47

Virtuele partnerclub

Post Image

Datingsites. Tegenwoordig gaat er geen reclame blok voorbij of ik word gestimuleerd om me in te schrijven bij een ik-zoek-een-partner-club. Daten voor geld. Klinkt toch aardig als betaalde liefde. Als ik dan ook nog eens de kosten bekijk, dan is het wel een behoorlijke dure manier om iemand te ontmoeten. Komt daar ook nog eens bij dat ik een zuinige Tukker ben. Of zoals wij het zeggen: een kniepert.
Ooit heb ik als single met datingsites te maken gehad. Twents als ik was schreef ik me in op een gratis site. Dan begint de ellende. Je moet jezelf door een vracht aan vragen werken zodat ze jou met de juiste vrouw kunnen matchen. De examens van een gemiddelde HBO zijn er niets bij.

U valt op:
– A. Blond
– B. Bruin
– C. Zwart
– D. Rood

Ik viel op rood met een toefje zwart. Daar ging ik al. Wonderwel is het met mij uiteindelijk wel goed gekomen, maar het zou me niets verbazen dat er nu nog mensen hun hoofd breken over de meest exotische vragen. Moet je nagaan dat je daarvoor ook nog moet betalen.
Kennelijk zijn ‘normale’ datingsites een ingeburgerd iets geworden, want sinds een jaar of twee zijn er opeens de “second love” sites. Is jouw relatie een sleur? Is de relatie van die andere vent ook een sleur? Dan mag je met elkaar best het bed in duiken. Frist je verstandshouding met je eigen partner énorm op!
Dit verzin ik dus niet. Dit krijg ik dagelijks te horen op radio en tv. Het is geen vreemdgaan. Nee, het is het redden van je relatie.
Nadat ik weer eens doodgegooid werd met allerlei date-reclames over wanhopig zoekende singles en niet-singles die oh zo happy probeerden te zijn, kwam ik tot de volgende conclusie:
Als “second love” geen vreemdgaan is, dan mag partner dit dus óók. Tja, dat want dat roepen ze feitelijk. Als die bij hem in een sleur zit, dan moet het bij haar ook behoorlijk kloten zijn. Dus hij buiten het weiland grazen, dan zij ook. Een soort tijdelijke partnerruil voor een opfrisbeurt.
Dan kun je net zo goed met zijn tweeën bij deze site aanmelden, een andere stel opzoeken en dan onder het mom van mag ik de jouwe, krijg jij de mijne de boel uit de sleur trekken. Relatie weer goed, liefde weer goed. Eind goed, al goed. Lang leve de virtuele partnerclub!
Nou, mocht er ooit een sleur bij ons komen, dan doe ik een pruik op, zij een bril en fopneus en voilà. Stuk goedkoper, maar vooral veel betrouwbaarder.

pclub1


47 reacties

 • Cassilda

  20 mei 2015

  Oh de eerste keer dat ik die reclame voorbij zag komen gingen mn nekharen al overeind staan. Er zal vast een markt zijn voor het publiek dat ze proberen binnen te halen, maar dan nog. Het is niet iets wat ik begrijpen kan.
  De naamkeuze ook.. Secret Love. Als het stiekem moet gaan, is het toch nooit goed in dit soort gevallen? Ai ai ai, bezoekje carnaval winkel of gewoon een Christine la Duc is dan een betere optie. En een beetje reclameblokken met geweten zou fijn zijn.
  Leest weer heerlijk weg! Maar dat wist je al 😀

  Reply
  • Cassilda

   20 mei 2015

   Oh ik ben zo dom, second love niet secret. Beetje dom weer, Anyway komt op hetzelfde neer. Is niet helemaal pluis.

   Reply
  • MichielZiet

   20 mei 2015

   Inderdaad… reclameblokken met wat hart er in. 🙂 Christine le Duc is geen slechte optie. 🙂

   Reply
 • Suskeblogt

  20 mei 2015

  Als het voor beide partners klote is in de relatie kan je net zo goed samen naar een parenclub gaan. Van dat achter de rug gedoe moet ik niets en het brengt de relatie alleen maar in gevaar. Op zo’n site zul je me niet vinden !

  Reply
 • Sabine

  20 mei 2015

  Ik vraag me af of de bedenkers en de organisatie achter second love ook vrolijk hieraan meedoen. Ik kan me toch serieus niet voorstellen dat zij het zelf helemaal ok vinden als hun partners hier ook vrolijk aan mee zouden doen. Zelf kan ik het maar moeilijk begrijpen dit. Wel mooi stuk heb je erover geschreven trouwens 😉

  Reply
  • MichielZiet

   20 mei 2015

   Ik geloof dat bij hun de partner denkt: zolang hij/zij er geld mee verdiend… hoef ik nog geen second love. 😉 Ik weet het ook niet… iedereen moet doen en laten hoe zij het beliefd, maar ik stoor me vooral aan de toon van de reclame, dat het ‘heel gewoon’ is. Yeah right!

   Reply
 • creabeaatje34

  20 mei 2015

  Dat soort reclames komen ook altijd langs op de televisie. Lexa en weet ik wat nog meer. Tja, ze moeten toch wat uitzenden 😉

  Reply
  • MichielZiet

   20 mei 2015

   Haha.. ja.. tja.. ik ben een echte Tukker, vind het zo zonde geld. Gewoon eerst op eigen kracht proberen. 😀

   Reply
   • creabeaatje34

    20 mei 2015

    Ja, ik ben er helemaal geen voorstander van. En ja, het is echt zonde van je geld, helemaal met je eens.

    Reply
 • Harrij Smit

  20 mei 2015

  Het toppunt van hypocrisie – anders kan ik het niet noemen, dat soort datingsites. Voor mij is het 100 procent aanzetten tot vreemdgaan – iets waartegen ik overigens geen enkel bezwaar heb, wanneer iemand dat met de eigen partner heeft afgesproken. Helaas gaat het in de meeste gevallen om stiekem en daardoor respectloos vreemdgaan, waardoor relaties (en het zelfrespect en zelfvertrouwen van de bedrogene) in één keer om zeep worden geholpen. Helaas lijk ik daarin echter steeds meer een roepende in de woestijn te worden 🙁

  Reply
  • MichielZiet

   20 mei 2015

   Ik roep met je mee Harrij, volkomen met je eens.

   Reply
   • Harrij Smit

    20 mei 2015

    Dat weet ik Michiel en dat straalt jouw blog ook luid en duidelijk uit!

    Reply
 • elsjeveth

  20 mei 2015

  Leuk item Michiel. Het heeft iets van een gemaskerd bal een dating site. Spannend in het begin en dan vallen de maskers en valt het soms heel hard tegen, of je hebt een second love date met de verschrikkelijke overbuurman. Misschien moeten ze vermelden: resultaten uit het verleden…etc etc etc.:-)

  Reply
  • MichielZiet

   20 mei 2015

   Hahaha.. ja..zo’n zwart ombalkte witte vierkant met daarin de waarschuwing.

   Reply
 • kakel

  20 mei 2015

  Je mag tegenwoordig niets meer: niet roken, matig drinken, maar er mag wel reclame gemaakt worden voor vreemd gaan. Rare jongens, die van Postbus 51.
  Geef mij ook maar een pruik of een leuk comboypak. Kan ik ook eens fijn op mijn man schieten 🙂
  groetjes Kakel

  Reply
 • Myriam

  20 mei 2015

  Mooi geschreven, Michiel.

  Reply
 • Soapie-M

  20 mei 2015

  Datingssites vind ik helemaal niks. Waar ik vooral een hekel aan heb is de app tinder.

  Reply
  • MichielZiet

   20 mei 2015

   Oh ja… dat is toch nog weer een stukje bloter toch?

   Reply
   • Soapie-M

    20 mei 2015

    Ja klopt. Een vleeskeuring noem ik het.

    Reply
    • MichielZiet

     20 mei 2015

     Tja… ieder zijn meugt… dan houd ik het wel bij rokjesdag. 😉 🙂

     Reply
 • mynameisblonde

  20 mei 2015

  Ik vind dat second love ook maar iets raar.
  En dat lijkt me gevaarlijk, wie weet wie kom je daar tegen.

  Reply
 • Hendrie

  20 mei 2015

  Zelf moet ik altijd enorm lachen om het feit dat Second Love erg gepromoot wordt op zenders als Fox Sports. Blijkbaar de doelgroep…

  Reply
  • MichielZiet

   21 mei 2015

   Echt waar? Hahahaha… dus ipv naar de chinees gaan vlak voordat de samenvattingen beginnen, kon wel eens wat anders zijn?… 😉 😀

   Reply
 • redhothead

  21 mei 2015

  Ik dacht me laatst ook “gratis” in te schrijven, maar kwam er al snel achter dat ik helemaal niets kon op die site. Berichten stroomden binnen maar moest een tientje per maand neerleggen om met mannen te praten. Helaas was het aanbod ook niet fantastisch.. qua mannen dan haha 🙂 niks voor mij dus! En second love.. Verschrikkelijk!

  Reply
  • MichielZiet

   21 mei 2015

   Ik weet nog dat vóór inschrijving je de mooiste vrouwen zag staan op de foto’s, na inschriijving waren ze óf opeens van de site verdwenen, óf het waren vage profielen waarschijnlijk beheert door een creepy vent met de bedoeling veel geld los te krijgen bij wanhopige mannen.
   Er zijn goede gratis sites trouwens, heb je geen last van dure betalingen. 🙂

   Reply
   • redhothead

    21 mei 2015

    Haha ja mooi, hoe je dan “in de val” gelokt wordt. Datingsites, het is het toch niet helemaal voor mij geloof ik!

    Reply
    • MichielZiet

     21 mei 2015

     Ondanks dat ik het met succes een laatste poging op zo’n (gratis) site heb doorgelopen, vond ik het maar niks. Het was tussen potloodventers en second lovers niet echt handig om sportieve (die nog meer rookten als hoogovens) of lieve (maar ik eis wel dit en dat) vrouwen te benaderen. 🙂

     Reply
 • sonja

  21 mei 2015

  Ik heb absoluut geen ervaring met dating- sites, dat voorop gesteld.
  Mocht het zo zijn dat wij-man en ik- iets ‘vreemds’ willen dan ga ik zonder meer ook voor de pruik en fopneus..!! en hij ook…hoop ik :-))

  Reply
 • Regenboogvlinder

  21 mei 2015

  Gatsie rare sites heb je ertussen zitten, maar ook rare mensen hoor…
  En inderdaad, je moet voor elke datingsite betalen…
  Ik heb me ook op dit pad teruggevonden een tijdje geleden…enigszins schoorvoetend 😉
  Krijg je een berichtje van een (hoop je dan leuke) man, kun je niet antwoorden want dan moet je eerst betalen… Maar soms is het best spannend hoor 🙂

  Reply
  • MichielZiet

   22 mei 2015

   Hahaha, dat is waar. Het geeft ook wel een mysterieus tintje. 🙂

   Reply
   • Regenboogvlinder

    22 mei 2015

    Ja, het is best leuk hoor… Totaal vreemd pad voor mij 😉

    Reply
    • MichielZiet

     22 mei 2015

     Je kan er altijd weer leuke verhalen over schrijven. 😀

     Reply
     • Regenboogvlinder

      22 mei 2015

      Ja dat kan, maar daar ben ik nog wel een beetje voorzichtig mee, maar wie weet, beetje subtiel verhaaltje moet wel kunnen. Komt nog wel eens.. Ik vond mijn logje over ‘mannen op bezoek’ al een best wel een dingetje eigenlijk hoor..

 • lisoverseks

  22 mei 2015

  Mooi stukje Michiel.
  Inspireerde mij tot een ode aan sleur.
  X

  Reply
  • MichielZiet

   22 mei 2015

   Dank je Lis! 🙂 Een eer! X
   Volgens mij heb ik die gelezen? Zo niet, dan moet ik dat als de donder doen! 🙂

   Reply
 • Anouk

  22 mei 2015

  Geniale conclusie 😀

  Reply
  • MichielZiet

   22 mei 2015

   Dankje Anouk. Tis een soort safe seks haha

   Reply
 • Lenjef

  26 mei 2015

  Op zoek naar de schat

  met
  de goede coördinaten,
  helaas niet gratis te bekomen

  kun je de reis starten
  naar eenzame harten

  sommigen
  nog druk bezig
  met het lijmen van gebroken dromen

  Een knap schrijfsel weer, Michiel!
  Lenjef 🙂

  Reply
  • MichielZiet

   26 mei 2015

   Dankje Lenjef! En dank voor je mooie traktatie. 🙂

   Reply

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.