27

Vrouwen komen van Venus?

Post Image

MichielZiet en Michiel zag een stukje van Ellie Schmitz. Dat vrouwen van Venus schijnen te komen. Dat mannen niet zien als er een vaas verplaatst is. Dankzij een por van Ellie, kwam ik op onderstaande column.

Dank je Ellie Schmitz voor deze onverwachts leuke samenwerking. Ellie haar schrijfsels zijn hier te vinden: http://ellieschmitz.blogspot.nl/

Vrouwen komen van Venus?

Dat zeggen ze wel altijd. Vrouwen komen van Venus. Dat impliceert een zekere mate van schoonheid en onder zware druk van mijn vriendin, bevestig ik dat ook. Maar zij komen niet alleen van deze planeet. Neen. Zij komen van een kristallen bol! Vrouwen hebben een soort van telepathische gave. Zet twee vriendinnen bij elkaar, de een begint met een half woord de ander vult het vanzelf aan en op het eind eindigt het altijd met gejoel.
Voorbeeldje:

‘Ik heb twee kaartjes van…’

‘Neen, van die en die?’

‘Jaaa’

‘Neeee’

‘Jaaaaaa’

‘Ieieieieieieieieieieieieie’

Geen idee waar ze naartoe gaat, maar haar vriendin weet het.

Zo heeft een vrouw automatisch ook een hoog verwachtingspatroon van een man. Hoe werkt het brein van een man? In het algemeen niet, maar die paar met een werkend stel hersenen zitten vaak in de ‘ik-stand’.

‘Ik moet nog even eten koken’

‘Ik ga zo even voetbal kijken’

‘Ik wil nog even een blokje om’

Nou ja, bedenk zelf wat. De échte man voegt daar ook nog eens om de zoveel seconden een ‘knappe-vrouwen-gedachten’ aan toe.

Ik zat laatst bij toneel en kreeg een app van mijn vriendin.

Lieverd, denk je aan de formulieren?

Formulieren? Aan denken. Ja, ik denk er nu aan. Dus ik app terug:

Wat moet ik met formulieren?

Dat je ze dit weekend naar mij meeneemt.

Een totaal raadsel voor mij!

Naast mij vroeg een medespeelster wat er loos was. Ik vertelde haar dat ik een super cryptisch mailtje van mijn vriendin kreeg. Nu komt het meest wonderbaarlijke. Ik liet haar de app lezen. Zij las het en in haar ogen zag ik dat zij de boodschap wél begreep! Vervolgens keek ze mij met een indringende blik aan en langzaam maar zeker begon het mij ook te dagen! Miraculeus!

Bleek dat mijn vriendin de vakantieboeken bedoelde die we een keer samen door zouden nemen. Dit hadden we drie weken geleden afgesproken.

Drie weken lang dagen van typische mannen gedachten met af en toe een mooie vrouw en mijn vriendin verwachtte dat ik het nog zou weten. Dat mijn medespeelster het wel begreep was omdat ik haar dit drie weken geleden verteld had. Verbluffend!

Dus vergeet Venus! Vrouwen leven in een speciale glazen bol en geen vent die daar ooit doorheen komt! Dus kom je thuis, kijken ze je verwachtingsvol aan? Dan hebben ze iets in hun mars. Maar dan dat is niet de Mars waar wij mannen vandaan komen!

venus


27 reacties

 • Regenboogvlinder

  12 oktober 2016

  Ik wist het al lang.. 😉
  Leuk stuk Michiel!
  XXX

  Reply
 • Schrijfhart

  12 oktober 2016

  Heel herkenbaar weer. Ik vind die verschillen tussen mannen en vrouwen juist zo leuk. We begrijpen niets van het andere geslacht, daarom fascineert die ons zo. Het heeft bij mij jaren geduurd voordat ik doorhad dat mijn man, en mannen in het algemeen, niet telepatisch begaafd zijn. Je moet alles vragen , uitleggen en nog eens vragen en uitleggen en … Ach de mijne is heel lief dus dat heb ik graag voor hem over.

  Reply
 • Ann Ages Gracefully

  12 oktober 2016

  hahaha te leuk

  Reply
 • Ellie Schmitz

  12 oktober 2016

  Michiel, ik sluit mij bij Schrijfhart aan….zij verwoordt precies zoals het er meestal aan toegaat tussen Venus en Mars. Leuk stukje 😉

  Reply
 • Kakel

  12 oktober 2016

  Zeer vermakelijk stukje waar ik het inhoudelijk volkomen mee eens ben. Die laatste zin is een geweldige afsluiter!

  Reply
 • Sabine

  12 oktober 2016

  Haha heerlijk stuk! Die verschillen tussen mannen en vrouwen zijn echt zó prachtig! Soms ook best lastig trouwens 🙂

  Reply
  • MichielZiet

   12 oktober 2016

   Hahaha.. dat is zo.. bij jouw bedenk ik me opeens een andere titel:
   Mannen komen van Mars en Sabine uit Columbia! 😀

   Reply
   • Sabine

    12 oktober 2016

    Hahaha of ik van Venus en mijn vriend uit Colombia (met een ‘o’ 😉 😀 Die cultuurverschillen maken het nog wel een beetje erger ja haha

    Reply
 • Jokezelf

  12 oktober 2016

  Je weet het leuk te brengen…

  Reply
 • Morgaine

  13 oktober 2016

  Daarom probeer ik dat brein van de mannen ook te ontwarren, hoe ik het anders moet gaan doen als… whahahahaha Want het is inderdaad zo, geweldig geschreven weer 😀

  X

  Reply
  • MichielZiet

   13 oktober 2016

   Dat is mission impossible. 😛 lol!
   Tnxxxx!

   Reply
   • Morgaine

    13 oktober 2016

    Mijn pogingen tellen al voor iets toch? whahaha

    Reply
 • Wilma Phillipson

  25 oktober 2016

  Geweldig!

  Reply

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.