Van Rusland met…

Met verbijstering zag ik van de week een programma op TV. Nederlandse mannen die Russische vrouwen voor zich probeerden te winnen op het gebied van de liefde. Wat er eigenlijk gebeurde, is dat er een stel lompe kerels op hun onbehouwen manier een lekker wijf probeerde te scoren die ook nog eens goed in de keuken was. Dat ze zelf niet de knappe prins op het witte paard waren, was bij hen totaal niet doorgedrongen. Über mannetjes ten top.
Gelukkig was niet het gehele programma gevuld met uit de middeleeuwen stammende bierbuiken, maar ja, deze vielen wel het meeste op. Het zal wel goed voor de kijkcijfers zijn.
Ik probeerde mij in te beelden wat dit type man nu dreef om het in Rusland te zoeken. Het antwoord van die onbeholpen kerels moge duidelijk zijn: lekker ding voor weinig geld en ook nog eens seks gratis en voor niets.
Ergens moesten ze het toch ook ooit in de streek geprobeerd hebben? Laten we eerlijk zijn. Het grote vooroordeel van Russische datingsites is: mocht je het in Nederland niet lukken dan kun je altijd nog daar een mooie dame daar scoren. Ze willen dolgraag naar Nederland toe, zijn gek op huishouden en ze pretenderen dat in hun land niet genoeg mannen zijn. Verder vinden ze mannen in Nederland zeer hoffelijk, democratisch, welopgevoed en romantisch. Mooi. Dan komt er een programma dat een blik mannen open trekt verre van boven geschetste ideaalbeeld en laat die vervolgens los op deze Russische datingdames. Dan bedenk ik me dat er buiten het programma om, uitzonderingen daargelaten, anoniem nog meer van dit type kerel zich op de Russische jachtvelden begeeft.
Afijn, waar ging het mis in eigen land? Schuchter? Muurbloem? Geen prater? Het kan allemaal. Kerels die ergens in een hoekje in de disco of café staan. Schichtig om zich heen kijkend. Ze lachen mee als een van de populaire vrienden een aantal meiden aan het giechelen brengt. Ze willen zelf wel een grap vertellen, maar ergens bij hun keelholte blijven de woorden steken. Dan maar gauw een slokje bier. Stiekem kijken naar een of andere idioot die danst met een veel te mooie dame. Had hij haar maar, dan was ze beter af, hoor je ze denken. Deze mannen kunnen een hart van goud hebben, alleen komt het er verbaal niet uit. Als je zelfbeeld dan ook niet top is, is het gewoon lastig. Deze kerels zijn vaak schatten van mannen en je gunt ze het beste. In welke taal dan ook.
Het kan ook zijn dat hun beeld iets idealistischer is dan de werkelijkheid. Te veel zelfoverschatting. Foute openingszinnen. Vrouwen zien als seks- en kookvoer. Ze niet kunnen zien als gelijkwaardig of intelligent, want dat is bedreigend. Denken dat je zelf héél knap bent en dan gokken op de hoofdprijs. Dat je dan telkens weer een blauwtje loopt, wordt dan afgedaan als: “Ach, hoe slim is ze nou, als ze mij laat schieten? Dom wijf.” Dat hij een gigantische bord voor zijn kop heeft, ontgaat hem totaal. Kop te klein, bord voor zijn ogen geschoven.
Ja, het is schrikken, maar dit soort mannen bestaan ook. Zij gaan uiteindelijk ook naar het buitenland, omdat het daar ‘gemakkelijker’ is een mooie vrouw te scoren. Het erge is, het lukt ze dan ook nog. Hoelang dan zo’n gekochte relatie duurt, laat ik even in het midden, maar ik durf te wedden dat ook de knappe Russische vrouw intelligent genoeg is om onze narcistische man net zolang te gebruiken totdat ze heeft wat ze wil hebben: die ene muurbloem uit de disco met een hart van goud.

rusvrouw4

 

Bron afbeelding:  quotenet.nl

Reacties

 1. Cassilda

  Misschien is het mijn korte zicht op bepaalde zaken, maar Russische bruidjes.. net mensenhandel. Mannen die denken dat liefde te koop is, dat is natuurlijk ook een dingetje. Op zoek naar het geluk, met oogkleppen. Toch heb ik weer genoten van je verhaal!

  1. Bericht
   Auteur
  1. Bericht
   Auteur
  1. Bericht
   Auteur
    1. Bericht
     Auteur
  1. Bericht
   Auteur
 2. elsjeveth

  Oh Michiel breek me de bek niet open over Russische Bruidjes. Absoluut geen medelijden met de heren en de dames die aan dit spel menen te moeten deelnemen. Aan den lijve ondervonden wat de impact van een Russische Geldbeluste Snollebol is. Complete en volledige verwoesting van mensenlevens achter zich latend op zoek naar een volgend slachtoffer.
  Desondanks mooi stukje weer.
  Gisteren overigens een documentaire gezien over mensen wonend op de grootste vuilnisbelt van Europa in Moskou. Dat was een heftige.

  1. Bericht
   Auteur
   1. elsjeveth

    Nee dat ben je eigenlijk niet van mij gewend maar tja sommige situaties leren je anders denken helaas. Zo heeft ieder zijn schaduwkant
    De docu is echt n aanrader. Zeer confronterend maar heel goed gemaakt .
    Enjoy

 3. Harrij Smit

  Liefde gaat steeds meer in de richting van marktwerking. Er valt niet veel goeds van te verwachten. Jammer alleen al dat TV-programma’s daarmee willen scoren.
  Enne… openingszinnen zijn altijd lastig, maar in het Russisch maken deze kerels het zich wel helemaal moeilijk 😀

  1. Bericht
   Auteur
 4. Suskeblogt

  zo heb ik bij mijn kapper het verhaal gehoord van een andere klant die ook op die manier aan een knappe vrouw wou geraken. Lang heeft de relatie niet geduurd. Op een dag kwam hij in een lege woning thuis.

 5. Morgaine

  Weet je wat mij nu zo steekt in dit alles? Dat het andersom dus niet bestaat, of wel, zo ja, waar kan ik die mannen vinden dan uit het buitenland en niets vermoedend binnen halen 😉

  Ik heb ooit een stukje gezien en werd het na 10 minuten al zat, net als Adam zoekt Eva, ook zoiets, dat al eens gezien??? Zo nee, daar kun jij ook heel wat mee, weet ik zeker, hahaha

  X

  1. Bericht
   Auteur
   MichielZiet

   Hahaha, ja ik heb het een paar maal gezien,. Man als ik ben trok me de naakte gedachte van het programma wel… het idee had ik niet eens veel moeite mee… maar wat een draak hebben ze er van gemaakt met al dat gekonkel en gestook. X

    1. Bericht
     Auteur
  2. Zef

   Ik zag toevallig zondag een programma met een fragment over sugar mama’s. In dit geval, Duitse dames, die naar Kenia op vakantie gingen en daar een ‘exemplaar’ tijdens hun vakantie onderhielden. Het beeld is bijna niet in woorden uit te drukken. Stel je een rij zonnende 50+ dames voor. Bij hun voeten een touw op enkelhoogte gespannen waarlangs een bewaker loopt. Achter het touw een tiental donkere mannen (circa 20) die wachten tot ze gewenkt worden. Ik keek met schaamrood op mijn kaken.

   1. Morgaine

    Uh….. nee dat concept dan ook weer niet, dat lijkt weer teveel op slaven verkoop, maar goed, dat is dus het punt… en je snapt hopelijk toch ook wel dat ik hier een grapje maak, ik ga nog altijd voor irl gewoon iemand ontmoeten op onze tijd als die rijp is. 😉

   2. Zef

    Haha uiteraard realiseerde ik me dat het een grapje was. Maar wilde toch even aangeven dat het niet alleen mannen zijn die op sexvakantie naar Thailand gaan 😉

 6. Sabine

  Mooi verhaal weer! Heb het programma niet gezien natuurlijk 🙂 Denk dat er in meerdere landen dit soort toestanden zijn. In veel landen worden Europese mannen door vrouwen ook als een soort ideale man gezien.

  1. Bericht
   Auteur
    1. Bericht
     Auteur
 7. Regenboogvlinder

  Nooit gezien dit programma, heb er laatst wel ergens iets over gelezen, weet alleen niet meer bij wie..
  Nou ik wens iedereen veel succes ;-). De meisjes zijn vast niet helemaal onnozel, ze hebben vast een reden en als ze zo’n vent aan de haak hebben geslagen en het wordt niks, zijn ze toch waar ze willen zijn… Mooi verteld Michiel!
  Groetjesss

  1. Bericht
   Auteur
 8. Kakel

  Het programma ken ik niet. Nu ik er bij jou over gelezen heb, hoef ik ook niet meer te kijken. Zonder televisie kan ik me er toch een aardig beeld van krijgen. Liefde, seks en geld. Het is zo oud als de mensheid!
  lieve groet

  1. Bericht
   Auteur
 9. Sonja Grinwis

  Ik had nog aardig wat in te halen sinds mijn vakantie. De avonturen van Piet, jouw belevenissen en naar nu blijkt heb ik ook nog tenenkrommende tv “gemist”. Sociaal onhandige mannen met postorderbruiden, de mensheid is diep gezonken. Gelukkig hebben we jou om de boel een beetje te relativeren. Wederom genoten, waarvoor dank

  1. Bericht
   Auteur
  1. Bericht
   Auteur
 10. Lenjef

  Homo erectus

  om aan
  hun
  oertrekken te komen op velerlei gebied

  omdat het op een fijn beschaafde manier niet lukt
  wordt op vreemde bodem menig bloempje geplukt

  ontwortelde schoonheid
  waarvan
  de enge verzamelaar de binnenkant niet ziet

  Soms staat de beschaving stil, Michiel! 🙁

  Lenjef

  1. Bericht
   Auteur
 11. sonja

  From Russian with love of zoiets.Vorig jaar was dit programma er ook al op en mss nog wel eerder.Ik ben zo’n nieuwschierig tiepje die elk nieuw tv programma gezien wil hebben alvorens ik er mijn oordeel over uitspreek, dus was het “verplicht” kijken. Het is bij die ene keer gebleven, een vreselijk tenenkrommend reale-life programma programma maar dat kennelijk toch genoeg kijkcijfers weet te scoren om er een nieuw seizoen achter te plakken. Wat zegt dat over het kijkers publiek? Welke mensen kijken hier iedere keer weer naar en is dat dan een gemengd publiek of zijn het hoofdzakelijk De Mannen? Ik vraag me dat oprecht af.Mooie column!

  1. Bericht
   Auteur
   MichielZiet

   Volgens mij is het herhaling… Tja wie kijken er naar? Mannen die stiekem ook een mooie Russin willen? Mensen die bevestiging willen dat zij het goed doen? Jeugd? Ik weet het het niet… ik heb er ook naar gekeken met de verwachting iets leerzaam te zien… maar ja… commerciële zender… I should have know better. 🙂

    1. Bericht
     Auteur
 12. natasasv

  Geweldig artikel! Als ik zulke programma’s/verhalen zie voorbij komen is het eerste wat ik denk: “Die vrouwen doen het alleen maar om uit hun eigen land te geraken.” Ik heb het gevoel dat ze het meestal doen voor het geld (als de man in kwestie een mooi gevulde bankrekening heeft) of wanneer ze uit eigen land willen vluchten en dus trouwen met zulke papzakken om papieren in orde te krijgen. Want uit liefde .. Sorry, dat kan ik niet echt geloven 🙂 Liefs! x

 13. natuurfreak

  Goed geschreven maar welke domme kijk hebben de mannen die daar aan deelnemen .Het gras is nooit groener aan de andere kant en men denkt dat alles te koop is met geld..binnenkort weten ze wel beter.

  1. Bericht
   Auteur

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.