Zwarte Trump

De wereld staat weer eens in brand. Donald Trump wordt president van de Verenigde Staten. De een schreeuwt moord en brand en de ander kijkt het eerst allemaal even aan. Onder andere rechts Frankrijk onder leiding van Marine Le Pen heeft Trump al gefeliciteerd. Rechts Nederland onder leiding van onze föhnkoppie Wilders kon ook niet achterblijven met een populistische felicitatie. Andere wereldleiders deden hem schoorvoetend na.

Behalve Poetin natuurlijk. Die vond het prachtig! Twee totaal wereldvreemde figuren leiden toch wel de machtigste landen van de wereld. China hoort hier natuurlijk ook bij, maar dat is eigenlijk helemaal een wereldvreemd land.

Net toen ik van de week dacht dat de hele wereld naar de kloten zou gaan, werd het nog een gradatie erger. Sinterklaas kwam weer in ons land.

Noodverordeningen, tientallen actievoerders werden opgepakt. De intocht werd als een risicowedstrijd ingeschaald. Dat zegt zowel iets over supporters als over het kinderfeest. Het geeft aan waar we met dit land staan. Een land waarin we een zwarte Piet wel dulden, maar moeite hebben met donkere vluchtelingen. Nu willen ze de hulp van Sint blank maken of met roet bedekken en de hel breekt los. Ik maar denken dat het een kinderfeest is.

Hoe wereldvreemd zijn we dan zelf wel niet geworden? Geschokt reageren dat een man met de voornaam van een beroemde eend president wordt, wat overigens ook wel ergens hypocriet is, want hoe kwam hij aan zoveel kiesmannen wanneer niemand hem moest? Daar reageren we onthutst op, maar tegelijkertijd doen we vrolijk mee aan het extreme geluid. Want hoe anders wil je al die extreme voor- en tegenstand op meneer Piet noemen?

Afijn, ik begeef me op glad ijs met mijn mening over Nederlands meest geliefde discussie sinds een paar jaar.

Zwart, niet zwart of Trump, niet Trump, zijn dat de vragen die we ons moeten stellen? Of moeten we eerst eens naar onszelf kijken? De mensen die stemmen? De mensen die vergeten zijn dat iets een kinderfeest is en al zet je troetelbeertjes naast de beste Sint, dan vindt het kind het nog leuk! Zolang die zijn pepernoten maar krijgt.

Trump? Tja, zou Hilary beter zijn geweest? Geen vriendjes met Rusland, maar lekker de koude oorlog weer uit de vriezer halen? Je weet het niet. Beiden zijn een beetje daar wat de roetpiet hier is: bijna niemand wil hen. Twee kemphanen die elkaar liever zwart maken dan iets zinnigs te roepen en dat is nu precies wat men hier in Nederland tijdens de optocht ook om roept: zwart maken!

Maar wat vinden de kinderen?

zwarte-trump

Reacties

  1. Bericht
   Auteur
  1. Bericht
   Auteur
 1. Ann Ages Gracefully

  Ik ben heel benieuwd hoe onze zuiderburen de hele zwarten pieten discussie volgen/voeren? Daar is het protest toch volgens mij lang niet zo heftig als hier (of we horen het niet omdat we zo druk zijn met NL). Tsja die Trump, ik vind het een eng mannetje met een kort lontje die nu bij een bom-knop kan….ik weet het niet. Ik heb het geloof ik al eens geroepen ik hoop maar dat het een hoop bla-bla was zoals met de meeste politici? Hij heeft best mooie idealen maar ik vraag mij dan af of zijn dikke vette Trump tower ook alleen met Amerikaanse materialen is gebouwd, of daar geen Chinees staal in is verwerkt of dat vrouw-lief wellicht voor de inrichting over-seas is wezen shoppen…. anyways we gaan het zien de komende tijd 🙂

  1. Bericht
   Auteur
 2. boterblommeken

  Die kinderen trekken zich daar helemaal niks van aan. Die zien het niet eens.
  Ik zag vandeweek foto’s van een kinderdagverblijf hier. Daarop stond een vrouwtjessinterklaas in minimale vermomming. Die kinderen waren evengoed helemaal in de zevende hemel. En een zwarte of een witte piet daar trekken ze zich niks van aan. Het maakt mij ook niks uit maar ik kan er heel erg boos om worden wanneer een of andere donkergekleurde schreeuwlelijk onze tradities wil komen veranderen. Dat is gewoon “not done” en dan druk ik mij nog aardig uit. Aaaaargh %^&%$#@

  1. Bericht
   Auteur
 3. Kakel

  We kunnen alleen op een leuke manier met elkaar blijven leven als we zoveel mogelijk elkaars cultuur respecteren. Ander onderwerp maar zelfde strekking: Ik vraag me af wat de drijfveer achter D.enk is. Anti-blank racisme? En speelt dat Geert W. weer niet in de kaart?
  Zorgelijke tijden maar mij krijgen ze niet gek. Ik ben het al (-:
  Lieve groet.
  Ik had je al op fb geliked, maar reageren vind ik prettiger via je blog. Vind je vast goed.

  1. Bericht
   Auteur
   MichielZiet

   Hahaha…hier ook een vliegtuig. 😀
   Denk en Wiiders zijn uitersten in denken.. het enige wat wij kunnen om zoveel mogelijk in het midden te blijven zitten…en een beetje prettig gestoord blijven.

 4. Regenboogvlinder

  Kinderen vinden niks… zoals je al schrijft, ze willen alleen maar pepernoten.
  Of ze die nou van een witte, een gekleurde of zwarte piet krijgen. Het gaat er alleen om dat onze traditie om zeep wordt geholpen.. Kan er zo boos over worden grrrrrrr

  1. Bericht
   Auteur
  1. Bericht
   Auteur
  1. Bericht
   Auteur
 5. Roos

  Trump… Weet je wat ik niet snap? Die man is 70… Hij had al met pensioen moeten zijn. De beste man kan zomaar in zijn regeerperiode last krijgen van dementie, incontinentie, of welke ouderdomskwaal dan ook. Tja, het lijkt mij toch wel enigszins essentieel dat een president in staat is om zijn eigen kont af te vegen… 😉 Anyways, ben benieuwd hoe het gaat lopen. Vond beiden niet echt iets. Beter hadden ze Obama een 3e termijn gegeven.

  Wat zwarte piet betreft… Ja, het zijn onze tradities, en tegenwoordig wordt onder het mom van racisme overal moeilijk over gedaan. Het ironische is dat de felle strijders zelf nog het meest haatdragend en racistisch zijn. Aan de andere kant, hoe erg is het nou om een hele kleine aanpassing te doen? Een veelgebruikt argument is dat Piet zwart is van het roet uit de schoorsteen. Prima, dat kan, maar daar wordt niet je hele harses mooi gelijkmatig pikzwart van. Zusje zei gisteren dat dat wel kan, want Piet doucht zich gewoon niet. Yeah, dat klinkt niet echt minder erg. Alsof pieten geen recht hebben op een douche. 😉 Is het echt zo erg om er roetvegen van te maken? Dat hele ‘stroopwafelpiet’ en paarse piet blabla vind ik ook bullshit, dat gaat veel te ver. Straks voelen de stroopwafels zich nog belachelijk gemaakt. Zij zijn immers om te eten, niet om op een gezicht te smeren. ‘Recht van meningsuiting’ wordt sowieso in een ander licht geplaatst de laatste tijd. Alsof men denkt het recht te hebben om elke hersenscheet eruit te vlammen. Enfin, vind dat ik wel weer genoeg gepraat heb, hehe. Laten we het houden op ‘first world problems’.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.