54

Vrouwen weten waarom

Post Image

Hoe kon het toeval mooier zijn dan dat een week na mijn column: “Mannen weten waarom” er ineens een mannenactie kwam. Voor de vrouw in een mannenwereld. Zeg maar het tegenovergestelde van een vrouw die een man aan de barbecue probeert te charmeren.
Voetbal is allang niet meer de mannensport zoals wij dat graag pogen te claimen. Waar andere landen al op ons voor lagen met vrouwenvoetbal, lijkt nu ook eindelijk het kikkerlandje dat zo graag als vrouwvriendelijk probeert over te komen zich aan te sluiten. Vrouwen weten waarom. Denken ze. Maar dat hoor je me niet hardop zeggen, want hun denken kan soms wel eens hard aan komen. Mannen weten.
Nu is er een voetbalclub in het Oosten van het land die denkt te weten wat er door een vrouwenhoofd gaat. Deze Twentse en tevens mijn club, Heracles Almelo, heeft de primeur om als eerste Europese voetbalclub een vrouwenvak in haar stadion te hebben. Vak L. Van Livera. Want daar worden ze dan natuurlijk door gesponsord. Tenminste, een beetje slimme ondernemer zou dat doen.
De “L” staat natuurlijk voor ladies, dit moet kennelijk in het Engels. The commercial man knows why. Ik bedacht me toen dat een dergelijke letterindeling best wel handig is voor het plaatsen van supporters. Als we dan toch eenmaal bezig zijn, kunnen ze net zo goed alle letters functioneel gebruiken. Nou als eerste hebben we natuurlijk de “F” als familievak. De “B” voor bezoekers, de T voor de thuissupporters… dit is een énorm groot vak. “H” voor de hooligans, daarnaast de “P” voor de politie of de “W” want in Almelo worden ze wel liefkozend wouten genoemd. De “S” wordt uiteraard skyboxen, de “E” voor de ettertjes, ook wel kindervak genoemd. “R” voor de rolstoelers en de “T” voor de trommelaar. Maar die kan ook onder de “I” als hij te fanatiek is. Isoleervak.
Afijn, ik dwaal af. We waren bij vak “L”. Mede mogelijk gemaakt door Lush. Uw cosmetica. (Hint commerciële Heracles man!) Men wil daar dus dertig vrouwen in zetten en hen op een vrouwelijke manier voetbal laten beleven. Aan alles is al gedacht. Dekentjes, kussentjes, extra toiletten… en dan maar zeggen dat mannen zeikerds zijn. Zelfs thema-avonden, denk hierbij aan modeshows, verwenpakketten, gewoon de totale belevenis voor de vrouwenvrouw. Geen gehaktbal, maar een broodje gezond. Een wijntje in plaats van een plastic beker bier. Het hoogtepunt is dan 22 gespierde kerels op een voetbalveld die zich als echte mannen elkaar de schenen blauw schoppen. Vak “A”. Alpha.
Ik dacht, dat moet niet gekker worden! Wil ik een fatsoenlijk glas wijn hebben met een lekker stukje eten in plaats van een in vet druipende frikandel, moet ik in het vrouwenvak zien te komen. Dat lijkt me wel wat. Tussen dertig vrouwen in de voetbalwedstrijd kijken. Moet je eens voorstellen als er een doelpunt valt. Oordopjes in en juichen maar. Bij elke gewonnen wedstrijd loop je met een grijns van oor tot oor het vak uit. Michiel weet waarom. Als bonus heb je ook nog eens extra toiletten in plaats van pisgrotten. Oké, eens in de maand zal de sfeer wat grimmiger zijn. Dan moet je oppassen met wat je zegt en de dames in alles gelijk geven en als ze te chagrijnig zijn een blaasontsteking veinzen en het toilet in vluchten. Deze periode is trouwens ideaal bij risicowedstrijden. Zet de dames eenmalig in vak “O” naast het uitvak en zie hoe zelfs de grootste neanderthalers afdruipen met hun staart tussen de benen. Vrouwen weten waarom.
Ik zie mezelf al zitten in het vrouwenvak, maar ja, ik mis wat punten om hierin te mogen. Dus ergens is het wel een soort van discriminatie. Waar de man aangezet wordt tot werken in allerlei reclames, mag de vrouw genieten, ontspannen en toveren ze zelfs een voetbalbolwerk om tot een Libelle-vriendinnendag. (Nog een hint!) Uiteindelijk komt het natuurlijk op het zelfde neer: geld uit de zak kloppen.
De reclame weet waarom, Heracles weet waarom, wij mannen? Hebben nog steeds geen flauw idee. De vrouwen? Ook niet, maar hierover kun je maar beter niet in discussie gaan.
Vrouwen weten waarom.

Vrouwen weten waarom

Bron afbeelding: Metronieuws


54 reacties

 • creabeaatje34

  22 juli 2015

  Wat een geweldig artikel! Heerlijk leesvoer 🙂

  Reply
 • Myriam

  22 juli 2015

  Ik lig plat onder mijn bureau, nu ook mijn andere pols gebroken 😉
  Heerlijke lectuur. Maar zelfs met al die verwennerij zou ik nog bedanken, nog meer zelfs dan anders.

  Reply
 • Irma

  22 juli 2015

  Iedere keer als ik een blog van jou lees, zit ik altijd te grinniken en heb ik een smile van oor tot oor. Zo leuk en onderhoudend geschreven. Vrouwenvoetbal? Tja, ik heb jarenlang mijn dochter met voetballen moeten aanmoedigen, maar de eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat ik me stiekem wel eens omdraaide om van het spel van de jongens te kunnen genieten…. niet verder vertellen hoor.

  Reply
  • MichielZiet

   22 juli 2015

   Hihi…ik zal het tegen niemand zeggen. 🙂 😀
   (En tnxx!)

   Reply
  • Taallent

   22 juli 2015

   Eens met Irma

   Reply
 • Cassilda

  22 juli 2015

  Mede mogelijk gemaakt door Lush. – oh maar dan ruikt het wel heerlijk! En allemaal gespierde mannen? Ach, voetbal klinkt ineens interessant 😁

  Reply
  • MichielZiet

   22 juli 2015

   Hehe… koop een seizoenkaart. 😛
   (Bij aankoop van 3 lush-zeepjes, 10% korting, 😛 )

   Reply
 • Kakel

  22 juli 2015

  Toen mijn dochter het `goede nieuws` op tv hoorde, riep ze meteen dat het de L van Losers was.
  Nu heb ik niets met voetbal (zolang Feijenoord maar wint, geintje) maar als ik naar een wedstrijd zou gaan, zou ik liever tussen de mannen zitten.
  Heel vermakelijk geschreven met je ´alfabet!´
  lieve groet

  Reply
 • Jaap Kroon

  22 juli 2015

  Wederom weer heerlijk geschreven. En ik vermoed, dat als Cas weet, dat roodharigen ook aan voetbal doen, ze helemaal om is 😉

  Reply
  • MichielZiet

   22 juli 2015

   Lol… ja….maar verteld haar dat maar niet… anders krijgen we hier een Leidse R in het stadion. 😛

   Reply
 • Harrij Smit

  22 juli 2015

  Je weet het weer aardig te vertellen, Michiel. Misschien kunnen we samen eens in een minijurk (zomer) of in een burka (winter) proberen dat paradijselijke vak te betreden? Ik heb weliswaar niets met voetbal, maar wel degelijk met vrouwen 😀 .

  Reply
 • Bianca Hinnen

  22 juli 2015

  Hoi Michiel, wederom een geslaagd verhaal. Had niet anders verwacht.👍

  Reply
  • MichielZiet

   22 juli 2015

   Haha..Dankje Bianca! 😀 Ga je nog spioneren voor me in het vrouwenvak?

   Reply
 • Sabine

  22 juli 2015

  Hilarisch weer! Ik zie het levendig voor me dit 😀

  Reply
 • Godelieve

  22 juli 2015

  Wat een heerlijk blog om te lezen. Ik zit inmiddels zo te schateren van het lachen dat er van alle kanten gezinsleden komen kijken wat er aan de hand is.Proestend van het lachen lukte het me even niet om dat onder woorden te brengen. Ik heb ze allen de link naar jouw blog gestuurd. Nu kan ik in alle rust een reactie tikken op jouw hilarische blogpost 😉

  Reply
  • MichielZiet

   22 juli 2015

   Whahahaha… wat leuk om te lezen! Soms is het jammer dat er geen ‘sound-reacties’ mogelijk zijn..hihi
   Heel erg dank voor dit mooie compliment.

   Reply
 • elsjeveth

  22 juli 2015

  Hilarisch en nog waar ook. Voetbalbolwerk, wat een lekker rond in de mond rollend woord 🙂

  Reply
  • MichielZiet

   22 juli 2015

   Rrrrrrrolllll… 😀 Merci veel Elsje! x

   Reply
 • Marion

  22 juli 2015

  Is het noodzakelijk om een economische binding te hebben met Almelo als voorwaarde je te laten inschrijven voor een huurwoning? Zo nee, dan ga ik dat meteen doen. ik wil dat vak in!

  Reply
 • Taallent

  22 juli 2015

  Te weinig punten om vrouw te zijn, maar drie punten* voor dit blog. Ik heb het met plezier gelezen!
  *voor niet voetballiefhebbers, drie punten behaal je bij een overwinning…

  Reply
  • MichielZiet

   22 juli 2015

   Twee keer gelijkspel en je hebt precies genoeg punten. :-)))
   Dank je Taallent! 😀

   Reply
 • beaunino

  23 juli 2015

  Zeer vermakelijk. -vrouwen weten waarom-

  Reply
 • IngridMoorenBlogs

  23 juli 2015

  Hahaha……waarom in godsnaam!?

  Reply
  • MichielZiet

   23 juli 2015

   Dat weet de voetbalclub alleen. 😉 😀

   Reply
 • Morgaine

  23 juli 2015

  LoL, zet mij maar in het ‘normale’ mannenvak, of zou er ook een S, voor singles vak bij kunnen denk je? 😛

  Reply
  • MichielZiet

   23 juli 2015

   S voor Singles… dat laat geen vrouw haar man meer alleen naar het stadion. 😛 😀

   Reply
   • Morgaine

    23 juli 2015

    Dat zijn dan de foute mannen, ik doel er natuurlijk op, dat de man in kwestie ook wel single moet zijn, de D van Dating vak dan? 😛 hahaha

    Reply
    • MichielZiet

     23 juli 2015

     S van Singles met overloop naar de D van Dating… volgens mij hebben we een succes in handen! 😀

     Reply
     • Morgaine

      23 juli 2015

      haha ja dacht ik eh? 😀

 • sonja

  25 juli 2015

  Jonguh wat heb je er weer iets moois van gebreid!! Lekker leesvoer!! Je wordt nog eens werelberoemd met deze hilarische schrijfsels x

  Reply
 • Simone Dokter

  26 juli 2015

  Super geschreven, Michiel. Heerlijk!

  Reply
 • bbqbastard

  28 juli 2015

  Leuk vervolg op de post waardoor ik je blog begon te volgen! Ik heb hier ondertussen al heel leuke en mooie dingen gelezen! Moet eerlijk toegeven ook dat jou blog één van de belangrijkste redenen is ook waarom ik met regelmaat de lezer eens open. Om één of andere gekke reden (wss. te laat in de avond) was je uit de genomineerden gevallen… Bij deze nog recht gezet! Ik weet niet of je hier voor al dan niet voor open staat (zelf schrok ik wat bij de 2e en ben ik niet van plan om mijn blog ermee vol te plaatsen dus zou het zeker begrijpen moest je passen).

  https://bbqbastard.wordpress.com/2015/07/27/creative-blogger-and-infinity-dreams-award-dreams-and-facts-about-myself/

  Reply
  • MichielZiet

   29 juli 2015

   Hey BBQ! 🙂 Ik zal het eens bekijken op je site wat het is. 🙂

   Reply
   • bbqbastard

    29 juli 2015

    Doe gerust 🙂 volgens mij kan je er wel iets boeiend van maken 🙂 je posts zijn altijd boeiend en vlot gebracht dus ook wel wat benieuwd 🙂

    Reply
 • natuurfreak

  29 juli 2015

  Dat was weer eens plezier beleven aan lezen.Keitof!

  Reply
 • Pingback:Sharing is Caring Tag - Liever Voordelig

  • MichielZiet

   31 juli 2015

   Wat leuk om te lezen! Hopelijk zijn de huisgenoten ook weer bij gekomen. 🙂

   Reply
 • Godelieve

  31 juli 2015

  Ja hoor Michiel het gaat goed met ze! Lachen is gezond toch 🙂

  Reply
 • Jan Voskuil

  3 augustus 2015

  vette grijns

  Reply
 • Kaatjekletskous

  8 augustus 2015

  grappig!
  en ik weet waarom ☺😊

  Reply
  • MichielZiet

   8 augustus 2015

   Hihi..dank je! Ik denk soms te weten waarom… 😀

   Reply

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.