10

Tussendoortje

Post Image

In het kader van deze oproep:
zes-woorden

Wil ik bij deze de uitdaging aangaan. hierbij wijk ik een enkele keer af van mijn voornemen om een verhaal om de tien dagen te plaatsen. Waarom? omdat ik iets zag wat in zes woorden gevat kon worden. Misschien politiek riskant, maar ja. minder humorvolle dingen ziet Michiel helaas ook.

Dus Marion Driessen bedankt voor deze mooie handvat.
Mijn bijdrage:

Het leven. Zwart gesluierd in beeld.


10 reacties

 • Meerdanmamma

  25 september 2014

  Zeker na de beslissing van de Tweede Kamer om ook mee te doen tegen IS.
  Mooi verwoord in die zes woorden.

  Reply
 • Setske Kroondijk

  25 september 2014

  Heftig!!

  Reply
 • Corry

  25 september 2014

  Indrukwekkend filmpje, mooi de 6 woorden !!

  Reply
  • MichielZiet

   25 september 2014

   Dank je. Xxx.
   Hieronder een reactie van mij zoals ik bij een andere blog over dit reageerde:

   Dat is het ook. Ik zag het filmpje en wilde een soort van statement maken. Maar wist niet hoe. Dankzij de 6 woorden wel.
   Ik weet niet wat ik er van moet vinden. Wat je zegt: sommigen kiezen er zelf voor, anderen hebben geen keuze. Wel weet ik dat met je zoontje bedekt in een niqab met een automische geweer om, naar de dierentuin gaan. Terwijl de soldaten en mannen je dreigend bekijken of je wel bedekt bent, niet mijn ideale wereld is.
   Als dat vrijheid is, wat is dan gevangenschap?

   Geeft je te denken.

   Reply
 • Marion Driessen

  25 september 2014

  Hoi Michiel, echt top dat je ook meedoet.
  Je schreef een actueel verhaal, goed verwoord! En inderdaad niet vrolijk, maar dat is nieuws meestal niet. Sommige vrouwen in het filmpje lijken hun eigen keuze te maken, maar andere worden gedwongen tot het dragen van een niqab. Je te moeten verbergen achter een zwarte sluier, van top tot teen bedekt. En waarom? De mannen paraderen toch ook lekker zoals ze zijn? Vreselijk vind ik het.

  Reply
 • beauninoblog

  26 september 2014

  Knap samen gevat.

  Reply
 • Peter de Lannoy

  30 september 2014

  Sterke bijdrage, die je toch doet nadenken… zo als dat gaat met nieuws, goed én slecht

  Reply
 • ♫ Mel☺dy ♫

  4 oktober 2014

  bepaald nieuws, zonder er een waarde-oordeel aan te hangen, zet je aan het (denk)werk.
  Goed gedaan!

  Reply

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.