72

Grillmasters

Post Image

Wat is er voor vrouwen meer erotiserend dan mannen in hun blote gespierde torso barbecueënd voor een groot vuur waar een groot karkas druipend van het vet boven hangt? Wat roetige zwetende bovenlijven en nasmeulende hipsterbaardjes?
Dat moest RTL4 ook bedacht hebben en zo kwamen zij met het programma grillmasters. Wat een deceptie.
Mijn vriendin zat al op het puntje van de bank wachtend op de goddelijke karbonadebakkers. Daar kwamen ze. Stoer door het gras lopende bierbuiken en één vrouw. Niets wat de voorafgaande bierreclame beloofde stond bij een barbecue. Het hele programma was een grote gesponsorde Albert Heijn instuif. En een beetje Weber.
De heren en dame werden door Herman den Blijker in een oversized design spatlap gehesen Zo’n leren schort met een broekriem die de boel om de schouder bij elkaar houdt. Herman had er zelf twee om. Vervolgens liepen ze naar hun gesponsorde keukenblokken. Ze vertelden met droge ogen dat het écht barbecues waren, maar mij hielden ze niet voor de gek. Mijn tuin is kleiner dan hun barbecuetje.
Ze gingen zalm bakken. Zalm van een echte visboer. Van Albert. Mijn hersens kregen hier een soort van interne tweestrijd. Bij vis kopen denk ik aan een markt, of viswinkel. Nooit, maar dan ook absoluut nooit denk ik aan een Albert. De combinatie van echte visboer én Albert veroorzaakte nog net geen epilepsie in mijn brein.
De roze monsters hadden het rooster nog niet aangeraakt of… reclame!
Een man die rechtstreeks uit een Chileense Inca tempel gelopen leek, verscheen beeld. Mal mutsje op, lederen spatlap voor zijn buik en daaronder geheel in het wit. Als hij niet door de Albert Hein wandelde, had ik gedacht dat hij reclame maakte voor een of andere Bengalese tantra kaartclub. Afijn, de man, laat ik hem Appie noemen, Appie banjerde vrolijk door de winkel met een plateau vol stukjes plastic worst. Had hij zelf ontwikkeld als échte slager bij de Albert. Nu liet hij de mensen deze lekkernij proeven, want hij was er trots op. Ja, ja, al die bakken E-nummers van in plastic darmen gevulde noodslacht is lekker. Als Appie dat belachelijk uitziende schort niet had aangehad, had hij best wel voor een slager door kunnen gaan. Alleen begon hij toen te praten. Een zacht, hoog, lispelend stemmetje kwam bij mij de woonkamer in. Zelfs zijn worst ging slap hangen. Die man zou beter scoren bij een Happinez festijn.
Gelukkig begon grillmasters weer. De zalm werd opgediend met gesponsorde groenten en zelfs met een complete keuken tot hun beschikking wisten de meesten het te presteren om de échte zalm van Heijn te doen laten mislukken.
Mijn inmiddels opgedroogde vriendin en schuimbekkende mezelf hielden het vol tot aan het einde van het programma. We doorstonden alle Appie reclames. Ik had mezelf al bijna bekeerd tot Chileens hogepriester. Er kwam nog een grill-off. Twee teams moesten iets grillen om verder te mogen. Er kwam een piepschuimen bakje tevoorschijn. Grote blauwe sticker AH erop. Herman, de man van authentiek, maakte het open. Worstjes!

GrillMaster

Bron afbeelding: Amazon.com


72 reacties

 • Melanie

  29 juni 2016

  Bij je eerste zin ben je mij al kwijt.. moet ik echt de rest nog lezen ?? 😛

  Reply
  • MichielZiet

   29 juni 2016

   😉 Hahaha.. .het is aan te raden… er zit ook één vrouw in. 😉 😛

   Reply
   • Melanie

    29 juni 2016

    Mja.. daarmee krijg je mij nou niet bepaald gelijk over de schreef! 😛

    Reply
    • MichielZiet

     29 juni 2016

     Hahaha…de man komt er niet zo goed van af… nu dan? 😀

     Reply
     • Melanie

      29 juni 2016

      Whahahahaha.. nice try 😂

     • MichielZiet

      29 juni 2016

      😉 😀 😛

   • Schané

    29 juni 2016

    Dat ben ik. Maak jij binnenkort dan een stukje “echte” zalm voor ons? Gekocht bij een “echte” markt/visboer? Uit een “echte” keuken? En owee als er geen barbecuesmaak aan zit! 😉 Dan worden Herman en Jord boos..! Maar dat zal vast goedkomen; je lijkt mij echt een buitengewone expert 💪🏻💪🏻

    Reply
    • MichielZiet

     30 juni 2016

     IK ben alles behalve een bbq expert. 🙂
     Ben je echt de vrouw uit de serie Grillmasters? Respect hoe je staande houdt tussen de kerels. (Y)
     Het probleem zit hem nog niet eens zozeer in het de show (vorig jaar heb ik er met plezier naar gekeken), maar wel in de zwaar gesponsorde factor (De bierflesjes vliegen je om de oren, alles komt van Albert) Waarschijnlijk zal het met de opnames anders zijn, maar op TV komt het over als een grote reclame zuil met joekels van bbq’s.
     Succes met de competitie en dat jullie ver mogen komen. 🙂

     Reply
 • Ann Ages Gracefully

  29 juni 2016

  Ik geloof dat ik even bij programma gemist moet kijken (NOT) hahaha

  Reply
  • MichielZiet

   29 juni 2016

   Hahaha… als je van mannen in fout lederen schorten houdt…doen! 😛

   Reply
 • Sonja van Oers

  29 juni 2016

  Getver zwetende half naakte mannen met baarden boven mijn eten, moet er niet aan denken. Ik heb het programma niet gezien en dat wil ik graag zou houden na het lezen van je grappige analyse.

  Reply
  • MichielZiet

   29 juni 2016

   Hahaha.. halfnaakt met een servet voor dan? 😛 Tnx!

   Reply
   • Sonja van Oers

    29 juni 2016

    Nee toch maar niet, blijf toch gruwelen van het zweet en die baard. Over dat druipende vet nog maar te zwijgen. Brrr.

    Reply
 • Jokezelf

  29 juni 2016

  Geef mijn portie ook maar aan fikkie. Blij dat je even een recensie hebt geschreven waar het vet nog vanaf druipt. Ik vermaak me wel met een leuke detective 😉

  Reply
  • MichielZiet

   29 juni 2016

   Hahaha… dat is ook veel leuker. 🙂

   Reply
 • Kakel

  29 juni 2016

  Op de cover van de Allerhande staat hoe een man een echte master-grill-chef kan worden. Ik kreeg zin alle bladen uit het rek eruit te roetsjen en op de grond te gooien. Zelfbeheersing, hè? Komt met de jaren, ideaal 🙂

  Reply
 • Kakel

  29 juni 2016

  Vergat ik nog te zeggen: je opmerking dat jouw tuin kleiner is dan de bbq vind ik geniaal!
  Lieve groet

  Reply
 • Morgaine

  29 juni 2016

  Dit zijn nu van die heerlijke programma’s om bij te haken, en dan vooral al dat fruit bij die zalm, dat was bijna een dessert, whooooooohahahaha

  X

  Reply
  • MichielZiet

   29 juni 2016

   😀 hahahaha… jaaaa…tonnen suiker zat er op. 😀 X

   Reply
   • Morgaine

    29 juni 2016

    Whahaha ik zit nu die van gisteravond te kijken, met de Highland gamers in schotse rokjes.. boomstammen werpen, geweldig! 😉

    Reply
    • MichielZiet

     29 juni 2016

     :-DMet Wouter Zijlstra geloof ik? En Kipspiesjes van….jawel…de AH! 😛

     Reply
     • Morgaine

      29 juni 2016

      Nee man, de Black Angus burgers, whahahaha

     • MichielZiet

      29 juni 2016

      Ik van alle soorten hamburgers gezien, als daar Black Agnus vlees tussen zat, dan werd die wel vakkundig de nek omgedraaid door de meesten..hihi..
      Grill-off… kipspiesjes.. nog in de verpakking van de AH… net als vorige week de worstjes… meer voor mannen.. yeah right! 😀

     • Morgaine

      29 juni 2016

      kun je nagaan zo goed heb ik gekeken not… ja naar die mannen in rokjes, whahaha

     • MichielZiet

      29 juni 2016

      Lol!…. je was aan het paalwerpen.. 😛 megalol!

     • Morgaine

      29 juni 2016

      zoiets 😉 hahahaha ik zit nu broodje gezond te kijken over wijn, dat drink ik al niet maar lekker tegenstrijdig…

     • MichielZiet

      29 juni 2016

      😀 Wel veilig drinken zo…vanaf TV…:-P XX

     • Morgaine

      29 juni 2016

      whahaha je kunt beter verse druiven eten, zelfde effect en beter omdat er geen alcohol in zit, aldus de wijnboer 😛

     • MichielZiet

      29 juni 2016

      Eens……….maar een rose heel af en toe……haha

     • Morgaine

      29 juni 2016

      ik vind wijn niet lekker, nooit gevonden ook 😉 maar ik vind het leuk om dit dan wel tot mij te nemen als algemene kennis, whahaha

     • MichielZiet

      30 juni 2016

      Hahahahaha… ook een manier. 😀

 • natasjaslifestyle

  29 juni 2016

  Nou laat maar😂😂😂

  Reply
 • Rob Alberts

  29 juni 2016

  Vind je het goed dat ik verder dierloos door het leven ga?

  Vegetarische groet,

  Reply
 • Suskeblogt

  29 juni 2016

  Vroeger vertelde men dat de liefde van de man door de maag gaat, nu lijkt het bij de vrouw zo te zijn. Al die koks, bbq experts enz lijken met hun braadworsten en andere culinaire geneugten de dames hot te maken.

  Reply
  • MichielZiet

   29 juni 2016

   Haha… ze doen een goede poging, maar schieten hier en daar wat door. 🙂

   Reply
 • Odette

  29 juni 2016

  Zowieso slaat mijn beelddenkersbrein op tilt bij bbq-mannen. Meestal nl niet heel aantrekkelijk. #excuseer 😁😂

  Reply
  • MichielZiet

   30 juni 2016

   Whahahahahaha…geen escuses… ik ben geen bbq man… 😛

   Reply
 • Sabine

  30 juni 2016

  Whahaha ik mis niks zo te lezen 😛

  Reply
 • weerzinwekkend

  2 juli 2016

  Mannen en barbecue… daar gáán we weer. Allemaal op de apenrots. 😉

  Reply
  • MichielZiet

   2 juli 2016

   Hahahahahaha… volgend jaar mannen en vismasters. 🙂

   Reply
 • staartje

  2 juli 2016

  😜🙃. 🍔 hihihi

  Reply
 • Taallent

  2 juli 2016

  Een beetje laat, maar wel gelezen. Topverhaaltje weer Michiel. Ik heb niks van het programma gezien maar jij vertelt het zo beeldend dat ik er ook geen minuut van WIL zien;)

  Reply
  • MichielZiet

   2 juli 2016

   Many thanks broeder Taallent. 🙂

   Reply
   • Taallent

    2 juli 2016

    Graag gedaan meneer. Jij dank voor deze waarschuwende teksten. Scheelt een boel verloren tijd.

    Reply
 • Elin

  3 juli 2016

  Ik moet het sinds kort zonder de AH doen (verhuizing).. en die mis ik eigenlijk veel harder dan de tv, die me met dit soort taferelen een trauma heeft bezorgt en me al de stuipen op het lijf jaagt als de ‘aan’-ledlamp gaat gloeien. Ik mis de appie…*snik*.. Maar niet vanwege de gortdroge pangasius filets. Dôh..

  Reply
  • MichielZiet

   3 juli 2016

   Hahaha.. is er geen Jumbie? 🙂

   Reply
   • Elin

    3 juli 2016

    Gelukkig wel, anders was ik overgeleverd aan de emté o.0 *ohnee*

    Reply
    • MichielZiet

     3 juli 2016

     Whahaha… Hier noem ik hem de ‘Empty’ 😉

     Reply
     • Elin

      3 juli 2016

      Die ga ik van je jatten! If you don’t mind 😉

     • MichielZiet

      3 juli 2016

      You jat maar away… zolang het maar niet mijn pincode is.. .:-P

     • Elin

      3 juli 2016

      Ook niet met bronvermelding?

     • MichielZiet

      3 juli 2016

      Voor de Empty? …Eervolle vermelding en ik ben al blij. 🙂

     • Elin

      3 juli 2016

      Haha 😉 Jammer dat de enige emté-ganger hier geen blogs leest.. Maar wanneer de emté weer eens mijn (schrijf)woede op de hals haalt, ben jij de eerste 🙂

     • MichielZiet

      3 juli 2016

      Hahaha.. helemaal goed! Je hebt een leuke ‘chaotische’ blog trouwens. 🙂

     • Elin

      3 juli 2016

      Dankjewel! 🙂 Ik volg en reageer natuurlijk ook om goede redenen op je blog, goed schrijfwerk! (‘k zal ervan af blijven :P)

     • MichielZiet

      3 juli 2016

      Hahahaha… *tik!*…;-) 😛 Leuk om te lezen! Grote glimlach zo op de zondag. 😀
      Ik zal de jouwe ook maar eens in de gaten houden. 🙂

 • Roos

  4 juli 2016

  Hahaha, je hebt mijn beelddenkend vermogen wederom geprikkeld; ‘stoer door het gras lopende bierbuiken’… XD Tja, het klinkt als zeer interessant programma voor Appie-medewerkers. Kunnen ze een beetje productkennis opdoen en ‘serveersuggesties’ delen. 😛

  Reply
  • MichielZiet

   4 juli 2016

   Hahahahaha… ze serveren vooral bier viel me op/

   Reply
   • Roos

    4 juli 2016

    Hm, bier serveren is ook een kunst natuurlijk, haha. 😛

    Reply
    • MichielZiet

     4 juli 2016

     Hihi..twee vingers dik. Zou ze het lukken? 😛

     Reply
     • Roos

      4 juli 2016

      Hahaha, oefenen oefenen oefenen. XD

 • Regenboogvlinder

  5 juli 2016

  Ik kijk sowieso nauwelijks TV en dit soort programma’s al helemaal niet 😉
  Heb je niet genoten dan? Levert sowieso wel een super, geweldig, hilarisch, beeldend verhaal op! TOP!
  X

  Reply
  • MichielZiet

   6 juli 2016

   Ik heb me er vooral aan geërgerd…voor

   Reply
  • MichielZiet

   6 juli 2016

   Ik heb me vooral geërgerd, vooral de sluikreclame voor bier. Heel veel bier die te pas en onpas de kandidaten onder de neus werd geduwd! Verschrikkelijk!
   Het lijkt wel alsof ze de column gelezen hebben, want het lijkt allemaal iets te zijn afgezwakt. Met de nadruk op iets. 🙂
   Hihi..Dank! X
   Vorig jaar was het échte bbq, dit jaar moet je bijna chefkok zijn. 🙂

   Reply

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.