Mannenknuffel

Een wat?? Een omarming tussen twee mannen, waarbij een deel van mannelijk Nederland zich spontaan ongemakkelijk voelt. Knuffelen is voor vrouwen en mietjes.

De mannenknuffel raakte in opspraak toen er een foto gepubliceerd werd tussen een knuffelende Mark Rutten en aftredend minister Ard van der Steur. Kennelijk was het iets ongewoons waar heel Nederland iets over te zeggen had. Wanneer hebben we dat niet? Soms denk ik wel eens, goh, om de meest hilarische zaken maken wij ons druk.

Bij RTL Late Night werd er zelfs een soort van workshop gehouden om deze “mannenhug” goed uit te voeren. Uiteraard door onze opper-voorvechter van het geloof en emancipatie van de maatschappij Arie ik-knuffel-alles Boomsma. Ik kreeg er, als fervent knuffelaar, plaatsvervangende schaamte bij.

Waarom werd dit opeens zo’n ding? Twee kerels die knuffelen. Zijn we opeens homofoob geworden? Of denken we dat de man geen lichamelijke genegenheid kan tonen? Je zou het haast denken wanneer je de twitterreacties zou lezen op het knuffel item van RTL. Mannen die even duidelijk moesten maken dat ze vooral mannen zijn. Geen watjes of zachte doetjes.

Vond ik wel humor. Ik dacht meteen aan een willekeurige voetbalwedstrijd waar net het winnende doelpunt is gescoord. Groepen stoere getatoeëerde mannen knuffelen elkaar plat alsof het een Romeinse orgie is! Supporters met hun bronstige blote bovenlijven kloppend op hun borst, schreeuwend van vreugde elkaar omarmend. Mannen die arm in arm dronken huiswaarts keren en elkaar nog net niet de liefde verklaren in hun bezopen bui. Emotionele toespraken na het winnen van een prijs. Waar mannen vaker in hun speech ik hou van je aan hun vrienden toedragen dan dat ze ooit in hun leven tegen hun vrouw hebben gezegd.

En dan is nu de mannenknuffel opeens een dingetje?

Gelukkig is er ook tegengeluid, maar het feit alleen al dat één foto knuffelend en niet knuffelend Nederland kennelijk zo op hun achterste poten krijgt, is wel zeer bijzonder.

Ik heb helemaal een probleem bedenk ik me net. Ik ben én Tukker én man én knuffelig. Waar ik een kat uit de boom kijkende terughoudende boerenkerel had moeten zijn, doe ik alles precies verkeerd. Althans volgens alle vooroordelen.

Ik zie het op social media al los gaan:

Schrijvende Tukker blijkt knuffelige façade achter zonnebril!

Columnist nieuwe opvolger van Arie Boomsma?

MichielZiet valt door de mand als teddybeer!

Nu hoop ik van ganzen harte dat bovenstaande kreten ook echt verschijnen. Weet ik meteen dat ik een beetje bekend ben.

Afijn. “Mannenhug”, knuffel of vrouwenknuffel. Elkaar aan durven raken. Elkaar iets van genegenheid durven tonen. Respect. Misschien zouden de media daar een positiever licht op kunnen laten schijnen in plaats van ons preutser te maken…

Knuffel!!

 

Reacties

  1. Bericht
   Auteur
 1. mariimma

  Een knuffelige man….

  Wil je verkering??!

  Anyway. Ik vond de knuffel ook ongemakkelijk omdat hij erg onspontaan leek. Het is denk ik niet het knuffelen wat een probleem is. maar de uitvoering ervan….

  1. Bericht
   Auteur
    1. Bericht
     Auteur
  1. Bericht
   Auteur
  1. Bericht
   Auteur
 2. linqy

  Knuffels zijn ALTIJD eng. Mannen…. Vrouwen…Sneeuwpoppen…

  Alleen puppies komen weg met een knuffel.

  Maar het mooiste aan mannenknuffels blijft wel het aftikken met de verplichte klap op de schouder. Heerlijk toch, zo’n knuffeltimer?! Werkte dat bij vrouwen maar…

  1. Bericht
   Auteur
    1. Bericht
     Auteur
 3. Kakel

  Op een mannenknuffel zit ik niet te wachten!
  Mijn broer en vader knuffelen elkaar altijd. Ook midden op straat, daar hebben ze niets van.
  Die foto met Van der Steur vind ik aanstellerij. Hij houdt de eer aan zichzelf. Welke eer? Hij er van begin af aan een rommeltje van gemaakt. Een ordinaire loonslaaf was er niet mee weggekomen.
  Een digitale knuffel (-:

  1. Bericht
   Auteur
  1. Bericht
   Auteur
  1. Bericht
   Auteur
  1. Bericht
   Auteur
  1. Bericht
   Auteur
 4. Roos

  “Schrijvende Tukker blijkt knuffelige façade achter zonnebril!” ?? Tja, knuffels zijn voor iedereen toch? Why make a problem? Ieder mens heeft affectie nodig, mannen niet uitgezonderd. Mijn paps is erg blij met mijn vriend; beschouwd ‘m als een (schoon)zoon en geeft hem derhalve ook vaak een knuffel. Terwijl, mijn paps tegelijkertijd de minst sociale persoon is die ik ken. XD ?

  1. Bericht
   Auteur
    1. Bericht
     Auteur
     1. Bericht
      Auteur
     2. Bericht
      Auteur
     3. Bericht
      Auteur
 5. Paul

  Ik ben voor de knuffel, en knuffel ook nog steeds mijn vader nu ik volwassen ben. Ik vind het een warme manier van begroeten. Dus je bent niet de enige knuffelbeer in Tukkerland, al val ik natuurlijk wel in de categorie ‘mietjes’ waarvan men dit soort knuffels verwacht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.