59

MD (Interactieve column, doe mee!)

Post Image

Voordat ik als een echte Dan Brown de titel zal verklaren, wil ik jullie eerst eens meenemen in de wonderlijke wereld van 25 minuten en Google. Doe eens gek, doe lekker mee thuis en tik het maar eens in je zoekmachine. Gedaan? Is het nu omdat ik een masculiene laptop heb, of hebben jullie ook vier massages bij de resultaten staan? Laten we ze voor de grap eens langslopen.
Allereerst ploept er bij mij op: de Balinese massage:

Herstel het balans in uw eigen lichaam met de speciale accupressuurmassage uit Indonesië. Tijdens de Balinese massage heffen onze professionele masseurs blokkades in uw lichaam op en krijgen energiebanen weer de ruimte.

Aha. Ik zie voor me een aantal Indonesische vrouwtjes in bloemenrokjes die mij de blokkades wegwrijven. In Frankrijk op de snelwegen zouden ze er op dit moment een moord voor doen. We houden de column interactief dus dames en heren thuis, doe mee en beeld je dit in. Het geslacht van de masseurs mag je zelf invullen naar eigen smaak. Ik kies voor aardbei.
Oké, stellen we het ons voor? Lig jij daar te midden van de masseuses, met handen krioelend over je blokkades? De grote en de kleine? Mooi. Nu, voor allen die een relatie hebben. Stel je de priemende, boze ogen van je partner voor tussen de masseurs door. Hebbes? Gaan we vlug naar het tweede resultaat.
De ayurvedische massage. Nee, dit is niet een nog te ontdekken asperge soort. Volgens de site is het dit:

Herstel de balans tussen uw lichaam en geest met een ontspannen Ayurvedische massage. Deze van oorsprong Indiase massage is een zachte energetische massage waarbij verschillende warme kruidenoliën worden gebruikt.

Het komt dus uit India. Nu weet ik niet wie het nieuws de afgelopen maanden over India heeft gevolgd, maar ik raad het zeer af om je door een Indiase man te laten masseren. Deze massage klinkt al iets onschuldiger dan de Balinese variant. Hier kun je als stel rustig naar toe gaan en je samen in laten smeren met een kruidenolie waar je normaal ’s avonds het vlees mee bereidt. Je wordt in feite in de marinade gezet. Een levende satéstok als het ware.
Afijn, het klinkt allemaal onschuldig en ontspannen. Maar dan stuit ik op het tweede gedeelte van de tekst:

Onze professionele masseurs zorgen dat uw gewrichten ontspannen en dat stress, vermoeidheid en slapeloosheid worden bestreden. Bij de 25 minuten wordt de voorkant van het lichaam gemasseerd.

Hoe kun je nu ontspannen raken als ze je voorkant masseren? Ik krijg er alleen maar een flinke blokkade van en beland dan weer bij de eerste massage, waar ik weer gespannen van raak. Snel naar de volgende.
De Lomi Lomi massage. Dat klikt al een stuk onschuldiger. Beetje als de Hepi en Hepi verzamel cd-box. Daar kun je rustig mee thuis komen zonder dat de boel meteen blokkeert. Hooguit je cd-speler. Eens kijken wat het inhoudt:

Met de speciale technieken van de Lomi Lomi massage, stroomt de energie weer in uw hele lijf. De Hawaiiaanse massagetechniek wordt uitgevoerd met het zachte deel van de onderarmen.

Ai! Dat klinkt al toch al meer Lomi en wat minder Hepi. In één beweging, met het zachte deel van de onderarmen weer mijn energie aan het stromen krijgen. Er gaat zeker wat stromen! Het zijn altijd de onschuldige benamingen die het ergst zijn. Hoe zou ik dit ooit thuis moeten uitleggen?
‘Ja lieverd, het lijkt wel heel raar wat deze dames in Hawaiiaanse rieten jurkjes doen. Zo met hun onderarmen al heen en weer bewegend over mij heen, maar echt waar, schat ik voel de energie enorm door me stromen. Misschien moeten we Lomi en Lomi een keertje thuis uitnodigen?’
Heel snel naar de laatste.
Klassieke ontspanningsmassage. Kijk! Klassiek. Dan moet het wel goed zijn.

De Klassieke ontspanningsmassage laat u letterlijk en figuurlijk weer lekker in uw vel zitten. Onze allround schoonheidsspecialistes zorgen met geurende oliën en gerichte bewegingen voor heerlijke ontspanning in een sfeervolle ambiance. Ervaar zelf hoe deze weldadige massage alle opgebouwde stress binnen een paar minuten laat wegebben!

Tja… Als we het ons weer even inbeelden. We liggen dan tussen een stel ervaren specialistes die er alles aan doen om ons goed in onze vel te laten zitten. Met olie, ambiance en gerichte bewegingen. Voelen we allemaal mee? Wie wil de munt-olie? Zo hee, ik wist niet dat daar ook een blokkade op kon zitten. Hoe gaan bij jullie de gerichte bewegingen?… Ojee… Ik krijg nu al stress.
Ik weet niet hoe het me jullie zit, maar met deze eerste interactieve column was het eigenlijk de bedoeling jullie een beetje beter te leren kennen. Gewoon op vriendschappelijke basis. Dat het zou uitlopen op een grote glibberige groepsgebeuren had ik niet kunnen voorzien. Daarvoor mijn excuses. Hoewel jullie er mooi glimmend uitzien. Ook excuus aan eventuele partners die met lede ogen hebben moeten toezien hoe hun gezel schaamteloos betast werd door allerlei exotische dames of heren. Aan de slachtoffers zelf: graag gedaan!

 

Hoe kom ik nu bij 25 minuten? Hier komt het Einstein gedeelte. 1 minuut is 60 seconden. 25 minuten is dan 1500 seconden. De titel geeft dit Romeins weer. Nou Michiel, behalve een krom verhaal over massages, kun je ook nog eens kromme berekeningen weergeven, hoor ik je al zeggen. Dat klopt. Alleen wilde ik het feit niet voorbij laten gaan, dat ik sinds deze week 1500 volgers heb! Ja, zeker!
Hier ben ik erg trots op. Daarom dit 25 minuten verhaal en daarom schreeuw ik het vol trots en blijdschap van de daken:

Yes! Ik heb 25 minuten aan volgers!

 

25minuten

Bron afbeelding: https://de.fotolia.com


59 reacties

 • boterblommeken

  29 juli 2015

  Niks geen massages 🙁 … Arjan Ederveen ja :p

  Reply
  • MichielZiet

   29 juli 2015

   Klopt inderdaad. 🙂 Maar het vieren van 1500 volgers is wat frivoler met massages. 😛

   Reply
 • Ellie Schmitz

  29 juli 2015

  Leuk geschreven, Michiel. Het is niet zo gek dat je zoveel volgers hebt 🙂 Gefeliciteerd!

  Reply
  • MichielZiet

   29 juli 2015

   X Dank je wel! Ik blijf mijn best doen. 🙂

   Reply
 • Sabine

  29 juli 2015

  Leuk!! 25 minuten als een satéstok zie ik inderdaad ook niet zo zitten, maar ik wil je wel van harte feliciteren met die 1500 volgers!!! Je hebt het verdiend ook, met al dat leuks dat je schrijft!

  Reply
  • MichielZiet

   29 juli 2015

   Dankjewel! Ik blijf nog even doorgaan… in elk geval tot de 3000..hihi

   Reply
 • Kakel

  29 juli 2015

  Uiterst origineel. Zeker om ook het getal in Romeinse vorm in de titel te verbergen. Het verbaast me niets dat je zoveel volgers hebt. Ik gun je het tienvoudige. Gefeliciteerd met deze mijlpaal!
  Lieve groet Kakel

  Reply
  • MichielZiet

   29 juli 2015

   Scherp opgemerkt Kakel!
   Dankjewel! Ik vermoed dat het bij jou ook niet lang zal duren. Ik ben in elk geval uiterst gecharmeerd (understatement) van je schrijven. 🙂

   Reply
 • Meer dan mamma

  29 juli 2015

  Nog niet zo lang geleden zat je toch op de duizend??? En nu al 1500… geweldig… al bijna op de helft 🙂
  Gefeliciteerd!

  Reply
  • MichielZiet

   29 juli 2015

   Het gaat als een speer. Ik moet mezelf af en toe in mn arm knijpen. 🙂
   Maar… Meer dan mama… nog niet zo lang geleden was jij een van de eersten en dat vergeet ik niet zo snel. 🙂 X

   Reply
 • Harrij Smit

  29 juli 2015

  Van harte gefeliciteerd, Michiel. MD volgers!!! Ik herinner me de M volgers nog, toen ik nog niet zo lang geleden een boek waarin een prachtverhaal van jou stond, heb gewonnen.
  Maar eh… over massages gesproken. Je weet kennelijk niet wat je mist. Ik daag je uit om je naar Dwingeloo te spoeden en je daar door mij of Mariet (wie je kiest weet ik natuurlijk al lang) in te wijden met een intuïtieve lichaamsmassage (voorkant, achterkant, zijkanten, onderkant, bovenkant). Jouw vriendin mag dan toekijken. Ze zal hooguit jaloers worden dat zij alleen maar mag kijken en jij ‘onder handen wordt genomen’ 😀
  Om je geestelijk voor te bereiden en je angst weg te nemen zou jij mijn blog massage en seks nog eens kunnen raadplegen: https://gedachtgedicht.wordpress.com/2014/11/14/massage-seks/ .

  Reply
  • MichielZiet

   29 juli 2015

   IK neem de uitnodiging aan! 😀 (Stiekem weet ik als sauna-ganger hoe heerlijk massages kunnen zijn, dus ik sla ze zeker niet af..hihi)

   Reply
 • Margo Hermans

  29 juli 2015

  Proficiat, 1500 is een bijzonder mooie hoeveelheid!! Ik heb ééntiende ervan via dit medium 🙂
  Je schrijft tof! Ben benieuwd naar de rest.
  Arjan stond bij mij ook bovenaan; daarna inderdaad 4 stuks massages van 25 minuten. Overigens Lomi Lomi is erg prettig 🙂

  Reply
  • MichielZiet

   29 juli 2015

   Maakt een mentale notitie van de Lomi Lomi. 🙂
   Dankjewel! 🙂

   Reply
 • creabeaatje34

  29 juli 2015

  Gefeliciteerd met dat mooie aantal! 😀

  Reply
 • Regenboogvlinder

  29 juli 2015

  GEFELICITEERD Michiel! Jeetje 1500 volgers… Super.
  Maar ik kijk er niet raar van op, je schrijft boeiend en speels. Wat je ook schrijft leest als een speer! Zelfs dìt verhaal hierboven ;-).
  Ik ben fan, maar dat wist je al hè!
  Fijne dag nog verder! Groetjesss

  Reply
  • MichielZiet

   29 juli 2015

   Big smile!
   Dank!
   *Gaat even van je reactie genieten*

   Reply
 • Morgaine

  29 juli 2015

  Je hebt nummer 2 van de massage lijst laten liggen, de sportmassage, hahahahaha

  Vooralsnog laat ik mij vooral wel masseren door mijn fysio therapeut, de etterbak, ja zo noem ik hem ook, want ik heb vandaag dus serieus blauwe plekken gevoel omdat hij er 3 weken even tussenuit is geweest voor zijn vakantie, ja dat kan niet he! hahahaha

  Geweldig gevonden en geschreven weer en van harte met jouw 1500 volgers!
  X

  Reply
  • MichielZiet

   29 juli 2015

   Hahaha.. ja de sportmassage had ik overgeslagen, maar als ik jou zo lees, moet ik eerst eens een keer naar de fysio massage. 😀
   Dankjewel! X

   Reply
   • Morgaine

    29 juli 2015

    Weet je dat zeker? hahaha hou jij wel van blauwe plekken gevoel dan? Kan ik ook doen voor jou 😛

    Reply
    • MichielZiet

     29 juli 2015

     (Ik moet denken aan dat nummer van Herman van Veen – Ik krijg overal blauwe plekken van jou)
     Hahaha.. ja, maar jij gaat natuurlijk bewust knijpen. 😛

     Reply
     • Morgaine

      29 juli 2015

      Knijpen? Ik ga een paar bokshandschoenen lenen en dan op je rug tekeer, wedden dat al die banen open komen te liggen? haha

     • MichielZiet

      29 juli 2015

      Whahaha! Jij bent levensgevaarlijk! 😛
      Dan ga ik toch maar voor de Indonesische. 😛

     • Morgaine

      29 juli 2015

      Uh.. ik ben een halve 😉 whahahaha nu jij weer!

     • MichielZiet

      29 juli 2015

      Ow shit… Je hebt toch geen Lomi in je familie naam? 😛 Dan kies ik die. Hahaha.

     • Morgaine

      29 juli 2015

      Nee dat is dan wel weer grappig, mijn Indische oma van Batavia dus Ned. Indië ontmoette mijn opa op haar terrein maar die kwam uit Birma/Rangoon, nu bekend als Myamar zoiets? 😉 You know, so my last name is Scottisch 😛 Sutherland… google maar eens op clan met die naam en county 😀 hahaha

     • MichielZiet

      29 juli 2015

      Ik zie het inderdaad! Een echte highlander McMorgaine! 😛

     • Morgaine

      29 juli 2015

      Ja zal vast met Indische inslag en dan ook nog bokshandschoenen echt levensbedreigend gevaarlijk 😉

     • MichielZiet

      29 juli 2015

      En krijg maar eens een pot massage olie open met bokshandschoenen… 😛

     • Morgaine

      29 juli 2015

      hahaha ja daar heb jij weer een punt 😛

 • Thomas Pannenkoek

  29 juli 2015

  Ik heb dus nog heel wat werk voor de boeg om dit aantal volgers te bereiken! Proficiat, het is je gegund.
  Zelf ben ik enorm fan van massages. Als ik in Azië kom, staat dit steevast op ons programma.

  Reply
  • MichielZiet

   29 juli 2015

   Dank, dank! 🙂
   Ooit een massage gehad in Sri Lanka… en wat dat betreft kan ik het met je eens zijn.

   Reply
   • Thomas Pannenkoek

    30 juli 2015

    Ik ook in Sri Lanka :), maar ook in Thailand, China, India,…

    Reply
 • Tineke Roukema

  29 juli 2015

  Gefeliciteerd met je 1500 volgers,die je verhalen volgen. Ik heb altijd even een leuk momentje als er een mail komt met een verhaal van jou. Dank je en ga lekker door met schrijven. Lieve groet Tineke.

  Verstuurd vanaf mijn iPad

  Reply
 • Lieke

  29 juli 2015

  Gefeliciteerd met je 25 minuten aan volgers. Een hele mijlpaal. Gaaf!

  Reply
 • Myriam

  30 juli 2015

  Wat een hilarisch blog Michiel. Ik heb het voor de aardigheid ook eens ingetypt maamr massages kwam ik niet tegen… Wat een hoeveelheid volgers!!! Echt een hele dikke proficiat!!! Nog tips voor mij ?

  Reply
  • MichielZiet

   30 juli 2015

   De Nederlandse google of de Belgische? 🙂 De Nederlandse zou een 5 tal massages aan moeten geven… maar misschien is het alweer anders. 😀
   Heel erg dank! 😀
   Tips? Veel schrijven, enthousiasme, nog meer schrijven en gewoon Myriam zijn want zij schrijft heel leuk! 🙂

   Reply
   • Myriam

    30 juli 2015

    Hahahahahaha, merci. Het zal wel de belgische google zijn zeker want ik woon in Gent. Ik ben wel tevreden met mijn blogvolgers op de tijd dat ik blog hoor. Maar ik wil zo graag met schrijven mijn brood verdienen hé.

    Reply
    • MichielZiet

     30 juli 2015

     Ik ook Myriam, ik ook. Maar dat is lastig. Ik ben al blij dat ik af en toe ergens in mag staan. Maar hooguit een tegoedbon kan ik niet van rondkomen. Ergens moeten we het geluk hebben ‘ontdekt te worden.’ 🙂

     Reply
 • Myriam

  30 juli 2015

  Blijven schrijven zoals je zegt, en blijven hopen. Je bent ook wel echt goed, dus dat komt wel!!

  Reply
 • Elsa

  30 juli 2015

  Gefeliciteerd! Da’s een flink aantal!
  Ik ben één van de latere volgers, da’s duidelijk. Het zou mooi zijn als je er wat meer mee kunt doen, je stukjes lezen lekker weg.

  Reply
  • MichielZiet

   30 juli 2015

   Dankje!
   Het zou inderdaad mooi zijn. Ik ga er voor. 🙂

   Reply
 • Paul

  3 augustus 2015

  Gefeliciteerd Michiel met al deze volgers. Volgens mij klim je hard op de ladder in blogland, en terecht. Het verhaal over de massage kon me niet zo bekoren, gezien de levende sateprikker, en ik heb nu ‘Ik lig op mijn kussen stil te dromen’ in mijn hoofd.

  Reply
  • MichielZiet

   3 augustus 2015

   Dankje Paul. 🙂
   Ai… Dan is de massage misschien toch iets beter dan de Hepie’s 🙂

   Reply
 • eachscarhasastory

  9 augustus 2015

  Van harte met de volgers! Kan me er iets bij voorstellen dat je er zoveel hebt, fantastisch geschreven! Xoxo

  Reply
  • MichielZiet

   9 augustus 2015

   Dank je wel mevrouw met elke litteken heeft een verhaal. 🙂 X

   Reply
 • natasasv

  10 augustus 2015

  Geweldig geschreven en gefeliciteerd met je 1500 volgers! 🙂 Liefs! x

  Reply
 • sonja

  11 augustus 2015

  Holy moly….en dat lees ik nu pas!! 1500 volgers, da’s wel heul veul…enne, ben echt niet jaloers hoor! 🙂 alhoewel….
  Hieperderpiep!! Van harte gefeliciteerd!!
  BTW: ik doe niet mee aan dat enge grote glibberige groepsgebeuren…brrrrrr! x

  Reply
  • MichielZiet

   11 augustus 2015

   Tnxxx! 😀
   Hihi..groeps massage… brrr inderdaad. 😀 x

   Reply
 • Simone Dokter

  16 augustus 2015

  Om te gieren weer, hahaha. GE-WEL-DIG! Nu ga ik eerst even mijn luie vakantiezweet eruit lopen. Vanmiddag kom ik terug voor de rest.

  Reply
  • MichielZiet

   16 augustus 2015

   Hihi… TnxX. Hard of zacht lopen? 😀

   Reply
   • Simone Dokter

    21 augustus 2015

    Hahaha, een beetje zachtjes en hard ofzoiets.

    Reply

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.