49

Dag lieve heer Bush

Post Image

*Noot van de schrijver: Dit is het eerste verhaal waarbij ik me geen zorgen hoefde te maken over de spelling.*

Nadat ik wéér een mail ontving waarin mij miljoenen dollars werden aangeboden in vaag Nederlands, besloot ik eens een vriendelijke brief terug te schrijven. Het moet tenslotte niet steeds van een kant komen.

De roemruchte brief:

Goede dag lieve,

Ik ben de heer Calvin Bush, directiekantoor houder, Algemene bediening en regionale Accountant van de ULB Bank Plc, Verenigde State van Amerika. Ik geloof dat het de wens van God voor mij om heel je komt vandaag. Ook, ik hoop dat je niet bloot of verraden dit vertrouwen en vertrouwen in dat ik over te leggen aan jou. Ik ben op zoek naar iemand geweest met dezelfde achternaam, dus toen ik zag je naam, werd ik geduwd om contact met u voor ons wederzijds voordeel.

Een van onze klanten, van uw land had een vaste depositorekening met onze bank in 2004 dat de som ter waarde van $ 12,600,000.00 (Twaalf miljoen, zeshonderdduizend Verenigde Staten Dollars). De vervaldatum van deze borg was op 2007, helaas onder de slachtoffers de dood van de 26 mei 2006 Aardbeving ramp in Jawa, Indonesië dat ongeveer 5782 mensen gedood was hij.

Hij was op zakenreis in Indonesië tijdens deze ramp die uiteindelijk zijn leven. Being Single, Hij heeft niet verklaard geen nabestaanden troonopvolger toen de rekening werd geopend, weliswaar als zijn Account Officer, Hij vertelde me dat hij zal later naar voren Eén van de naam van zijn relatieve als zijn nabestaanden erfgenaam van de rekening, die Hij niet voldaan voordat hij zijn dood ontmoette.

Sindsdien ben ik op zoek naar iemand uit uw land met dezelfde naam. Ik was blij toen ik zag je naam en ik ben nu op zoek naar uw medewerking aan u te presenteren als de nabestaanden Erfgenaam van deze rekening dus u soortgelijke achternaam met de overledene. Wees niet bang, er is geen risico en elke legitieme regeling om deze deal te perfectioneren is in het leven geroepen.

Voor uw betrokkenheid bij deze deal, krijgt u 40% van het totale bedrag na de overdracht.

Ook voor geheimhouding in deze transactie zal ik ons graag via e-mail houden voor nu. Mocht u dit aanbod interessant vinden, selecteren vriendelijk de onderstaande gegevens van jou stuur me helemaal via mijn prive e-mailadres: calvbush@usa.com

Uw Complete Volledige naam:
Uw Full Contact Adres:
Uw directe Mobiele telefoon nummer:
Uw Voornaamste bezigheid:

Ik wacht op uw directe antwoord.

groet,

De heer Calvin Bush.
ULB Bank Plc.
Maryland, 21239 USA.

 

Mijn oh, zo schattige antwoord:

Dag lieve heer Bush,

Uw moedig Nederlands u schrijft, lijkt Google translate rechtstreeks uit te komen zijn. Daarom zal ik zoveel mogelijk schrijfwijze u hanteert te hanteren. Hoe moeilijk dit ook is.         Want voor iemand die een kantoor houdt, doet u aardig uw best. U houdt zelfs een directie kantoor. U houdt vele kantoren of alleen directiekantoren? Zelf denkt u dat een wens van God was dat mij een heel toekomt vandaag. Een heel wat precies heeft God u niet kunnen vertellen?

Afijn, we letten niet op de kleine rariteiten in uw schrijven, u doet dat immers ook niet. U strooien niet voor niets rond met dollars en u draait uw hand er ook niet voor om en passant 5782 slachtoffers van een aardbeving uit de pen te zuigen. Voor de betekenis van het woord “en passant” verwijs ik u naar uw geliefde translate. Zij helpe u wel vast.

Conclusie is dat u mij graag veel geld aanbiedt omdat ik een zelfde naam draag als uw cliënt. Helaas weet u mijn naam dan weer niet bij de aanhef. Hoewel ik het schattig vind dat u mij een lief iemand vind. We zijn niet eens aan elkaar voorgesteld! U zoeken iemand met mijn naam uit mijn land, waarvan u de naam ook niet weet.

Lieve meneer Bush, ik geloven uw geloofwaardigheid u komen uit State van Amerika lijkt mij niet juist. Ik gelove u komt ergens uit een land waar zeer slecht onderwijs in taal wordt gegeve. Uw poging om mij te overtuigen doen van mij rijkdom aan te smeren in Gods wil, is daarom, denk ik, eerder uw hersens zien door de bomen het Bush niet meer.

U zoekt dus een troonopvolger want dit heeft hij volgens u niet verklaard en heeft aanschijnlijk niet iets naar voren geschoven, wat relatief als niet voldeed toen hij een date had met een zekere dood. Dankzij deze onnavolgbare verklaring van u, maak ik kans op miljoenen dollars. Alleen moet ik u daarvoor selecteren en vriendelijk zijn.

Daarom lieve Bush die liever alles geheim houdt zodat mensen met meer herseninhoud dan u mij niet eventueel kunnen behoeden van een financiële fiasco, ik zal u niet laten wachten langer om u op een directe manier te confirmeren: Ammernooitniet!

Succes met uw Google translate en uw Goddeloze missie.

Groet,

De heer Ziet

Uit een land behalve USA

nigerianscam

Bron afbeelding: www.theunrealtimes.com

 

 


49 reacties

 • elsjeveth

  10 juni 2015

  Geweldig! Ik zie het voor me: het virtuele kantoorpersoneel van dhr. C. Bush in rep en roer: wat is de vertaling via Google van Ammernooitniet. Of op Googlemaps aan het zoeken naar Ammernooitniet land. Waar ligt dat, wat is de currency, kent men daar het begrip dollars, hebben ze Wifi. 🙂

  Reply
  • MichielZiet

   10 juni 2015

   Hihihihihi… ik heb helaas nooit een reactie terug gehad… zo raar… lol!

   Reply
 • Cassilda

  10 juni 2015

  Dit blijft een geweldige creatie, God weet het. Het moest zo zijn en de slimmerd achter de mail heeft vast een innige relatie met translate 😀 vraag me wel af hoeveel mensen wel in dit soort dingen trappen.

  Reply
  • MichielZiet

   10 juni 2015

   Ik vrees nog genoeg wishfull thinkers… God heeft het er maar druk mee. 😉

   Reply
 • astoldbyrowenda

  10 juni 2015

  Geniaal!

  Reply
 • Simone Dokter

  10 juni 2015

  Hahaha, hoe verzin je het. Geweldig!

  Reply
 • creabeaatje34

  10 juni 2015

  Hoe verzin je dit toch? Geweldig geschreven, lag af en toe zelfs in een deuk 🙂

  Reply
 • beaunino

  10 juni 2015

  Whahaha, wat een heerlijke humor mr. Sees!

  Reply
  • MichielZiet

   10 juni 2015

   Jes ik denke Nigerian niet vinden leuk. 😛

   Reply
 • beaunino

  10 juni 2015

  Whahaha wat een geweldig leuk antwoord Mr. Sees!

  Reply
 • Taallent

  10 juni 2015

  Enorm lollige reactie. Hopen dat meneertje Bush het ook snapt.
  Dank voor dit heerlijke verhaal!

  Reply
  • MichielZiet

   10 juni 2015

   Meneer Bush heeft me nooit meer miljoenen aangeboden. 😀

   Reply
 • kakel

  10 juni 2015

  “Uw hersens zien door de bomen het Bush niet meer.” Ik heb zo gelachen om je brief. Moest mijn buik goed enorm vasthouden. Een tracktatie voor de mijn Goddeloze geest 😉
  Ik kreeg eens een mail van de ABN/AMRO. Ze zouden mijn rekening laten blokkeren als ik niet snel 40 euro betaalde. Heel knap, want ik heb daar nooit een rekening gehad….
  Groetjes Kakel

  Reply
  • MichielZiet

   10 juni 2015

   Hihihi…fijn om te horen! 😀
   Ja, ja, die spammers kunnen er wat van. 😀

   Reply
 • Hans Geurtse

  10 juni 2015

  klasse Michiel lach in een deuk

  Reply
 • Rianne Evers

  10 juni 2015

  Haha mooi dit!

  Reply
 • Sabine

  10 juni 2015

  Dit is maar weer hét bewijs dat ik ammernooitniet op mijn werk dit soort dingen moet gaan lezen: ik heb de grootste lol hier met mezelf en moet heel veel moeite doen mijn keiharde lachen in te houden 😀 😉 Gewéldig verhaal!

  Reply
  • MichielZiet

   11 juni 2015

   Hahaha… zorg je in elk geval voor de zonnige lach daar. 😀

   Reply
 • sonjagrinwis

  10 juni 2015

  Wat een geweldig leuke reactie. als wij weer eens zo’n email krijgen weet ik wat me te doen staat.

  Reply
  • MichielZiet

   11 juni 2015

   Ja… gewoon mind-fucken die gasten. 😛

   Reply
 • lisoverseks

  11 juni 2015

  Potverdorie, ik dacht de enige erfgenaam te zijn.

  Geweldig hilarisch geschreven Michiel X

  Reply
  • MichielZiet

   11 juni 2015

   Hihi.. sorry, maar ik maak ook recht op die miljoenen. 😛 X

   Reply
 • Meer dan mamma

  11 juni 2015

  Haha, dat was toch puur genieten. Ik zie je met een big smile (gebruik translate om het te vertalen :)) zitten om dit te beantwoorden.
  Triest dat er mensen er wel in geloven en inderdaad geld overmaken.
  Nou op naar de volgende scam…

  Reply
  • MichielZiet

   11 juni 2015

   Hahaha.. ik ga maar een scam-blog maken. 😀

   Reply
 • Jokezelf

  11 juni 2015

  Hartstikke leuke brief. Daar moeten ze in Nigeria toch ook om gelachen hebben, zou het niet? 🙂

  Reply
 • Regenboogvlinder

  11 juni 2015

  Helaas pindakaas voor mij dus.. er zijn er nog veel meer :-(.
  Geweldig geschreven Michiel en zeker niet zo gemakkelijk om op deze manier een antwoord te pennen ;-). Nooit meer iets teruggehoord natuurlijk? Stelletje oplichters…

  Reply
  • MichielZiet

   11 juni 2015

   Het zou geweldig zijn geweest als ze hadden gereageerd, maar helaas. :-D…
   Dankjewel! 🙂

   Reply
 • Harrij Smit

  11 juni 2015

  Hahaha – heerlijk blog, Michiel. Wat goed dat je hier in matglasheldere taal laat weten dat er met een Tukker niet te spotten valt.

  Reply
  • MichielZiet

   11 juni 2015

   Onie dan! (Tukkertaal :-D) Dank Harrij! 😀

   Reply
   • Harrij Smit

    11 juni 2015

    ja wis wol (Fries voor beginners) 🙂

    Reply
 • Myriam

  11 juni 2015

  Hahahahahahaha, ik lig strijk. Schitterend gedaan hoor!!!

  Reply
  • MichielZiet

   11 juni 2015

   In strijk…die uitdrukking kende ik nog niet..hihi..

   Reply
   • די מריו

    11 juni 2015

    Moet je die uitdrukking eens door google halen, dan snappen ze er helemaal niets meer van.

    Love As Always
    Di Mario

    Reply
 • Joyce

  11 juni 2015

  moehahahahahahahahaha briljant, love it!

  Reply
 • די מריו

  11 juni 2015

  Ammernooitniet! Dat is een mooie… Juist die Nederlandse uitdrukkingen, die komen nooit goed over. Daar hoor je nooit meer iets van. Vermakelijk.

  Love As Always
  Di Mario

  Reply
 • kariendamen

  11 juni 2015

  Wat een geweldig mooi antwoord. Mr. Bush the bush in gelead

  Reply
 • Sammie

  16 juni 2015

  Hahahaha! Ik krijg dit soort spam ook wel eens, direct de prullenbak in 🙂 zouden er echt mensen intrappen? Heel bizar om te geloven dat er mensen zijn die dat doen, die moeten dan echt heeeeeeel dom zijn.. wil niet weten wat die nog meer voor fratsen uithalen 🙂

  Reply
  • MichielZiet

   16 juni 2015

   Ik vrees dat er nog zat van die mensen lopen die er in tuinen. 🙂

   Reply

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.