42

Grijze fluffie sauna toestanden

Post Image

Waarom gebeuren er altijd idiote dingen op rare plekken? Of komt het dat ik idiote dingen aantrek? Nu is de sauna ook niet heel raar. Maar wel als je Michiel heet en je dingen overkomen.
Zo waren mijn vriendin en ik zaterdag in een leuke sauna. Klein maar gezellig, zeg maar. We gingen een beetje op verkenningstocht en vijf minuten later waren we hier klaar mee. Wel wat anders dan de grote warmte- instanties, die we kenden. Ook grappig was het feit dat aan de rechterkant van de zonneweide een woonwijk grensde. De huizen stonden zo dicht tegen de sauna aan dat je vanaf zolder perfect zicht had. Een natte droom voor elke puberende jongen.
Is dat al dan idioot? Nee. Niet idioot genoeg als je Michiel heet. Mijn vriendin en ik belandden in een heerlijke Finse kruidensauna. Ik hing mijn badjas op bij de deur en we gingen naar binnen. Een tien minuten later kwam ik totaal ontspannen de sauna uit. Badjas weg. Hoe? Wat? Ik keek om me heen en zag nergens mijn grijze fluffie badjas hangen.
Wie in de wereld, gapt nu mijn badjas?
Lichtelijk gepikeerd ging ik op zoek naar mijn badmantel. Iemand moest zich vergist hebben en die van mij dragen. Wie oh wie? Nu komt de wet van Murphy. Tachtig procent droeg een grijze fluffie badjas! Goeie genade! Mijn ontspannenheid trok strak als een pees op een kruisboog.
Daar kwam mijn vriendin met ‘mijn’ badjas. Althans het leek er op. Ook al wist ik zeker dat deze niet van mij was, trok ik hem maar aan. Ik voelde een keer in de zakken.
‘Schat?’
‘Ja lief?’
‘Sinds wanneer neem ik lippenstift mee?’
‘Dan is die toch van die dames.’
Pang! Daar schoot de pijl van de kruisboog. Weg innerlijke rust. Op hoge poten beende ik naar de receptie. Slechts gekleed in handdoek en mijn vriendin twee meter achter me. Druk bezig haar giechel in te houden. Ik daar met flinke frustratie aangifte doen van mijn ontvreemde badmantel. En wat zeiden ze?
‘Nou ja, dat kan gebeuren hè? U kunt gewoon uw middag voortzetten in uw handdoekje hoor. Zolang u maar niet rechts de zonneweide op gaat.
Nee, want daar zitten ze al klaar bij het zolderraampje zeker! Dit heb ik maar niet hardop gezegd.
De hele middag heb ik als een soort Tarzan in handdoek flink wat bekijks getrokken. Ik laat maar in het midden of door mijn hulpeloze blik of door mijn ‘stoere lopen’ kwam. Politiek correct als ik was, heb ik rechts maar de hele middag gemeden.

Badjsas

Bron afbeelding: Pinterest


42 reacties

 • elsjeveth

  6 mei 2015

  Ha ha Michiel en sauna’s stof, of liever gezegd kruidenmelange voor weer een geweldig verhaal.

  Reply
  • MichielZiet

   6 mei 2015

   Hihi… heerlijk een kruidenmelange! Dank! 🙂

   Reply
 • boterblommeken

  6 mei 2015

  Hou op ik kom niet meer bij. Ben nogal visueel ingesteld. Whahahaha

  Reply
  • MichielZiet

   6 mei 2015

   Hihi… nou… daar had je 3D! 😉 😛

   Reply
 • Myriam

  6 mei 2015

  Waaw Michiel je kan er ook weg mee op gebied van vreemde toestanden. Ik ben niet alleen dus.

  Reply
  • MichielZiet

   6 mei 2015

   Hihi..zeker niet! Ik doe met je mee. 😀

   Reply
 • IngridMoorenBlogs

  6 mei 2015

  Hee…die had ik toch al eens gelezen? Nou…leuk geschreven in ieder geval..Zag je zo staan in je blote kont.

  Reply
  • MichielZiet

   6 mei 2015

   Klopt! Deze heeft de krant gehaald en digitale krant, maar ik wilde hem toch met iedereen delen. 🙂

   Reply
  • boterblommeken

   6 mei 2015

   Ik kreeg ook een deja vu gevoel toen ik mijn antwoord gaf 😀

   Reply
   • MichielZiet

    6 mei 2015

    Hahaha.. je had het ook helemaal juist. 😀

    Reply
 • Marion

  6 mei 2015

  Zeer vermakelijk 😁

  Reply
 • Ellie Schmitz

  6 mei 2015

  Hilarisch…ik zag bij het lezen je ontspanning naar spanning naar stoer veranderen…leuk geschreven!

  Reply
 • A CUP OF MEDICINE

  6 mei 2015

  Ook ik had hem al een keertje gelezen, maar hij blijft erg leuk. Zoiets zou mij ook overkomen haha 😉

  Reply
  • MichielZiet

   6 mei 2015

   We zouden een waar-is-mijn-badjas-clubje kunnen oprichten. Haha. 😀

   Reply
 • taske1970

  6 mei 2015

  Geweldig weer, zag het beeldend voor me

  Reply
 • Sabine

  6 mei 2015

  Hilarisch weer 😀 Zag het weer helemaal voor me hahaha

  Reply
 • Wildcard

  6 mei 2015

  Grappig 🙂

  Reply
 • kakel

  6 mei 2015

  Ik heb me rot gelachen 🙂
  Nu weet ik het helemaal zeker: ik ga nóóit naar een sauna!

  Reply
 • Marleeeentje

  6 mei 2015

  Hahaha! Stond de lippenstift mooi of heb je hem niet geprobeerd?

  Reply
 • creabeaatje34

  6 mei 2015

  Wat vervelend… maar goed dat er een eventuele tijdelijke oplossing was 😉

  Reply
 • Thomas Pannenkoek

  6 mei 2015

  Dààrom ga ik steeds naar de sauna met unieke handdoeken in schreeuwlelijke kleuren en een badjas die niemand zou willen!

  Reply
  • MichielZiet

   6 mei 2015

   Ja, dat ben ik nu ook aan het overwegen. 🙂

   Reply
 • Cassilda

  6 mei 2015

  “Wie in de wereld, gapt nu mijn badjas?” WHAHAHAHA, geweldig. Ik zou zeggen, loop eens een Zeeman binnen. Scoor een kekke badjas met hartjes of panterprint en niemand die het nog wil gappen 😛 Maar, of je dan minder bekijks trekt… tjah… dat moet je me maar even laten weten dan. Arme Michiel, lacht je engeltje je zomaar uit. Hahaha, geweldig geschreven!

  Reply
  • MichielZiet

   7 mei 2015

   Whahaha… wat hebben jullie in de aanbieding? Ik wil niet totaal voor lul lopen natuurlijk. 😛

   Reply
 • lisoverseks

  7 mei 2015

  Nou jaaaa, had ik je ontvolgd. Niet persoonlijk hoor, gebeurt met grote regelmaat. Maar bijna dit leuke verhaal gemist.
  Gelukkig ben ik d’r weer. 😄

  Ennehhhhh..de moraal van het verhaal..
  Doe nooit je badjas uit.
  Gewoon badderen met jas. Daar istie voor. 😉

  Reply
  • MichielZiet

   7 mei 2015

   Waaaaatttt!!!! 😛 Foei Lisoverontvolg! 🙂 Grapje! 😉
   Ja…of een Sauna-jas kopen.

   Reply
 • Lieke

  7 mei 2015

  Hahhaha geweldig verhaal!

  Reply
 • astoldbyrowenda

  8 mei 2015

  Haha geweldig!!!!

  Reply
 • Flavie

  8 mei 2015

  Hilarisch!!!! U kan uw middag voortzetten in uw handdoekje… het zal je maar overkomen 🙂

  Reply
 • Paul

  10 mei 2015

  Brrr, ik heb zo niets met de sauna. Het is me te warm, ik voel me er lichtelijk ongemakkelijk en ik mis de glijbaan. Jouw verhaal is eens te meer reden om er niet naar toe te willen.

  Reply

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.