Het leven op de dansvloer

Zodra de DJ de eerste klanken van muziek liet horen, begon langzaam de dansvloer zich te vullen. Aarzelend zetten de eerste mensen hun schreden op de robuuste houten vloer. Vaak zijn het degenen die durven. Zich niet zo snel aantrekken van wat de omgeving van hen denkt. Gewoon lekker met zichzelf en de muziek bezig.
Grappig eigenlijk om te zien hoe diverse soorten mensen hun karakter zo mooi bloot leggen zodra zij zich op of om de dansvloer begeven. De een rockt al zijn testosteron uit zijn lichaam terwijl een ander als een adrenalinejunk over de planken heen racet.
Een stel komt stijldansend op een totaal niet daarbij passend nummer voorbij. De punkers van dansvloer. Laten zien dat ze totaal niet eens zijn met de muziekkeuze. Wat een schitterende manier.
Natuurlijk zijn er ook de passievelingen. Zij die wel willen, maar niet kunnen of durven dansen. Vaak mannen die al nippend aan hun drank knikkend met hun hoofd en tappend met hun voet net op de scheiding van het dansgebied staan. Enkele zullen later op de avond, wanneer de alcohol in hun brein toeslaat, alsnog hun beste bewegingen laten zien. Denkend dat ze Justin Timberlake zijn, maar eerder als de man van elastiek overkomen. Zij durven tenminste.
In de schuchtere kun je zoveel drank gooien als je wilt, hij of zij zal nooit uit zichzelf dansen. Slechts een schoonheid met overtuiging zal ze de vloer op krijgen alwaar ze met voorzichtige beenbewegingen hun best doen om het op dansen te laten lijken. Hun gezichten strak van concentratie. Moeite met zichzelf afschermen van de buitenwereld. Kwetsbaar blootgesteld worden in de maatschappij is niet hun favoriete bezigheid.
Van alle soorten en maten die bewegen, schudden of trillen op de dansvloer vallen de enthousiastelingen het meest op. Zij springen als topatleten over de dansvloer. Eisen hun ruimte op met wijdde arm en beenbewegingen. De glimlach gaat alleen van het gezicht als ze meezingen of nippen aan hun drankje. Alles, maar dan ook alles beweegt mee. Het verklaart waarom de niet dansende man zich graag op de grenzen van de dansvloer begeeft.
De laatste groep zijn de wantrouwers, de angsthazen. Zij die enkele seconden naar hun vriendin of vriend kijken, gewenkt worden om mee te dansen en dan maken ze dat ze wegkomen. Ver weg van de vloer. Want stel je voor dat je in een hinderlaag loopt. Je moet er niet aan denken om totaal onverwachts de dansvloer opgesleurd te worden. Hoe ego vernietigend zal dat wel niet zijn?
Op mijn manier stond ik al dansend om me heen te kijken. Al deze personages en meer passeerden langs mijn ritmisch knikkende hoofd en springende benen. Ik moest glimlachen. Wat lijkt het leven dan toch veel op een dansvloer.
Het laatste nummer klonk door de zaal. “Just a perfect day.” Dat was het ook.

Verlichte-Dansvloer-huren

Bron afbeelding: www.celebrationevents.nl

Reacties

 1. els

  En ik hoor bij de passievelingen. Ik geniet meer van anderen te zien dansen dan van zelf te dansen. Het muurbloempje dus. Ik loop liefst zo weinig mogelijk in de kijker, net als in het gewone leven.
  Je hebt gelijk, het leven lijkt wel een beetje op een dansvloer.

  1. Bericht
   Auteur
   1. els

    Haha, da’s een goei!
    In dat geval heb ik een tip voor jou Michiel: probeer een beetje maat te houden, zowel bij het dansen als bij het drinken 😉

    1. Bericht
     Auteur
  1. Bericht
   Auteur
 2. Sabine

  Haha leuk! Ik kan echt niet dansen en dat hoeft ook niet. Helaas ben zit ik daarvoor wel een beetje in het verkeerde land, want Colombianen leren dansen als wij fietsen. Binnenkort een Colombiaanse bruiloft en dan zal ik er toch aan moeten geloven 🙂

  1. Bericht
   Auteur
   MichielZiet

   Hahahaha.. zij hebben mij geleerd dat je net moet doen alsof je broek dreigt af te zakken en je mag deze niet met je handen omhoog trekken… als het goed is ga je dan vanzelf de Zuid-Amerikaanse heupbewegingen maken. 🙂

  1. Bericht
   Auteur
  1. Bericht
   Auteur
    1. Bericht
     Auteur
  1. Bericht
   Auteur
 3. Kakel

  Just a perfect day (-: Dat vind ik een fantastisch nummer. De versie dan waarin David Bowie ook meezingt. Het is dan net of ik heel even iets beter kan genieten dan anders.
  Leuk geschreven!

  1. Bericht
   Auteur
  1. Bericht
   Auteur
  1. Bericht
   Auteur
  1. Bericht
   Auteur
    1. Bericht
     Auteur
  1. Bericht
   Auteur
 4. Wilma Phillipson

  Ook ik hoor bij de passievelingen. Ik kijk en als ik al besluit om mee te dansen ben ik me te veel van mezelf bewust om te genieten. Al kijkend geniet ik meer, als ben ik stiekem wel een beetje jaloers op degenen die zich gewoon kunnen laten gaan op de dansvloer.

  1. Bericht
   Auteur
  1. Bericht
   Auteur
 5. Morgaine

  Vroeger stond ik er als eerste op geloof ik en men moest mij eraf halen omdat ze gingen sluiten, hahahaha nu…. vind ik het allemaal herrie, ook al draaien ze muziek uit mijn tijd, ben absoluut ouder geworden en laat mij maar lekker thuis dansen 😉 Van de week nog gedaan trouwens, geschuifeld met mijn beste vriend omdat ik er even zin in had 😀

  X

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.