31

Hardloopbroekendag!

Post Image

De lente kijkt af en toe al voorzichtig om de hoek en meteen zie je ze langzaam maar zeker aarzelend tevoorschijn komen. Krokussen? Nee, rokjes. Het woord rokjesdag komt weer in ieders mond. Nou ja voornamelijk bij mannen dan.

Vandaag is weer zo’n voorzichtige lentedag. Reikhalzend kijk ik uit naar die witte, vers geschoren benen onder leuke hippe rokjes. Als een popelend kind sta ik voor mijn raam te gluren naar al wat voorbij komt. Alsof ik een kind was voor de Bart Smit etalage.

Niets. Geen enkel spannend opwaaiend rokje. Mijn vriendin zit in een verhuizing. Zij loopt in bouwvakkersbroek, de buurvrouwen zijn te grijs voor rokjes en ons team op mijn werk hebben ze sowieso allemaal de broek aan.

Hardloopbroeken. Veel vrouwen, solo of in groepen in hardloopbroeken. Waar ik ook kijk. Ze steken elkaar aan. Meiden die graag fit en gezond willen zijn. Moeders met wat vrije tijd die fanatiek hun figuur van weleer proberen terug te winnen. Met als resultaat dat hun bierbuikman ook wel moet. Te veel strakke mannen bij de fitness voor hun jaloerse gevoel.

De lente komt en de hardloopfoto’s vliegen me op de sociale media om de oren! Al scrollend zie ik de ene hippe dame na de andere. Gekleed in strakke legging en dito hemd of shirt. Noodgedwongen kijk ik er naar en af en toe like ik wat. Wat een straf.

Heel vrouwelijk Nederland lijkt aan het hardlopen geslagen. Houdt  angstvallig hun voeding in de gaten en de man op zijn beurt zijn vrouw. Nederland vergrijst zegt men. Niet waar. Nederland verjongt juist! Dankzij de dames uit ons kikkerlandje! Fitter en met meer conditie dan ooit zie je vrouwen van alle leeftijden hardlopen. Geweldig! Niet alleen voor het oog, maar zeker ook voor de energie die je er van krijgt.

Gisteren ging ik zelf even hardlopen. Ik kwam een aantal hardlopende dames tegen en groette ze. Ik draaide me stiekem nog even om en zag de resultaten van sport gevormd in een hardloopbroek. Een grote voldane grijns kwam op mijn gezicht terwijl ik mijn eigen bierbuik plat rende.

Rokjesdag? Nee. Hardloopbroekendag!

hardloopbroekendag

Bewaren


31 reacties

 • Kris10

  15 maart 2017

  Brrr hardlopen. Doe mij maar een rokje en een terrasje in de zon.

  Reply
  • MichielZiet

   15 maart 2017

   Hahaha.. ook geen slechte optie. 😉

   Reply
 • Ann Ages Gracefully

  15 maart 2017

  haha ja ik geloof het helemaal geen rokje te bekennen we moeten allemaal eerst nog even de winter-vetjes eraf rennen. Je was te vroeg, over een paar weken heb je vast meer geluk.

  Reply
  • MichielZiet

   15 maart 2017

   Hahahaha… ik teken ook voor de hardloopbroeken hoor. 😉 😀

   Reply
 • Mrs. Brubeck

  15 maart 2017

  Niet alleen Nederland Michiel, België ook en Canada ook en…..
  Hardloopbroeken zijn gewoon in de mode!
  En ik heb geluk dat mijn man me daar ongelooflijk sexy in vindt!

  Reply
  • MichielZiet

   15 maart 2017

   Welke man zou dat niet? Hihi… hier ook eentje! hahaha

   Reply
 • Margo Hermans

  15 maart 2017

  Dank voor de mooie ode aan de dames in hardloopbroeken. Blij dat ik erbij kan horen! 😀

  Reply
 • Rob Alberts

  15 maart 2017

  Ik kijk liever naar de rokjes ….

  Zonnige groet,

  Reply
 • Regenboogvlinder

  15 maart 2017

  Sportieve vrouwen hoor.. Ooit geprobeerd, mijn voeten wilden wel, maar mijn enkels niet. En nee, ik had geen hardloopbroek aan in 1980.. Gewoon een trainingspak 😉

  Reply
 • elsjeveth

  15 maart 2017

  Zo’n dagje zon brengt weer het beste in de mens, oops sorry man(s) boven blijkt. Run Ladies Run

  Reply
  • MichielZiet

   15 maart 2017

   Beide… de vrouw draagt, de man vind mooi. 🙂

   Reply
 • Morgaine

  16 maart 2017

  Whahahaha ik fiets liever dus een fietsbroekje is een must voor mij! 😛 Maar, soms trek ik daar nog ene rok over aan, en ja.. de aandacht is hoger als ik dat doe, whahaha

  X

  Reply
  • MichielZiet

   16 maart 2017

   Dan heb je en rokjesdag en fietbroekje dag..wooohooo!!! <3 hihi XX

   Reply
 • shivatje

  16 maart 2017

  Welke man draait zich daar niet even voor om. Om die mooie benen te zien bewegen 😉

  Aum Shanthi

  Reply
 • Roos

  16 maart 2017

  Hm, mijn hardloopbroek ligt toch vaker in de kast dan dat ik ‘m aan heb. Misschien morgen weer eens een poging wagen, en daarna met een bak ijs op de bank. Prima plan, nietwaar? 😛

  Reply
  • MichielZiet

   16 maart 2017

   Haha klinkt goed! 😂 Ik zeg dan wel: foto momentje, denk aan Michiel. 😇🤣😂🤣

   Reply
   • Roos

    16 maart 2017

    Whahaha, nooit begrepen waarom je een’kijk-mij-ik-heb-een-zweethoofd-selfie’ zou nemen. De ‘ik-eet-ijs-selfie’ kost ook nog eens minder moeite. 😂😂

    Reply
 • Marjon Baartwijk

  16 maart 2017

  Hahaha leuke blog, en ja ik heb ook een hardlooprokje in de kast, maar meer broeken.

  Reply
  • MichielZiet

   16 maart 2017

   Dank je…toch vind ik dan een broek mooier dan een rokje. 😊

   Reply
 • Kakel

  16 maart 2017

  Niets mis met hardloopbroekendag. Ik wou dat ik nog kon hardlopen. Ik koester de herinneringen maar. Sportieve groet.

  Reply
 • mijnbagage

  2 juni 2017

  Prachtig…. ik hou ook zo van hardloopbroeken

  Reply

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.