Uhh… vergeet je tandenborstel…

Onlangs liet ik mijn nieuwe schoonmaakster mijn huis zien. Ja, ja, decadent in een rijtjeswoning, ik weet het. We arriveerden in mijn luxe ruime badkamer van een bij twee meter en toen viel het me op. De tandenborstels

Een gele, plastic beker vol tandenborstels staarde ons geluidloos aan. Als een stel bontgekleurde wachters bij het Britse paleis. Dat terwijl we hoofdzakelijk met ons tweeën in huis zijn. De schoonmaakster had een vragende blik. Weet je zeker dat je niet twintig kinderen meer hebt?

Tja, leg dat maar eens uit. Mijn hoofd is een beetje als de beker met tandenborstels. Een beetje een wirwar aan gedachten en af en toe zit er een logica in. Net als bij de echte tandenborstels gaat er ook wel eens eentje net niet goed in het bekertje en dan kiepert de hele boel om.

Mijn vriendin en ik zijn van de weekendjes weg en de daarbij behorende bed and breakfastjes. De voorbereiding gaat in de regelmatig ongeveer zo:

‘Morgen is het zover, hè?’

‘Ja! Dan gaat het gebeuren.’ Stilte. ‘Wat precies?’

‘Dan gaan we een weekend weg! Of was je dat vergeten?’

‘Nee, natuurlijk niet!’

Shit!

‘Heb je de tas al ingepakt?’

‘Ja, zo goed als klaar.’

Tas! Tas! Uhm… onderbroeken! Waar hing mijn overhemd ook al weer. Mijn goeie spijkerbroek!

‘Ja, hoeven alleen nog een paar leesboekjes in.’

Fuck! Ik moet de boeken nog inleveren bij de bieb!

‘Ik vind dat je er veel te ontspannen over doet, morgen moeten we al vroeg op hoor. Om bij de boot te komen.’

Oh ja! We gaan met de boot naar Ameland! Had ik nu de boottick…

‘Heb je de boottickets uitgeprint?’

Shit!

‘Ga ik nu doen. Komt goed, schatje.’

‘Hoe kun je nu zo rustig doen? Je hebt de tickets nog niet eens?’

Op zulke momenten dreigt mijn uiterlijke schijn altijd door de mand te vallen. Met veel bluf kom ik dan nog redelijk zelfverzekerd over. Maar ondertussen.

Zodra ik op zulke momenten de kans heb, vlieg ik naar boven en pak als een volslagen debiel mijn tas in. Pak is een groot woord. Ik gooi mijn tas in. Daar komt mijn tandenborstel in werking. Op een of andere manier gaat mijn plastic bekertje dusdanig in de war dat ik relevante zaken vergeet en onnodige dingen in mijn tas smijt. Hardloopkleding zonder schoenen. Een shirts van mijn zoon. Alleen een linker sok. Dat dus.

Met veel kunst en vliegwerk weet ik me er altijd weer uit te redden. Ik koester nog steeds de illusie dat mijn vriendin de totale stress helemaal niet gemerkt heeft. Helaas spreekt haar gezicht andere waarheden. Wanneer we dan eenmaal ergens aankomen heb ik gelukkig dusdanige grote aantallen kledij in mijn tas gemikt, dat ik altijd wel een weekend doorkom. Geheel ontspannen sta ik dan ook ’s avond in de badkamer om mijn tanden te poetsen.

Shit!

‘Schat? Zit er een drogisterij in dit pittoreske dorpje?’

En zo lieve schoonmaakster en lezers, raakt altijd mijn gele bekertje vol. wp_20161219_07_08_07_pro-2

Reacties

 1. boterblommeken

  Dat is niet erg maar ze vervolgens allemaal bewaren…Whahaha. Doet mijn man ook. Herinneringen…Zegt hij dan. Is het misschien een ideetje om standaard naast de EHBO-kit een doosje essentiële dingen in je auto te leggen?

  1. Bericht
   Auteur
  1. Bericht
   Auteur
  1. Bericht
   Auteur
  1. Bericht
   Auteur
    1. Bericht
     Auteur
  1. Bericht
   Auteur
 2. Sabine

  Hahaha hilarisch! ? Superleuk geschreven. Je zou zo in een Colombiaans huis passen denk ik, dan kun je alles op het laatste moment doen op de meest chaotische manier en uiteindelijk komt alles weer goed ?

  1. Bericht
   Auteur
  1. Bericht
   Auteur
  1. Bericht
   Auteur
 3. els

  Heb je al gedacht aan hergebruik van je tandenborstels, Michiel?
  Ik zou zeggen bindt er een mooie strik rond en leg ze onder de kerstboom voor je poetsvrouw 🙂 Ze zijn nog bruikbaar om schoon te maken rond kranen, afvoerputjes of andere moeilijk bereikbare plekken. Ook je autovelgen kan je ermee poetsen….al zal je dat waarschijnlijk zelf moeten doen.
  Ik begrijp je gedachtengang volledig, ook een warhoofd dus.

  1. Bericht
   Auteur
 4. Regenboogvlinder

  Dat dacht ik dus ook.. Zet ze in een bekertje in een kastje en gebruik die als je je tandenborstel moet vervangen… Maar ja… dan ben je vast weer vergeten in welke kast dat bekertje staat.. Herkenbaar hoor! 🙂

  1. Bericht
   Auteur
 5. Irene (@WijzermetIrene)

  Haha wat leuk geschreven. Hoewel wij niet heel veel weekendjes weggaan(wij wonen dan ook niet in een decadent rijtjeshuis) vergeten wij ook nog wel eens het een en het ander. Hoevaak wij al tandpasta, tandenborstels, pannenlappen, haarborstels etc hebben moeten kopen!

  1. Bericht
   Auteur
  1. Bericht
   Auteur
 6. Kakel

  Ik heb een paklijst die ik print en die zit pak-klaar in mijn schrijfschrift (-: Zo hoop ik bepakt en bezakt op de plaats van ontspanning aan te komen, maar het ontaardt altijd in chaos. Ik ben blij in jou een medestander te hebben gevonden. Zij onze beker met tandenborstel niet kan omvallen, want wij poetsen onze tanden in de keuken en de borstels liggen in de la. De oude exemplaren gebruik ik om de tandwielen van mijn fiets mee schoon te maken.
  Michiel, ik heb blauw gezeten van het lachen. Dankjewel!
  Lieve groet.

  1. Bericht
   Auteur
 7. Morgaine

  Whahahahahaha nee niet herkenbaar, wat kan ik je als advies mee geven, ook als je meerdere tassen inpakt, telkens een andere bijv. omdat je er maar eentje meeneemt, heb je nu genoeg tandenborstels in je collectie om te zorgen dat er in elke tas gewoon eentje standaard zit, en je die laat zitten 😛

  X

  1. Bericht
   Auteur

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.