Tussendoortje

In het kader van deze oproep:
zes-woorden

Wil ik bij deze de uitdaging aangaan. hierbij wijk ik een enkele keer af van mijn voornemen om een verhaal om de tien dagen te plaatsen. Waarom? omdat ik iets zag wat in zes woorden gevat kon worden. Misschien politiek riskant, maar ja. minder humorvolle dingen ziet Michiel helaas ook.

Dus Marion Driessen bedankt voor deze mooie handvat.
Mijn bijdrage:

Het leven. Zwart gesluierd in beeld.

http://www.youtube.com/watch?v=1TkuAIKoI28

Reacties

  1. Bericht
   Auteur
   MichielZiet

   Dank je. Xxx.
   Hieronder een reactie van mij zoals ik bij een andere blog over dit reageerde:

   Dat is het ook. Ik zag het filmpje en wilde een soort van statement maken. Maar wist niet hoe. Dankzij de 6 woorden wel.
   Ik weet niet wat ik er van moet vinden. Wat je zegt: sommigen kiezen er zelf voor, anderen hebben geen keuze. Wel weet ik dat met je zoontje bedekt in een niqab met een automische geweer om, naar de dierentuin gaan. Terwijl de soldaten en mannen je dreigend bekijken of je wel bedekt bent, niet mijn ideale wereld is.
   Als dat vrijheid is, wat is dan gevangenschap?

   Geeft je te denken.

 1. Marion Driessen

  Hoi Michiel, echt top dat je ook meedoet.
  Je schreef een actueel verhaal, goed verwoord! En inderdaad niet vrolijk, maar dat is nieuws meestal niet. Sommige vrouwen in het filmpje lijken hun eigen keuze te maken, maar andere worden gedwongen tot het dragen van een niqab. Je te moeten verbergen achter een zwarte sluier, van top tot teen bedekt. En waarom? De mannen paraderen toch ook lekker zoals ze zijn? Vreselijk vind ik het.

  1. Bericht
   Auteur
  1. Bericht
   Auteur

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.