53

Hans Klok junior

Post Image

Autisten hebben behoefte aan een goede duidelijke structuur, daar is junior van mij geen uitzondering op. Hij is dan ook mans genoeg om zijn chaotische papa wat structuur bij te brengen. Staat de deur in de bijkeuken open? Junior sluit hem wel. Dat ik daar nog sta met mijn handen vol servies, interesseert hem niet. Deuren horen dicht. Ik ben ondertussen zeer handig geworden om met mijn voeten de deur weer open te krijgen.
Opruim gedrag is ook een symptoom die mijn zoon heeft. Boeken in de kast, afstand bediening op de salontafel en borden in de keukenkast. Vuil of schoon dat maakt niet uit. Je kunt best wel eten van een spinazie aangekoekt bord. Vindt Junior. Wat ik vind mag ik houden of opruimen.
Op zijn slaapkamer heeft hij een grote doos met Lego blokken. Daar kan hij lekker mee spelen en sorteren en… je voelt hem al aankomen… opruimen. Alleen bij stress, positief of negatief, slaat zijn opruimgedrag een beetje door.
Op een mooie avond was junior op zijn kamer en behoorlijk onrustig. Ik snelde naar boven om te ontdekken wat er aan de hand was. De doos was leeg. Alle blokken waren verdwenen. Vast in de kledingkast gelegd, dacht ik nog, maar waar ik ook zocht, geen speelgoed. Hoe in de wereld had hij dit nu weer voor elkaar gekregen? De verrekte blokken leken van de aardbodem verdwenen! Niet op mijn kamer, niet in de andere kasten. Zelfs niet van grote hoogte in de voortuin gemikt. Dat wil ook wel eens gebeuren, maar dat is een heel ander verhaal.
Waar zijn die blokken? Junior kan niet praten, dus een antwoord zou ik niet krijgen. Kennelijk had hij ook een korte termijn geheugen want aanwijzen deed hij ook niet. Hoewel… zijn sardonische grijns verraadde wel een beetje het leedvermaak naar zijn papa toe.
Daar stond ik. In zijn blokkenvrije kamer. Mijn hersens krakend over dit mysterie. Ik staarde naar de lage boekenkast die daar stond en opeens begon de gloeilamp te branden! Achter deze kast zat een vrije ruimte voor de verwarmingsbuizen!
Ik dook naar de kast! Junior begon achter mij enthousiast te springen. Ja, hoor! Hans Klok junior had alle blokken in deze ruimte gepropt! Alle blokken.
Een uur lang heb ik lopen zoeken. Een uur lang heeft junior ironisch speelplezier gehad met zijn papa. Ik gooide alle blokken terug in de doos en zorgde er voor dat de opening achter de kast niet meer benaderbaar was. Ik pakte nog wat rommel op en wilde de slaapkamer uit wandelen.
Deur dicht.

bouwstenen

Bron afbeelding: q-bricks.nl

 


53 reacties

 • Rob Alberts

  29 mei 2016

  Die deur dicht blijft natuurlijk lastig.
  Maar ik ken wel een paar mensen die profijt zullen hebben van dit opruim- en sorteerwonder.

  Vriendelijke groet,

  Reply
  • MichielZiet

   29 mei 2016

   Hahaha… ja.. ik zelf onder andere… ik heb nooit rommel op mijn tafel..hihi

   Reply
 • setske

  29 mei 2016

  Papa plagen, familietrekje?? :))

  Reply
  • MichielZiet

   29 mei 2016

   Ik vrees dat het erfbaar is, inderdaad. πŸ˜€

   Reply
 • SonjaSchrijft

  29 mei 2016

  Junior heeft het heel goed begrepen. Hij zorgt goed voor zichzelf door een veilige en overzichtelijke wereld te creΓ«ren. En passant voedt hij ook zijn vader netjes op. Je mag en moet heel trots zijn op junior, maar volgens mij ben je dat ook.

  Reply
  • MichielZiet

   29 mei 2016

   Hihi… hij voedt papa soms meer op dan papa wil toegeven. πŸ˜€
   Ik ben mega trots op hem!! <3

   Reply
 • fruitarier

  29 mei 2016

  Leuk!

  Reply
 • Margo Hermans

  29 mei 2016

  Familiemoment mooi beschreven!

  Reply
 • Odette

  29 mei 2016

  Alternatieve spelletjesmiddag πŸ™‚

  Reply
 • Kakel

  29 mei 2016

  En dit na jouw vorige blog over hoe jij je vader in de maling hebt genomen (-: Gelukkig hebben jullie ook dezelfde humor.
  Lieve groet

  Reply
  • MichielZiet

   29 mei 2016

   Hahahaha.. ja… het is een familie trek..hihi…

   Reply
 • Jaixy

  29 mei 2016

  πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚ wat zal Junior genoten hebbenπŸ˜‚πŸ˜‚
  En idd de deur dicht πŸ˜‚πŸ˜‚

  Reply
 • Melanie

  29 mei 2016

  dit was nog eens vermakelijk om te lezen ! πŸ™‚ Kid plays daddy whahahahahaha.. Ik hou van kinderen die zo slim zijn πŸ™‚

  Reply
 • Sabine

  29 mei 2016

  Haha wat heerlijk dit zeg! Hij zal zich rotgelachen hebben om zijn pappa die die blokken maar niet kan vinden πŸ˜€

  Reply
  • MichielZiet

   29 mei 2016

   Dat heeft ie! hahaha.. een smile van oor tot oor.

   Reply
 • Regenboogvlinder

  29 mei 2016

  Oh wat een boef zeg… dat had hij dus echt expres gedaan?
  Setske zegt het hierboven al, hahaha, aartje naar zijn vaartje hè?
  Maar je staat wel raar te kijken denk ik. En een opgeruimd huis is lekker meegenomen πŸ˜‰

  Reply
  • MichielZiet

   29 mei 2016

   Ik zou het haast denken dat hij het expres deed. Haha.
   Aartje naar mij? En ik ben zoooooo’n engel… ahum.. πŸ˜›

   Reply
   • Regenboogvlinder

    29 mei 2016

    Haha, kan zeker niet hΓ¨. Ja, jij vond het ook leuk om je vader te plagen πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

    Reply
 • Pat

  29 mei 2016

  Humor… hier ook een dame met orde, regelmaat en netheid in huis al zou je het niet zeggen als je bij ons in de kamer rondkijkt…. het is dan ook HÁÁR orde, regelmaat en netheid haha… En o wee als dat kleed op de bank er niet ingepropt zit, je haar spellen IN de kast doet i.p.v. pontificaal midden op de tafel etc πŸ™‚

  Reply
  • MichielZiet

   30 mei 2016

   Hahahaha…dat herken ik wel. Of in juniors geval: doekjes naast de koffiezet apparaat. Alle kussens op de bank in één hoek… πŸ˜€

   Reply
 • boterblommeken

  30 mei 2016

  Af en toe zal het lachen je wel vergaan maar toch…Humor is en blijft de beste manier om er mee te dealen…Denk ik πŸ™‚

  Reply
  • MichielZiet

   30 mei 2016

   Haha…soms moet er gemopperd worden, maar met dit soort dingen raak je er snel aangewend. πŸ˜€

   Reply
 • jankrosenbrink

  31 mei 2016

  een drastische oefening in wat normaal betekent, ik wens jullie veel succes

  Reply
 • Morgaine

  31 mei 2016

  Oh wat had ik jouw Junior graag eens geleend toen mijn dochter nog thuis woonde, hahahaha zegt dat genoeg? 1 polstok was niet genoeg… ahum… πŸ˜‰

  X

  Reply
  • MichielZiet

   31 mei 2016

   Hahahahahaha. Dat zegt meer dan genoeg. πŸ˜€
   XX

   Reply
   • Morgaine

    31 mei 2016

    Jullie zijn ook nu welkom op bezoek hoor, hij mag gaan en staan waar hij wil πŸ˜‰ hahahaha

    Reply
    • MichielZiet

     31 mei 2016

     Hahahahah.. leg de blokjes maar klaar dan. πŸ˜›

     Reply
     • Morgaine

      31 mei 2016

      balletjes van Picasso ook goed? πŸ˜‰ hahaha

     • MichielZiet

      31 mei 2016

      Als het maar stuitert..hihi

     • Morgaine

      31 mei 2016

      yep gisteren nog onder de kast vandaan gezogen DE stuiterbal van 15 jaar oud, hahahaha

     • MichielZiet

      31 mei 2016

      Hahahaha.. dan komen we wel ff langs stuiteren. πŸ˜€

     • Morgaine

      31 mei 2016

      Gezellig πŸ˜‰ hahahaha

     • MichielZiet

      31 mei 2016

      Dat hoop je…lol!! (Nee, wordt een groot kletsfestijn, vrees ik. πŸ˜› )

     • Morgaine

      31 mei 2016

      Ook gezellig, hahaha Nog zoiets wat de mijne niet deed, soms moest ik checken of ze nog wel binnen was of… ja echt! hahaha

     • MichielZiet

      31 mei 2016

      Hahahahahah…ons zie je wel hoor.

 • Roos

  31 mei 2016

  Whahahahaha, oh gosh, geweldig. XD Als je niet beter zou weten (en ik weet dus niet beter, haha), zou je denken dat dit een sadistische truc was om een uur van papa’s leven te vullen met het zoeken naar legoblokken. Wat je wel niet meer in dat hele uur had kunnen doen. Tja, daar heeft Junior toch mooi een blokje voor gestoken. πŸ˜›

  Reply
  • MichielZiet

   31 mei 2016

   Whahahaha.. i like your way of thinking! X
   Soms heb ik dat vermoeden ook. πŸ˜€

   Reply
   • Roos

    31 mei 2016

    Misschien moet je hem eens een blokje van eigen plastic geven? XD My way of thinking is soms wel erg vermoeiend hoor, haha. πŸ˜›

    Reply
    • MichielZiet

     31 mei 2016

     Hahaha… de blokjes vast in de doos lijmen of zo, kijken of hij ze dan nog achter de kast krijgt haha.
     Ach… dat denkwerk levert mooi scherp schrijfwerk op. πŸ˜€

     Reply
     • Roos

      31 mei 2016

      Hahahaha, of omsmelten tot een mega-placemat ofzo. XD
      En dank, haha. πŸ˜›

     • MichielZiet

      31 mei 2016

      Dito dank! πŸ™‚ πŸ˜‰

 • Taallent

  4 juni 2016

  Hi la risch

  Reply
 • Martha

  4 juni 2016

  Haha, briljant!! De blogs die je over je zoontje schrijft vind ik altijd echt bijzonder om te lezen!

  Reply
  • MichielZiet

   4 juni 2016

   Dank je! Wat een mooi compliment. Ik schrijf ze dan ook met veel liefde. πŸ™‚

   Reply

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.