laten.

Afijn, je begrijpt me wel. In den beginne doe je flink je best met je verliefde waas om je kop en aan den einde lig je met je hand in de zak paprika chips voetbal te kijken en bestelt telefonisch twee porties shoarma als romantisch diner.

Toch is er een ding dat ik met al mijn vlinders en beste wil van de wereld nooit heb kunnen handelen. Waarom denken vrouwen dat je een kolenkachel bent en leggen zij hun koude voeten in bed tegen je aan? Dat is niet fijn! Ik heb het nooit begrepen.

Mijn vriendin doet dat ook. Lig je lekker in bed. Minding your own business en hop. -30 graden tegen je benen! Ga weg met die ijsklompen! Dat zeg ik niet, maar denk ik wel. Nou, mijn gezicht zegt het. Zodra de grote ijsteen mij aanraakt, verschiet elke spier in mijn gelaat van ontspannend slaperig naar: wat de gloeiende ijspegels denk je wel niet wat je doet! Maar ik zeg het niet. Met moeite. Ik heb vlinders, ben verliefd dus ik wil het netjes houden. Mijn ogen proberen het met hun duivelse blik liefdevol te vertellen. Maar het inferno dat ik ermee afschiet ten spijt, het komt niet aan. Sterker nog. Ze slingert nu haar beide lange koelelementen om mij heen! Ook wel benen genoemd.

Dilemma. Wat doe je? Ik heb al liefdevol die vreselijke mintgroene Tupperware pruttel gekocht, ben mee geweest naar een vrouwenpraatsessie, ook wel vriendinnen ontmoeten genoemd en nu dit! Waar ligt de grens van verliefdheid? Hoever mag je gaan in naam der liefde?

Haar ijsklonterige knieën wrijven teder tegen me aan, alleen voelt het voor mij als roomijs door de kaasrasp. Ik houd het niet meer. Al mijn vlinders zijn met winterslaap. Metroman of niet, mensenmens of niet, er zijn grenzen en koude voeten is er eentje. Dat doe je niet! Horen jullie dat, vrouwen in den lande? Neem je man mee naar een yogasessie, een high tea of laat hem voor mijn part drie dagen lang de Gooische Vrouwen marathon zien. Maar duw nooit, maar dan ook nooit je bevroren ijsschotsen tegen je vriend aan! Dit staat onvoorwaardelijk voor de directe overgang van vlinders en prille liefde naar houden van, maar dan wel in de voetbalkantine.

Mijn vriendin dreef het nog meer op de spits door haar voeten hoog tegen me aan te leggen. De druppel. Hoe los je dit als tedervolle metroman op?

Ik draaide me op mijn zij, staarde haar indringend aan en zei met mijn liefste Twentse accent:

‘Rap met die koale poot’n van mie af! A’j warme voot’n wilt heb’n dan koop ie maar een kruik of een labrador op het voeteneind!’

Haar bevroren blik zal ik nooit vergeten.

koude voeten

Bron afbeelding: Cosmopolitan.nl

Bewaren

Reacties

  1. Bericht
   Auteur
  1. Bericht
   Auteur
  1. Bericht
   Auteur
  1. Bericht
   Auteur
  1. Bericht
   Auteur
  1. Bericht
   Auteur
  1. Bericht
   Auteur
  1. Bericht
   Auteur
  1. Bericht
   Auteur
  1. Bericht
   Auteur
    1. Bericht
     Auteur
  1. Bericht
   Auteur
  1. Bericht
   Auteur
 1. Ann Ages Gracefully

  Wat jammer Michiel, ik wacht nog op die prins waar ik elke avond mijn ijsklompjes mag planten maar volgens jou bestaat hij dus niet? Ik zit te huilen….weer een illusie armer 🙁 dan maar weer de fluffy-socks van stal halen.

  1. Bericht
   Auteur
  1. Bericht
   Auteur
 2. Bianca Ronday

  Mijn handen en voeten zijn gemaakt van ijs. Alle warmte zit in mijn hart 😛 Heb meelij met mijn man, al bijna 20 jaar.

  1. Bericht
   Auteur
 3. Odette

  Wat jij zegt met koude voeten, heb ik met snurken. Van de wederpartij dan he? Ik gok dat er ergens in de voorzienigheid een ruilsysteem is ontstaan. 😉

  1. Bericht
   Auteur
 4. Morgaine

  Dan doet ze het nog verkeerd, als eerste, meestal is het andersom hier, krijg ik de ijsklompen van hem tegen mij aan, maar dat is wel lekker eigenlijk, ja ik hou van sm 😛 whahaha

  Andersom, soms heel soms gebeurt dat, dan leg ik ze niet tegen zijn benen aan of rug, maar wroet ik mijn ijsklompje tussen zijn dijen heel hoog in de dijen ja daar, voel je hem al?????? whahahaha dat is het warmste plekje namelijk en dat wil ik dan natuurlijk!

  X

  1. Bericht
   Auteur
 5. Roos

  Hahahahaha, oh dit moet ik vriendlief laten lezen. Ben zelf net zo erg. On the other hand, hadden jullie mannen maar geen levende kachel moeten zijn. 😉

  1. Bericht
   Auteur
 6. Sjalotje

  Tip van Sjalot!
  Stap 1: Google: afbeeldingen van hoge sokken
  Stap 2: Schaf een paar kleuren aan (ik blijf een vrouw hé, dus varieer in kleur en die met die katjes zijn wel pittig, miauww)
  Stap 3: Decoreer de slaapkamer met een kerstboom en her en der een engel of wat (in ieder geval voordat het winterseizoen begint)
  Stap 4: Verpak de sokken in glanzend rood papier met een strik erom voor het luxueuze effect
  Stap 5: Leg de cadeau’s onder de kerstboom
  Stap 6: Kijk zo geil mogelijk als ze de koale poot’n verhoeders heeft getrokken en vraag of ze de sokken vaak wil dragen, met name in bed. Knipoog zo vunzig mogelijk.

  Nooit of ja, minder vaak koale poot’n (als Brabander interpreteerde ik het in eerste instantie als kale poten/blog onderwerp beharing). Anyways, jij knusjes warm, zij ook en ze voelt zich ook nog sexy, win/win.

  Het leven kan zo simpel zijn.

  1. Bericht
   Auteur
   1. Sjalotje

    Het is het proberen waard natuurlijk maar eigenlijk denk ik dat je dan als facebook anekdote met de titel: Mannetje doet te geil, midlife crisis? te kijk komt te staan. Of het voorval is een sappig nieuwtje tijdens een vriendinnenavond. Kies jij maar 🙂

    1. Bericht
     Auteur

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.