50

Met de billen bloot, het vervolg (de sauna)

Post Image

Sommigen zullen het zich nog kunnen herinneren, maar nog niet zolang geleden moest ik met de billen bloot. Letterlijk. Samen met mijn vriendin moest ik er aan geloven om een sauna te betreden. Degenen die dit verhaal hebben gelezen weten ongeveer hoe ik me daar gedragen heb. Degenen die het stuk niet kennen: ik was een stoere jonge god die met zijn sixpack vol zelfvertrou… Ik moet afkappen want mijn vriendin begint mee te lezen.

Afgelopen zaterdag gingen we naar de sauna waar ooit mijn ontmaagding begon in het zweethuttenwezen. Daar liepen we dan. De vrouw met haar moedige vriend. De schijtlaars van weleer, de schrik van de stoomcabine. Want daar wil ik wel eens uitglijden.

Vol goede moed stapten we de Finse sauna in. Een mild temperatuurtje van 70 graden. Even opwarmen. We gingen er na een tijdje uit. Slippers weg. Echt waar! Gloeiende! Eerst ooit een fluffie badjas nu mijn slippers.

‘Wat is er?’

‘Mijn slippers zijn gejat!’

‘Nee, verwisseld,’ zei mijn vriendin en ze wees de slippers aan die er voor in de plaats stonden.

Wat er stond was maat 41. Ik heb maat 47! Dat is zes maten verschil! Dat is zoiets op skilatten lopen terwijl je daarvoor balletschoentjes aan had. Dat merk je toch?

Afijn, beter dan dat de badjas weg was, want uit ervaring weet ik dat dat een stuk ongemakkelijker loopt. Mijn vriendin, slim als ze is, opperde dat we eerst eens een rondje langs de sauna’s moesten doen. Kijken of we mijn slippers daar zouden vinden. Ik schoof mijn grote voeten in de miniatuurslippertjes en na vijf meter was ik er al helemaal klaar mee. Het liep voor geen meter. Dit glazen muiltje was niet de mijne. Maar bleven ze wel omdat mijn eigen stappers onvindbaar leken.

Ik op hoge poten en krappe slippers naar de receptie. Uiteraard konden ze niets voor mij doen, maar ze hadden wel leenslippers. Maat 47. Top! Was ik in elk geval voor even gered.

Daar liepen we dan. Op mijn lease-sauna-flappers. Liefelijk naast elkaar. Een wat oudere man passeerde ons. We groetten. Wat had die man een kleine voeten! Of hele grote slippers. Wacht eens even? Dat waren misschien wel mijn slippers!

‘Ren er achteraan dan!’ riep mijn vriendin.

‘Zo?’ Ik wees naar mijn staat van naaktheid en uit mijn ogen moest te lezen zijn wat een koddig gezicht dat wel niet moest zijn. ‘En dan? Ik kan die krasse knar moeilijk de slippers onder zijn blote togus vandaan trekken?’

Tja, dat kon natuurlijk ook niet. Dilemma.

Als twee volleerde soldaten, slopen we achter de man aan. Hij ging de aardsauna in. Onze kans. Zodra hij naar binnen zou gaan, konden wij de slippers voor de deur pakken. Wij op de loer.De man liep naar binnen… … op zijn slippers! Gloeiende!

Idee!

Briljant! Vond ik zelf.

‘Wat als we de slippers van hem,’ want die hadden we weer teruggezet op de plaats des delicts en daar stonden ze nog, ‘hier neerzetten en hopelijk ziet hij dat dan en pakt hij zijn eigen stappers?’

‘Wat een dom idee!’ mijn vriendin viel even stil en dacht na. ‘Dat kon wel eens gaan werken!’

Zo gezegd, zo gedaan. We plaatsten de balletschoentjes van de beste man zodanig voor de deur dat je welhaast je nek moest breken wilde je er niet over struikelen. Wij doken het verwarmde zwembad er tegenover in. Op de uitkijk! God, wat bleef die man lang in de sauna! Dat ding was 100 graden en hoger, wilde hij er als een broodje bapao uit komen of zo? Mijn stappers lagen in zijn handen.

Aangezien we in het zwembad begonnen te verschrompelen, wat slecht is voor een mannen ego, gingen we zelf in een stoombad. Ongeduldig als ik was, wilde ik er snel uit. Die slippers lieten me maar niet los!

‘Nou, heerlijk ontspannend een dagje wellness met jou. Is meneer geen angsthaas meer, staat hij nog te stuiteren.’

‘Ik ook van jou lief,’ riep ik terwijl ik net niet sprintend naar de aardsauna flapperde op mijn rent-a-stappers.

Gelukt!

Waar eerst de kleine muiltjes stonden, lagen nu mijn grote schuit slippers! Missie geslaagd! De stress kon er nu uit. Op naar de Hamam. Want daar had ik me voor aangemeld. Voor de niet kenners: Hamam is een Turkse massage waarbij er gebruik gemaakt wordt van schuim en voor de kenners: ik leg het vast verkeerd uit.

Ik moest wachten in het Turkse stoombad. Tien minuten van tevoren. Dus ik zat er een half uur eerder in. Gaar te stomen. Wat kan een stoombad dan nog heet worden in een half uur tijd! Ik hoorde nog net geen ping van de magnetron. Mijn naam werd door de mist van stoom afgeroepen. Al druppelend kwam ik van het bankje af met een slakspoor van zweet.

Twee blonde dames gehuld in shirt en theedoek als rokje keken mij glimlachend aan.

‘Dag, meneer Michiel, vindt u het goed dat mijn nieuwe collega meekijkt? Zij begint morgen. Dat is dan haar eerste keer alleen.’

Hell yeah!!

            ‘Dat is prima hoor. Moet wel goed komen,’ probeerde ik uiterst beleefd te zeggen. Ik vrees dat mijn brede grijns alles verraadde.

Mijn vriendin keek mij alleen maar aan van: moet je hem zien staan. Van sauna-klojo naar sauna-macho!

Afijn, ik met de twee blonde dames mee. En daar lag ik dan. Op een marmeren tafel. Slechts gehuld in een hamam doek. Nou ja, het was meer een theedoek. Het leek zo’n mooie fantasie. Twee dames om mij heen en rustgevende muziek. Wat meer wilde je nog als man?

Toen begon de scrub. Jezus, wat was die vrouw sterk! Deed ze het met schuurpapier? Als een net gevangen paling glibberde ik alle kanten uit op de tafel. Flats! Een kom heet water kletste over mij en het theedoekje heen.

‘Draait u zich maar even om,’ hoorde ik haar voldane stem zeggen.

Al glibberend draaide ik op mijn buik. Blij toe. Je weet maar nooit waar ze nog anders gescrubd had.

‘Moet ik nog ergens rekening mee houden?’

Ja, schiet niet uit met die scrubwashand!

            ‘Ik heb gister hard gelopen, dus wellicht heb ik nog…au!’

Precies knopen in de kuiten!

Als een volleerde broodbakker kneedde blonde vrouw nummer één er op los, terwijl blonde mevrouw nummer twee al giechelend aantekeningen maakte.

Ondanks alle SM-massage praktijken die ze op me loslieten, moet ik zeggen, het was heerlijk! Een Haman met twee blonde vrouwen. Dat soort geluk hebben veel kerels niet. Bij mij kan die van de bucketlist.

De massage was ten einde. Mijn slippers werden netjes aangedaan en mijn handdoek werd aangereikt. Nog helemaal rozig als ik was, vergat ik helemaal mijn badjas aan te trekken. Ik wandelde in de blote kont de behandelkamer uit en sloot af met de legendarische nuchtere woorden:

‘Nou, bedankt hè!’

Mijn vriendin die buiten stond te wachten, kwam niet meer bij van het lachen.

‘Zie je hem staan. Mister Macho in zijn blote gat!’

Weer ging ik met de billen bloot, maar wat een verschil met de eerste keer!

8019-solaris-wellness-spa-mediterranean-garden-hammam

 


50 reacties

 • AnneMarie

  30 november 2016

  Ik zie het helemaal voor me. Gezellig met je vriendin een dagje (ont) spannen. Het is iig niet saai als je mee gaat.👌👌👌👌👌

  Reply
 • Melanie - My Journey

  30 november 2016

  Niks zo lekker als een sauna en een goede hamam!! Genieten 😍😍

  Reply
 • Boterblommeken deelt...

  30 november 2016

  Ja wadde. Ik zou wel eens een vlieg willen zijn. Michiel toch.

  Reply
 • vivapo

  30 november 2016

  hi la risch; jou lezen is heerlijk ontspannend; heb geen sauna meer nodig … op dit moment.

  Reply
 • safealove

  30 november 2016

  Je hebt het weer prima doorstaan! 😂😂

  Reply
 • Margo Hermans

  30 november 2016

  Gniffel gniffel 🙂
  Tijdens mijn laatste saunabezoek had ik ook een hamman-behandeling. Het was een speciale behandeling: chocolade! https://margohermans.com/2016/03/16/ingesmeerd-met-chocolade/
  Teenslippers… heb ik al eens niet eerder een verhaal over teenslippers gelezen, maar dan op vakantie. Toen moest ik ook zo gniffelen! 😉

  Reply
  • MichielZiet

   30 november 2016

   Hahaha ja…soms komen alle kwellingen samen hihi. Chocolade…hmmm.. gaat op de lijst. 😀

   Reply
 • Rob Alberts

  30 november 2016

  Ik doe het jou niet na ….

  Preutse groet,

  Reply
  • MichielZiet

   30 november 2016

   Hahaha een wat opener groet terug. 🙂

   Reply
 • Mrs. Brubeck

  30 november 2016

  Heerlijk stukje🤗, heb er volop van genoten en zag het helemaal voor me! Wij zijn ook fervente saunagangers!

  Reply
  • MichielZiet

   30 november 2016

   Lekker hè? Ik hou er van, ondanks al mijn gekluns. 🙂 WE hebben het geluk dat er hier een paar goeien zitten.

   Reply
   • Mrs. Brubeck

    30 november 2016

    Waar in Nederland?

    Reply
    • MichielZiet

     30 november 2016

     Beetje oosten. Veluwse bron, Sare, Bussloo

     Reply
     • Mrs. Brubeck

      30 november 2016

      Mmm, ietsiepietsie te ver om even naar de sauna te rijden…

     • MichielZiet

      30 november 2016

      Waar gaan jullie naar toe?

     • Mrs. Brubeck

      30 november 2016

      Hezemeer in Laakdal, La Nostra Vita in Diest, en in Londerzeel 🙂

     • MichielZiet

      30 november 2016

      Ja, dat is van hier weer een eindje rijden haha.

     • Mrs. Brubeck

      30 november 2016

      😀😀 grappig, mss komen we elkaar ooit tegen en kennen we elkaar niet!

     • MichielZiet

      30 november 2016

      Hahaha ja! Dat zou wat zijn… wéér met de billen bloot. 😀

     • Mrs. Brubeck

      30 november 2016

      Letterlijk én figuurlijk dan 😂😂

     • MichielZiet

      30 november 2016

      Ja inderdaad, lol! Michiel en Mrs. Brubeck zien! 😛

 • Kelly

  30 november 2016

  Hahaha ik heb hardop gelachen om hoe je het echt geschreven. Geniaal!

  Reply
 • Roos

  1 december 2016

  Hahaha, hilarisch. 😛 Ik ga dus alleen op bikinidagen naar de sauna. Vriendlief wil maar wat graag in de blote kont, maar dat doet ie maar lekker zonder mij. XD

  Reply
  • MichielZiet

   1 december 2016

   Hahahaha.. ik moet wel zeggen dat blote kont wel beter aanvoelt in de sauna… maar nu ik dit typ lees ik de dubbelzinnigheid..lol

   Reply
   • Roos

    1 december 2016

    Hahaha, sauna is sowieso dubbelzinnig. Wie kan er nou ontspannen als er overal mensen naakt rondlopen en elkaar begluren? 😛

    Reply
    • MichielZiet

     1 december 2016

     Hahahaha… ik zal je uit een illusie helpen: dat gebeurd niet. Ik denk dat bepaalde soort kleding of bikini’s meer te de verbeelding spreken om te naar te kijken dan totaal naakt. 🙂

     Reply
     • Roos

      1 december 2016

      Haha, ja dat zal wel zo zijn. Al voel ik me toch fijner in bikini dan naakt, als ik naar de sauna ga. 🙂

     • MichielZiet

      1 december 2016

      Hihihi…en vanaf hier mag vriendlief de discussie over nemen. 😛 Grapje hoor. 🙂

     • Roos

      1 december 2016

      Discussies met vriendlief zijn erg gemakkelijk; ik win. Punt, whahaha. 😛

     • MichielZiet

      1 december 2016

      Whahahahaha… nou, moet ik hem even steunen dan? Grijns… 😛

     • Roos

      1 december 2016

      Tast dat het mannelijk ego niet aan? I mean, ‘de man’ wil toch altijd alles zelf fixen? XD

     • MichielZiet

      1 december 2016

      Neh,daarom ben ik metro-man geworden die met zijn billen bloot durft. XD :p

     • Roos

      1 december 2016

      Hahaha! 😛

     • MichielZiet

      1 december 2016

      :=P

 • Thomas Pannenkoek

  1 december 2016

  Raar dat dergelijke heldendaden amper de kranten zien…

  Reply
  • MichielZiet

   1 december 2016

   Het zou de boel wel een beetje opleuken denk ik. 🙂

   Reply
 • Kakel

  1 december 2016

  IJzersterk en loeiheet verhaal, Michiel!

  Reply
 • Villasappho

  2 december 2016

  Hilarisch! Je hebt zomaar alle punten besproken die mij ervan weerhouden!

  Reply
  • MichielZiet

   2 december 2016

   Hahahahaha… maar tis ook écht lekker hoor. Hoewel dat met mij gestunt niet zo lijkt.

   Reply
 • Paul

  5 december 2016

  Ik houd al niet van hitte, maar je weet de sauna elke keer nog onaantrekkelijker te maken, Michiel!

  Reply
  • MichielZiet

   6 december 2016

   Hahaha, Paul! En ik doe zoooo mijn best. 🙂

   Reply
 • Taallent

  5 januari 2017

  Michiel in topvorm! Ik lig in een deuk!!!

  Reply

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.