Laat maar vallen dan, het komt er toch wel van…

Het stormde afgelopen week flink in Nederland. Code oranje werd afgegeven door het KNMI. Auto’s konden beter de weg niet op. Goed luisterend als wij zijn als Nederlands volkje stonden er grote files met gefrustreerde reizigers. Het had me verbaasd als dit anders was geweest. Het stormt ook in Europa. Rechts rukt op, landen willen uit de EU en ze zit letterlijk klem tussen de hernieuwde koude oorlog tussen Rusland en Amerika.

Leugens worden de nieuwe waarheid en waar kan, laten we ons zonder moeite bang maken. Zelfs in onze eigen verkiezingsstrijd wordt er maar wat geroepen. Ondeugdelijke huisartsen, vermeende terroristen, gaswinning ten koste van een provincie en tot overmaat van ramp ook nog een lek bij de politie. We kunnen wel stellen dat het goed gaat met onze maatschappij.

Zonder dat we het door hebben, glijden we door onze eigen angstneurose steeds verder af naar een niveau welke eng dichtbij de periode komt van, pak hem beet, een 75 jaar geleden.

Wanneer de welvaart slinkt, slinkt ook de humaniteit. Het maakt in dezen ook niet uit of je nu een linkse of een rechtse denker bent. We doen er allemaal doodleuk aan mee. Je denkt bijvoorbeeld goed bezig te zijn voor veel geld te doneren in een tehuis van weeskindjes in een ver weg arm land. Blijkt het gewoon een wassen neus te zijn vol ingehuurde kindjes om zoveel mogelijk geld binnen te harken.

Muren worden gebouwd om alles wat vreemd en eng is te weren. Landen worden geweerd bij onze grote vriend Amerika. Onze andere grote vriend, Rusland, probeert met een psychologische oorlog verdeeldheid in Europa te zaaien. Of is dat wat wij denken? Waarheid of leugen? We weten het zelf al niet meer.

Trump wil meer kernwapens. Liever had hij ze niet, maar zoals grote kinderen betaamd, wil hij er wel meer dan Poetin. Anders is het niet eerlijk. Maar wat maakt het uit? Of je er nu 6800 of 7000 hebt? Laat ze maar eens los. Benieuwd wat er over blijft van ons blauwe bolletje.

Vind het leuk of niet, maar dit is wel de koude koelkast waar we terecht zijn gekomen. Een wereld voor extremen en valse geloven. Franky goes to Hollywood zong er ooit al over. When two tribes go to war, zal iedereen de verliezer zijn.

Belgische wetenschappers hebben onlangs zeven aardse planeten ontdekt. Alle culturen die elkaar het licht in de ogen niet gunnen maar een eigen wereld? Of zouden we dan weer ruzie krijgen wie de grootste bol mag?

Reacties

  1. Bericht
   Auteur
 1. Ann Ages Gracefully

  Mooi stuk, ik weet ook echt voor het eerst niet meer waar ik op moet gaan stemmen. Ik geloof er geen barst meer van met al dat gelieg en dat gedraai van iedereen. Misschien maar gewoon op het buikgevoel afgaan, al rommelt het daar ook 😉

  1. Bericht
   Auteur
   MichielZiet

   Als het maar geen buikgriep is..hihi.. dank je.. ik vind het ook lastig. Ik schiet van links naar rechts en weer terug… Misschien maar een heel klein sympathiek partijtje.. maar dat kan ook al gevaarlijk zijn. 😀

  1. Bericht
   Auteur
 2. Morgaine

  zo ik ben weer even op de hoogte van al het nieuws wat ik de laatste maand zeker niet gezien of gehoord heb 😉 Het zal gerust allemaal nog erger worden, het is het jaar van de Haan, Haantjesgedrag dus… volgend jaar hopelijk wat rustiger 😉

  X

 3. Hendrie

  Tsja, ik maak mij ernstig zorgen. Dat ministukje waar ik als simpele burger invloed op heb probeer ik zo positief mogelijk te beïnvloeden. Voor de rest laat ik de storm maar op mij afkomen denk ik. Hopelijk waait alles over. We gaan het vast zien.

  1. Bericht
   Auteur

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.