De Blog Top Drie Tag

3 draken

Door mijn zeer gewaardeerde collega blogger en noeste dichter Harrij, ben ik genomineerd voor een Blog Top Drie Tag. Dank Harrij voor deze eer. Ik voel me genoeg geïnspireerd om de nominatie op te pakken en onderstaande vragen te beantwoorden. Hopelijk vinden jullie het leuk en vinden jullie via deze blog de weg naar andere leuk blogs. 🙂

De regels van de Blog Top Drie Tag zijn als volgt:

-Link naar deze blogpost, de post van bedenker Sylvia Kuijsten.

-Gebruik als illustratie je favoriete plaatje dat iets te maken heeft met het getal drie.

Zie boven dit bericht. Drie draken. Ik ben gek op fantasy boeken, wat heet, ik verslind ze. Verder heb ik iets met draken. (Wil ook zeer graag een tattoo hiervan) Dus dit plaatje is wel toepasselijk.

-Beantwoord de elf vragen op jouw manier

-Nomineer twaalf andere bloggers en laat hen weten dat je ze genomineerd hebt

 

De  vragen

 1. Welke drie dingen zijn voor jou onmisbaar bij het bloggen?

– De omgeving waar ik ben en verhalen kan spotten of meemaken.

– Muziek als bubbel waar ik in het midden van zit. (Liefst alternative, grunge, rock of Queen!!!)

– Mijn vriendin als meest kritische en eerlijke lezer, die altijd goed weet te onderbouwen wanneer iets niet of wel kan, zonder dat ik afbreuk doe op een verhaal. <3

 

 1. Welke drie dingen mogen niet op een blog ontbreken?

– Humor.

– Gelaagdheid

– Mensen tot denken zetten, inspireren en/of even een goed gevoel geven.

 

 1. Over welke drie onderwerpen schrijf je het liefste?

– Mensen

– Bijzondere dingen die in eerste instantie normaal lijken.

– De wereld om mij heen.

 

 1. Wat zijn de drie populairste posts op je blog?

Poeh! Even kijken.

Bloot met witte stippen, dik op nummer één! Borsten scoren, daar ben ik al achter. 😀

De Primark, als je denkt dat de Ikea erg is…

– Op dit moment: De mannen van de rotonde waar twee mannen de meest gejaagde automobilisten in rustig vaarwater krijgen. (Ik zie Vosje en het paardenmeisje deze week nog wel naar de nummer drie positie oprukken)

 

 1. Welke drie dingen wil jij uitstralen/bereiken met je blog?

– Tjee! Lastige. In elk geval dat mensen met een glimlach mijn verhalen lezen.

– Dat er genoeg mooie dingen om ons heen zijn, zolang je maar goed kijkt. Het zijn de details die het hem doen.

– Dat mensen plezier in lezen krijgen en uiteraard meer en meer mijn blog gaan lezen. 🙂

 

 1. Via welke drie social media is jouw blog te volgen?

WordPress

– Twitter: @MichielGeurtse

– Blogsociety o.a.

 

 1. Wat zijn drie voor- of nadelen van bloggen?

– Goede schrijfoefening voor toekomstig boek (Fantasyboek en de verhalen gebundeld…durf te dromen)

– Leert leuke mensen kennen en dito blogs en verhalen.

– Wat is er nu niet leuk aan schrijven en lezen?

 

 1. Welke drie lezers laten de meeste reacties achter?

Even weer de statistieken checken. 🙂

Meer dan Mamma, zonder twijfel de nummer één! Leester van het eerste uur en bij deze wil ik haar toch even in het zonnetje zetten: zij is het type leester waar je voor schrijft! Het enthousiasme spat er van af. Bovendien schrijft zij niet onverdienstelijk een blog over iets wat gemeenschappelijk hebben: mantelzorg.

Beaunino, wat ik over meer dan mama zei, zou ik hier bijna zo neer kunnen plakken. Ook zij is leester van het eerste uur en zij heeft mij meerdere malen flink gemotiveerd door zeer leuke reacties. Ik heb een zwak voor deze beide dames, Beaunino weet ook wat het is om op de details te letten. Haar blog lees ik wekelijks en doet me wat.

Harrij, ga deze man volgen mensen! Hij dicht op uiterst leuke manier voelt daarbij maatschappelijke kwesties aan de tand.Ook gedichten over zijn leven zelf schroomt hij niet. Veelal met een knipoog en humor.

Uiteraard wil ik ieder die op mijn verhalen lees of gewoon lekker leest erg bedanken. Het is een eer dat zovele mensen mij volgen en lezen. Dank!

 

 1. Wat zijn jouw drie favoriete blogs van andere bloggers?

Ik heb mijn nummer één in Poezïe, Verhaal en Foto hieronder gezet:

Lenjef, deze man is meester van bijzondere gedichten, met plezier kijk ik uit naar zijn reacties. Altijd in dicht vorm. Het is moeilijk te omschrijven wat zijn gedichten zo bijzonder maakt, dus ik zou zeggen: lees ze op zijn blog!

Cassilda, is een schrijfster met ballen. Ze schrijft over haar leven en van anderen met een ruig kartelrandje. Cassilda schrijft wat ze denkt en heeft daarbij een directe benadering zonder daarbij plat of aanstootgevend te worden. Wil je weten wat ik bedoel? Lees haar blog.

Jaap Kroon, hij weet mij iedere keer weer te verrassen en te pakken met zijn foto’s. Het bezoekje aan zijn blog is een feestje voor mijn beeldend vermogen. De sfeer is op de foto’s goed gevangen… ach weet je..ga maar kijken. 🙂

Een eervolle vermelding in de categorie illustraties wil ik nog geven aan: Anouk Fierens, Zij tekent zeer warme sfeervolle prentjes en het zou mij niets verbazen dat ze ooit kinderboeken gaat illustreren.

Ik had nog een hele boel andere bloggers kunnen aanstippen, waar ik mee wil zeggen: alle blogs die ik volg en lees, lees ik met zeer veel plezier. Wat mij betreft heb ik een top 3 van 60 bloggen.

 

 1. Over welke drie onderwerpen lees je het liefste bij andere blogs?

– Het leven

– Verhalen uit het hart

– Zaken die me inspireren.

 

 1. Welke drie blogtips heb jij voor andere bloggers?

Ha! Wie ben ik om daar iets over te zeggen?

– Plezier hebben in wat je doet

– Laat je verhalen eerst lezen door een of twee mensen, om zo vrij mogelijk van foutjes te zijn.

– Lees, wat je wilt plaatsen, een aantal keer door voordat je het plaatst.

 

 1. De genomineerden:

Zijn… niemand! Iedereen die het graag wil invullen, doe het, het is leuk! Maar ik zie zoveel van dit soort blogaward-achtige zaken voorbij komen, dat ik niemand durf te nomineren. 😉

Het was leuk om eens anders tegen het bloggen aan te kijken, hopelijk vinden jullie het leuk dit allemaal te lezen. Dank aan de lezers, bloggers, fotografen, tekenaars, schrijvers… kortom iedereen die een creatief steentje bij draagt op welke manier dan ook.

Een warme groet,

MichielZiet

Reacties

 1. Harrij Smit

  Wat leuk dat je hebt meegedaan, Michiel. Fijn om te lezen wat ik eigenlijk al van je dacht te weten: je bent van en voor de menselijke maat. Een mooi mens, want anders kon je zo niet schrijven.
  Dank je voor jouw complimenten richting mijn blogsels. Ik kan – en wil – nog heel veel van je leren!

  1. Bericht
   Auteur
    1. Bericht
     Auteur
 2. Bericht
  Auteur
  MichielZiet

  Wow! Dankjewel Harrij!
  De mensenlijke maat klopt wel een beetje denk ik… want ik vond het erg vervelend om mensen niet te noemen.. haha.. daarom verwijs ik ook maar naar de rechterkant van mijn site, waar alle blogs staan die ik volg.

  1. Bericht
   Auteur
  1. Bericht
   Auteur
 3. Meer dan mamma

  Man, hoe krijg je het voor elkaar. Zit hier met rode wangen te lezen. Dank je voor je positieve verhaal over mijn weblog. Leuke invulling van de vragen. Je verdient ook de volgers die je log lezen!
  Ik wens je nog een heel fijn weekeinde!

  1. Bericht
   Auteur
 4. jokezelf

  Leuk om iets meer over je te weten te komen via dit lijstje. En je hebt gelijk om geen andere loggers te nomineren. Dit soort lijstjes doen op dit moment wel heel erg vaak de ronde. Ik geloof dat ik wel 100 vragen heb die ik kan beantwoorden als ik dat zou willen ;-), Misschien is het een idee dat alle bloggers als een soort vaste rubriek een lijstje hebben waarop telkens nieuwe vragen worden ingevuld?

  1. Bericht
   Auteur
 5. PaulPaul

  Leuke tag, en qua humor als belangrijk ingrediënt, ben ik het helemaal met je eens. “In elk geval dat mensen met een glimlach mijn verhalen lezen,” schreef je als doel dat je hebt, en dat bereik je bij mij in elk geval met de meeste blogs.

  1. Bericht
   Auteur
  1. Bericht
   Auteur
 6. Cassilda

  Wat tof om eens een tag te zien hier! Echt heel leuk, en zo nieuwsgierig als ik ben heb ik er van genoten 😀 De blog van Jaap is inderdaad geweldig, man wat kan hij een foto’s schieten eh! Harrij creëert echt zoveel moois, talentvolle man!
  En natuurlijk een dikke knuffel, thnxx voor de mention! Heel sweet 😀

  1. Bericht
   Auteur
  1. Bericht
   Auteur

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.