Hans Klok junior

Autisten hebben behoefte aan een goede duidelijke structuur, daar is junior van mij geen uitzondering op. Hij is dan ook mans genoeg om zijn chaotische papa wat structuur bij te brengen. Staat de deur in de bijkeuken open? Junior sluit hem wel. Dat ik daar nog sta met mijn handen vol servies, interesseert hem niet. Deuren horen dicht. Ik ben ondertussen zeer handig geworden om met mijn voeten de deur weer open te krijgen.
Opruim gedrag is ook een symptoom die mijn zoon heeft. Boeken in de kast, afstand bediening op de salontafel en borden in de keukenkast. Vuil of schoon dat maakt niet uit. Je kunt best wel eten van een spinazie aangekoekt bord. Vindt Junior. Wat ik vind mag ik houden of opruimen.
Op zijn slaapkamer heeft hij een grote doos met Lego blokken. Daar kan hij lekker mee spelen en sorteren en… je voelt hem al aankomen… opruimen. Alleen bij stress, positief of negatief, slaat zijn opruimgedrag een beetje door.
Op een mooie avond was junior op zijn kamer en behoorlijk onrustig. Ik snelde naar boven om te ontdekken wat er aan de hand was. De doos was leeg. Alle blokken waren verdwenen. Vast in de kledingkast gelegd, dacht ik nog, maar waar ik ook zocht, geen speelgoed. Hoe in de wereld had hij dit nu weer voor elkaar gekregen? De verrekte blokken leken van de aardbodem verdwenen! Niet op mijn kamer, niet in de andere kasten. Zelfs niet van grote hoogte in de voortuin gemikt. Dat wil ook wel eens gebeuren, maar dat is een heel ander verhaal.
Waar zijn die blokken? Junior kan niet praten, dus een antwoord zou ik niet krijgen. Kennelijk had hij ook een korte termijn geheugen want aanwijzen deed hij ook niet. Hoewel… zijn sardonische grijns verraadde wel een beetje het leedvermaak naar zijn papa toe.
Daar stond ik. In zijn blokkenvrije kamer. Mijn hersens krakend over dit mysterie. Ik staarde naar de lage boekenkast die daar stond en opeens begon de gloeilamp te branden! Achter deze kast zat een vrije ruimte voor de verwarmingsbuizen!
Ik dook naar de kast! Junior begon achter mij enthousiast te springen. Ja, hoor! Hans Klok junior had alle blokken in deze ruimte gepropt! Alle blokken.
Een uur lang heb ik lopen zoeken. Een uur lang heeft junior ironisch speelplezier gehad met zijn papa. Ik gooide alle blokken terug in de doos en zorgde er voor dat de opening achter de kast niet meer benaderbaar was. Ik pakte nog wat rommel op en wilde de slaapkamer uit wandelen.
Deur dicht.

bouwstenen

Bron afbeelding: q-bricks.nl

 

Reacties

  1. Bericht
   Auteur
  1. Bericht
   Auteur
 1. SonjaSchrijft

  Junior heeft het heel goed begrepen. Hij zorgt goed voor zichzelf door een veilige en overzichtelijke wereld te creëren. En passant voedt hij ook zijn vader netjes op. Je mag en moet heel trots zijn op junior, maar volgens mij ben je dat ook.

  1. Bericht
   Auteur
  1. Bericht
   Auteur
  1. Bericht
   Auteur
  1. Bericht
   Auteur
 2. Kakel

  En dit na jouw vorige blog over hoe jij je vader in de maling hebt genomen (-: Gelukkig hebben jullie ook dezelfde humor.
  Lieve groet

  1. Bericht
   Auteur
  1. Bericht
   Auteur
  1. Bericht
   Auteur
    1. Bericht
     Auteur
  1. Bericht
   Auteur
 3. Regenboogvlinder

  Oh wat een boef zeg… dat had hij dus echt expres gedaan?
  Setske zegt het hierboven al, hahaha, aartje naar zijn vaartje hè?
  Maar je staat wel raar te kijken denk ik. En een opgeruimd huis is lekker meegenomen 😉

  1. Bericht
   Auteur
 4. Pat

  Humor… hier ook een dame met orde, regelmaat en netheid in huis al zou je het niet zeggen als je bij ons in de kamer rondkijkt…. het is dan ook HÁÁR orde, regelmaat en netheid haha… En o wee als dat kleed op de bank er niet ingepropt zit, je haar spellen IN de kast doet i.p.v. pontificaal midden op de tafel etc 🙂

  1. Bericht
   Auteur
  1. Bericht
   Auteur
  1. Bericht
   Auteur
  1. Bericht
   Auteur
    1. Bericht
     Auteur
     1. Bericht
      Auteur
     2. Bericht
      Auteur
     3. Bericht
      Auteur
     4. Morgaine

      Ook gezellig, hahaha Nog zoiets wat de mijne niet deed, soms moest ik checken of ze nog wel binnen was of… ja echt! hahaha

     5. Bericht
      Auteur
 5. Roos

  Whahahahaha, oh gosh, geweldig. XD Als je niet beter zou weten (en ik weet dus niet beter, haha), zou je denken dat dit een sadistische truc was om een uur van papa’s leven te vullen met het zoeken naar legoblokken. Wat je wel niet meer in dat hele uur had kunnen doen. Tja, daar heeft Junior toch mooi een blokje voor gestoken. 😛

  1. Bericht
   Auteur
    1. Bericht
     Auteur
     1. Bericht
      Auteur
  1. Bericht
   Auteur
  1. Bericht
   Auteur

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.