Liebster Award

Via mijn zeergewaarde collega-vriend: Harrij Smit kreeg ik de Liebster Award toegespeeld en van de man met zeer goede eet tips: BBQ-Bastard een Creative blogger and infinity dreams award.

infinity-dreams-award liebster-award

Beide dank daarvoor. Hoewel ik niet heel erg van de award-lijstjes ben, probeer ik toch deze twee te mixen en een mooi lijstje hier neer te zetten.

Allereerst mijn dromen. Wat zijn mijn dromen? Natte en nachtmerries niet meegerekend:

Ik houd het op blog/schrijfgebied. Deels is al uitgekomen namelijk de verhalen mogen laten lezen aan een groot publiek.
De utlieme droom blijft een boek uitgegeven door een echte uitgever en daarna nog meer boeken om een bekende schrijver te worden. Verder droom ik ooit in de voetsporen te mogen treden van een Dijkshoorn en bijvoorbeeld bij DWDD een eigen column te mogen hebben. Of in een grote krant. En zo blijf ik mooi dromen.

De vragen van Harrij

1. Ben je trouw aan een partner of neem je het niet zo nauw?

Op zijn Twents: Onmeunig. Type grote mond, klein hartje.

2. Waarom volg je mijn blog?

Dat is niet zo moeilijk: omdat ik me zeer vermaak met de originele gedichten en limericks. Altijd wel een feestje en scherp.

3. Waarom blog je zelf?

Schrijven. Mezelf ontwikkelen en hopelijk mensen vermaken met mijn schrijfsels.

4. Wat is je favoriete manier van vakantie houden?

Relaxt. Muziek, boeken, veel boeken, eventueel strand in de buurt, mooi weer, maar dat is geen vereist… wel beter voor het uitzicht op het strand, wandelen, lekker eten, concertje of theater bezoeken, eventueel festival, sauna, culturele dingen zien of struinen door de ruige natuur van Schotland/Scandinavë, Maladiven… gewoon lekker rustig.

5. Heb je boeken geschreven of pogingen daartoe gedaan?

Ja. Een fantasy boek: Thalius en het boek der Goden.
Drie toneelstukken waaronder eentje voor gehandicapte jongeren.
Korte verhalen her en der in boeken terecht gekomen.
Werk in uitvoering: Piet Kreel is nog wel (de vaste volger wel bekend) en een klucht. Oh ja: wederom een toneelstuk voor gehandicapte jongeren.

6. Bespeel je een muziekinstrument of zing je?

Ja. Gitaar, electrisch, akoestiek… ik droom om ooit een kopie van de Red Special in handen te krijgen. (Kijken of er hier kenners zijn.)
Zangen ben ik op vele verzoek van mijn buren mee gestopt.

7. Schrijf je zoals ik dagelijks?

Ja, zei hij kort maar krachtig.

8. Hoe hou je het vol in dit leven?

Dom, vedan goan. Je hebt maar één leven, maak er wat van. Soms is het shit en soms is het champagne, daar doe je niks aan. Waar je wel wat aan kunt doen is om ten aller tijden positief te blijven.

9. Ben je vaker positief dan negatief, of juist andersom?

Live life positive is mijn slogan.

10. Welke drie boeken zijn jou het meest bijgebleven?

Serie: Poort des doods (7 boeken) – Weis and Hickman. Een schitterende fantasy verhaal die je meesleurt in een wereld van draken, dwergen en elven en je fantasie maximaal aanspreekt. Echt een moet-lezen voor elke fantasy liefhebber. Ik heb de reeks al vier keer gelezen en het blijft mooi.

Het evenwicht – Martin Bril. Zeer indrukwekkend boek waarin zo ongeveer de laatste jaar van Martins leven wordt geschreven door hemzelf. Aan de hand van e-mails, brieven en columns ga je langzaam richting zijn overlijden. Het boek zet je te denken en dwingt heel veel respect af voor deze man.

De ontvoering van de wereld – Britte Schär. Deze plopt me te binnnen. Het hadden ook andere auteurs en titels kunnen zijn, maar deze is het onbekendst. Een sprookje/fantasie verhaal over een meisje dat een geheime ingang ontdekt bij een verlaten toren. Ze komt hier in een grottenstelsel terecht met daarin een eigen wereld en… de wereld die niet meer op haar plek is! Een zeer leuk meeslepend verhaal voor jong en oud.

11. Wat wens je de mensheid toe?

Ik wens ze veel evenwicht toe zonder egoïsme richting natuur en andere mensen.

Nomineren doe ik niet, maar ieder die het leuk vind, mag het uiteraard oppikken en invullen. 🙂

Harrij en BBQ-Basstard bedankt! Keep on the good blog work.

Reacties

  1. Bericht
   Auteur
 1. Morgaine

  Oh Martin Bril ben nu met zijn andere boeken bezig, de cloumns die gebundeld zijn, maar dat boek had ik ook al in mijn handen, maar vond ik net iets te zwaar voor de zomer periode, echter moet ik volgende week weer naar de bieb dus ga toch eens kijken.

  En die gitaar, Red Special, nee zegt me niets, zingen, ik zing wel degelijk en zie de vogels dan direct wegvliegen hier in het park maar ach… is het gekwetter ook weer even weg 😛

  haha, leuk om je iets beter te leren kennen en nu kom ik net van mijn werk af, zijn jouw toneelstukken ook al gespeeld door de gehandicapten? Ik werk dus met mensen met verstandelijke beperkingen en soms dus ook nog gehandicapt 😉

  X

  1. Bericht
   Auteur
   MichielZiet

   Martin is een held.. zijn bundels zijn super leuk. Hij is ook een van mijn inspiratiebronnen.
   De Red Special is de zelfgemaakte gitaar van Brian May. Yeah!
   Ja, sinds vorig jaar schrijf ik stukken voor verstandelijke beperkte jongeren (en ouderen). Ze hadden me benaderd en ik vind het super leuk! Zoveel warmte en liefde die je krijgt van hun. 🙂 Nu schrijf ik een nieuw stuk die volgend jaar gespeeld gaat worden… spannend!
   De kluchten, en daar ben ik heel trots op, zijn al een zeker meer dan 100x gespeeld door het hele land door diverse toneelclubs… dat is echt mega-gaaf! UItgegeven worden en dan je verhaal gespeeld zien worden.
   X

  1. Bericht
   Auteur
 2. Harrij Smit

  Jongen, Michiel, wat een snelle (re)actie voor iemand die niet zo van de vragenlijstjes is. Leuk dat je die uitdaging aannam, fijn om je er nog weer wat beter door te leren kennen. Dank daarvoor 🙂

  1. Bericht
   Auteur
 3. Kakel

  Leuk! Ik ken je weer een stukje beter 🙂
  Het Evenwicht van Martin Bril heeft op mij ook grote indruk gemaakt, en staat zeker in mijn top 3.
  Hij is veel te jong gestorven… Succes met schrijven, Michiel!
  lieve groet

  1. Bericht
   Auteur
  1. Bericht
   Auteur
  1. Bericht
   Auteur
 4. bbqbastard

  Ik begrijp je terughoudend gevoel rond de awards! Ik begon er ook aan met het idee : een keer en dan ben ik er vanaf! Achteraf bekeken was het weer eens iets nieuws wat mezelf ook wel ergens hielp… sta niet zoveel bij mezelf stil 🙂

  Ben nu wel benieuwd naar je muzikale interesses 🙂

  Blijft leuk je te volgen in het najagen van je dromen! Mij lijken ze haalbaar!

  1. Bericht
   Auteur
   MichielZiet

   Inderdaad, maar eens in de zoveel tijd is het ook weer leuk en je leert jezelf ook kennen inderdaad.
   Muziek? Op een Queen natuurlijk. 😀 Daarna ben ik echt het meest van het alternatieve, bands als Nirvana, Weezer, Arcade Fire, Soundgarden, System of a down…
   Maar ook Beatles, Kinks, Small Faces, Fleetwood Mac… verder eigenlijk wel een hele hoop zoals Jet Rebel en Queens of the Stoneage op dit moment… en meer… 😀 Maar ik schuw goede klassiek of hard rock ook niet.
   Mijn vriendin noemt me wel eens Leo Blokhuis…hihi.

   1. bbqbastard

    Leo blokhuis ken ik niet de bands die je opnoemt wel! Veel goede bands waar ik te weinig naar luister! Maar dat heb ik helaas met veel muziek 🙂 brede smaak en overdaad aan aanbod = veel te ontdekken 🙂 Queen is net als de Beatles geniaal en luister ik wel meer naar.

    1. Bericht
     Auteur
  1. Bericht
   Auteur
 5. Paul

  Die Liebster Award blijft ook maar rondgaan! Die kwam ik een jaar geleden al op andere blogs tegen, geloof ik. Het grote publiek op dit blog is je gegund, en welverdiend want je schrijft fijn, Michiel! Dus wie weet komt dat boek er ooit nog een keer…. ik had laatst ineens een redacteur van een uitgeverij tussen mijn volgers op Twitter staan (helaas van korte duur). Op het internet kun je zo ontdekt worden. Het boek van Martin Bril ken ik niet, maar dat ga ik even aanschaffen. Klinkt als een indrukwekkend boek.

  1. Bericht
   Auteur
   MichielZiet

   Het is een boemerang die terug blijft vliegen. 😀
   Dankjewel Paul. Ik blijf ook mijn best met bloed, zweet en plezier er voor doen.
   Ik blijf de droom houden. Met de wetenschap dat men ook mij gespot hebben op Twitter, blijf ik er voor gaan. Een boek gaat er komen dat is 100% ook al duurt het nog 20 jaar. 🙂
   Het boek van Bril is echt een aanrader. Hoe zwaar en licht tegelijk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.